Inici

Teatre: ‘Ragazzo’

Foto Ragazzo
Ampliar en una finestra emergent
La temporada teatral segueix avançant a Berga a través de diverses propostes escèniques. En aquesta ocasió, els espectadors i espectadores podran gaudir d’una peça commovedora que remou consciències. Es tracta de ‘Ragazzo’, un muntatge basat en la història del Carlo Giuliani, un jove assassinat a Gènova durant la cimera del G8 celebrada a la ciutat italiana el juliol de 2001. L’espectacle interpretat per Oriol Pla i dirigit per Lali Álvarez arribarà al Teatre Municipal de Berga el diumenge, 18 de març, a 2/4 de 7 de la tarda. Les entrades per aquesta obra costaran 12€ i es podran adquirir a través del portal web tinctiket.com i una hora abans de la representació, a la taquilla del teatre. ‘Ragazzo’ ha obtingut diversos reconeixement com per exemple: Premi de la Crítica 2015 al Millor Espectacle per a Joves i a l’Actor Revelació, i Premi Serra d’Or a l’Espectacle Teatral del 2015

Argument de ‘Ragazzo’

Europa, estiu de 2001. La ciutat del Ragazzo viu la restricció de drets socials més gran que ha viscut el continent des de la Segona Guerra Mundial: les fronteres estan tancades, se suspèn el tractat de Schengen, es prohibeixen les manifestacions i reunions en algunes zones de la ciutat, es prohibeix estendre la roba als balcons. Detencions. Identificacions. 30.000 policies patrullen els carrers i no permeten l’entrada a la Zona Rossa, el lloc on els líders mundials del G8 estan realitzant una cimera.

Ragazzo, malgrat tot, viu l’estiu de la ciutat: fa poc han okupat amb uns amics un espai que han condicionat com a vivenda, està de vacances, té temps per escoltar música, llegir, cuinar, enamorar-se... i per participar al Fòrum Social Mundial que també s’ha instal·lat a la ciutat i on més de mig milió de persones discuteixen com seria aquest 'altre món possible' que des de fa uns anys s’imagina com alternativa a la globalització. El seu destí quedarà marcat quan prengui la decisió de quedar-se a la Columna dels Desobedients, que s’ha proposat una acció pacífica de desobediència civil: violar el confinament de la Zona Rossa.

Què fer davant l'amenaça? Té legitimitat un govern que s'ha de blindar per decidir? Qui (i per a què) fa servir la violència? Què és la impunitat? Un altre món és possible?

Fitxa artística i tècnica:

Ragazzo: Oriol Pla
Text i direcció: Lali Álvarez
Ajudant de direcció: Quimet Pla
Assistent: Irene Vicente
Disseny de so: Pau Matas Nogué
Disseny d’il·luminació: Núria Solina
Fotografia: Clàudia Serrahima
Vídeo: Victória Benítez LHP
Col·laboracions: Aleix Aguilà i Isaac Domínguez
Management: Marta Oliveres (MOM - EL VIVERO)

Vídeo de l'obra 'Ragazzo'

Data:
Lloc:
Teatre Municipal de Berga

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga