Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (21/03/22)

Última revisió 22-03-2022 07:14
21/03/2022

L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (21/03/22) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 53 casos positius diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 97 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 819.92 punts (Molt Alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 1.50 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La residència Sant Bernabé continua sent considerada com a verda per l’absència de casos de Covid-19. Les proves TAR fetes la setmana passada al conjunt de treballadors i treballadores van resultar negatives, en tots els casos. Aquestes proves es repeteixen setmanalment, així com els controls diaris de simptomatologia a les persones residents, com a mesura preventiva i tal com estableix el protocol vigent.

El centre residencial compta amb 61 persones residents, una de les quals correspon al programa de respir o descans familiar. El centre compta amb una plaça privada disponible que serà ocupada pròximament.

Situació epidemiològica al Berguedà

De l’11 al 17 de març s’han registrat 92 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR i test d’antígens al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (dadescovid.cat) en data de 20 de març de 2022, hi ha 8 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 31.408 persones vacunades amb primera dosi, 29.138 amb segona dosi, 17.314 amb tercera dosi i 30.906 amb la pauta completa.

Mesures vigents per evitar contagis

L’actual situació epidemiològica fa que es mantingui l’alleugeriment de les restriccions per fer front a la pandèmia. Les restriccions vigents fan referència a l’ús obligatori de la mascareta en el transport públic, els espais tancats d’ús públic o oberts al públic, en esdeveniments multitudinaris de peu i també si les persones assistents estan assegudes i no hi ha distància d’1,5 metres.

Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web canalsalut.gencat.cat