Inici

Els Elois 2017

Cartell Elois 2017 (salmo)
Ampliar en una finestra emergent
Berga acollirà una nova edició de la festa d’Els Elois, que se celebrarà els dies 22 i 23 de juliol. Enguany, la festa inclou algunes novetats per a fer-la més participativa i per englobar un ventall de públic més ampli.

Dissabte, 22 de juliol:

12:00h. El tabaler, acompanyat per la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga, farà la tradicional passada per anunciar l’inici de la festa d’Els Elois.

19:00h. El tabaler, la banderera i els administradors, acompanyats per la Cobla Ciutat de Berga, iniciaran la passada pels carrers i places de la ciutat.

Recorregut: Hostal del Bou, passeig dels Abeuradors, carrer del Bruc, carrer del Comte Oliba, carrer de Pío Baroja, plaça de la Font del Ros, carrer d’Aurora Bertrana, carretera de St. Fruitós, carrer del Roser, plaça de Sant Joan, carrer de la Ciutat, plaça de Sta. Magdalena, passeig de la Indústria, Ronda de Moreta, plaça de la Ribera, plaça de Sant Ramon, carrer de Mn. Huch, carrer de Mn. Cinto Verdaguer i plaça de les Fonts.

19.30h. Audició de sardanes a càrrec de la Cobla Pirineu, a la plaça de Viladomat.
Col·labora: Agrupació Sardanista Cim d’Estela.

20.30h. ‘El rapte de la núvia’, escenificació teatral.

Una comitiva dels amics del nuvi es presentarà a casa de la núvia i dels seus pares, al carrer Major número 16. Davant la negativa de baixar, la comitiva entrarà a la casa per a segrestar la núvia i se l’emportarà a ca l’Andreu Borràs, al carrer de Marcel·lí Buxadé, on els amics del nuvi vetllaran simbòlicament la núvia durant tota la nit. L’endemà al matí, la núvia es dirigirà cap a l’església de Sant Francesc.
Col·labora: Agrupació Teatral La Farsa.

A partir de les 21:30h, ‘Festa de comiat de solters’, a la plaça de St. Pere.

21.30h. Sopar popular amb entrepà de pinxos, a la plaça de St. Pere.
Col·labora: Penya Boletaire i La Bauma dels Encantats.

Venda de tiquets (fins a exhaurir les unitats):
- Anticipadament, del 18 al 22 de juliol, a l’Oficina de Turisme. Preu: 4€
- El mateix dia, a partir de les 20:00h, a la plaça de Sant Pere. Preu: 5€

22.30h. Música i concert, a la plaça de St. Pere amb els grups següents:
- PD Nanfu&SalasXic
- Antídot


Diumenge 23 de juliol:

9:00h. Salves de trabuc a càrrec de la Colla de Trabucaires de Berga al castell de Sant Ferran i a la plaça de la Font del Ros per anunciar la sortida dels cavalls i dels rucs.

Recorregut: plaça de la Font del Ros, carrer de Pío Baroja, carrer del Comte Oliba, carrer del Roser, carrer de la Ciutat, carrer de la Pietat, plaça de Santa Magdalena, carrer de Marcel·lí Buxadé, plaça de Sant Pere, carrer de Mn. Comellas (Quatre Cantons), carrer de Mn. Huch, carrer de Mn. Cinto Verdaguer i plaça de les Fonts.

10:00h. Benedicció dels animals, a la plaça de St. Pere.

10.45h. Boda típica de l’Alt Berguedà en la qual el nuvi acudirà al temple des de l’antiga casa Bartrina (plaça de la Creu). La núvia sortirà de ca l’Andreu Borràs, carrer de Marcel·lí Buxadé, i es dirigirà a l’església de St. Francesc. Un cop allà, a les 11:30h. i amb l’assistència dels administradors, la banderera i els acompanyants de la boda, hi haurà una missa cantada per la Coral Queraltina en honor a St. Eloi. Després de la missa, es repartiran els tradicionals panellets.

En acabar, es dansarà el ballet de Déu (o de l’Adéu), a la plaça de St. Joan.
Col·labora: Agrupació Teatral La Farsa.

13:00h. Acte de lliurament de les ferradures, a la Sala de sessions de l’Ajuntament de Berga.

19:00h. Cloenda de la Festa amb ball popular a càrrec de Dolfi i Fermí, a la plaça de la Font del Ros.

Organitza: Ajuntament de Berga i Junta Conservadora de la festa d’Els Elois.

Col·labora: Escola Municipal de Música de Berga, Agrupació Sardanista Cim d’Estela, Agrupació Teatral La Farsa, Penya Boletaire de Berga, La Bauma dels Encantats i PD Nanfu&SalasXic
Data:

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga