Inici

Teatre: ‘Memòria de les oblidades’

Memòria de les oblidades
Ampliar en una finestra emergent Memòria de les oblidades
Interpretació de l’obra de teatre de Tecla Martorell basada en la documentació recuperada pel Fòrum de Tarragona per la Memòria de quatre dones que van patir la repressió franquista. L’espectacle, que té una durada d’1 hora i 20 minuts, s’engloba dins el Cicle: 'Rescatem la Memòria, Recuperem la Dignitat'. L’obra de teatre es fonamenta sobre monòlegs teatralitzats i acompanyats de música en directe, creada expressament per l’espectacle. Un cop s'acabi l'actuació, es durà a terme un col·loqui postfunció.

Sinopsi: Es tracta de quatre dones jutjades, condemnades a presó i traslladades al Convent de les Oblates, a Tarragona, convertit, llavors, en presó. Soles, allunyades de les seves famílies i suportant dures condicions carceàries acabaran els seus dies enterrades a la fossa comuna del Cementiri de Tarragona. L’actriu Rosa Andreu, acompanyada amb l’acordió de Ferran Barrios, es posa en la pell de les quatre dones empresonades i de l’única dona afusellada i que encara romanen a la fossa comuna de la ciutat.

Dia: diumenge, 17 de febrer del 2019
Hora: 18:00h
Lloc: Teatre Municipal de Berga
Fitxa artística:

Text original i dramatúrgia: Tecla Martorell
Direcció: Joan Pascual
Intèrpret: Rosa Andreu
Música original i intèrpret: Ferran Barrios
Producció: Casino Prado

Durada: 1h i 20min
Públic: no recomenada per a menors de 14 anys

Entrades:

Les entrades per a tots els espectacles es podran adquirir una hora abans de l’inici de les funcions a la taquilla del Teatre Municipal. A més, també es posarà a disposició del públic la venda online dels tiquets per a la majoria dels muntatges a través del portal web www.tincticket.com. El preu de les entrades serà de 15€, a excepció dels espectacles de Tràfec Teatre i La Farsa que costaran 10€. La reserva d’entrades es podrà fer a l’Oficina de Turisme de Berga, tot i que en quedaran exclosos els espectacles de petit format, ‘Rastres_Argelers’ i ‘A.K.A’.

D’altra banda, també s’oferirà la possibilitat d’adquirir tres tipus abonaments. Per exemple, l’abonament general costarà 75€ i inclou els 6 espectacles següents: ‘Rastres_Argelers’, ‘Memòria de les oblidades’, ‘The Sey Sisters’, ‘Rebota, rebota y en tu cara explota’, ‘Una Ilíada’ i ‘A.K.A’.

La segona opció consisteix en un paquet de 3 funcions corresponents al cicle dedicat a la memòria històrica per veure ‘Rastres_Argelers’, ‘Memòria de les oblidades’ i una tercera obra a escollir entre ‘Una Ilíada’ i ‘A.K.A’.

El tercer pack dedicat a la temàtica relacionada amb el Dia de les Dones inclou les propostes de ‘The Sey Sisters’, ‘Rebota, rebota y en tu cara explota’ i una tercera obra a escollir entre ‘Una Ilíada’ i ‘A.K.A’. El preu dels abonaments de tres muntatges tindran un preu de 40€.

Els abonaments es podran adquirir a la taquilla del teatre abans de les representacions i caldrà indicar les dades de contacte de l’abonat o abonada per concretar la reserva de seients de les obres de platea i l’accés preferent a les obres de petit format. En cas d’haver comprat anticipadament alguna de les entrades que formen part dels paquets, també es podrà adquirir un abonament posteriorment i efectuar el pagament de l’import restant en el moment de recollir l’abonament a la taquilla.

Per a més informació, podeu contactar amb l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga a través del telèfon 93 821 43 33 o mitjançant l’adreça de correu electrònic cultura@ajberga.cat.

La programació teatral ‘Per llogar-hi butaques’ està impulsada per l’Ajuntament de Berga en col·laboració amb Tràfec Teatre i l’Agrupació Teatral La Farsa i compta amb el suport del Departament del Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Data:
Lloc:
Teatre Municipal de Berga

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga