Inici

Exposició: ‘Quan Déu venia a casa’ - Museu Comarcal de Berga

Cartell - Quan Déu venia a casa
Ampliar en una finestra emergent Cartell de l'exposició 'Quan Déu venia a casa' - Autoria: Estudi Salvador Vinyes

‘Quan Déu venia a casa’ és el títol de l’exposició que acollirà el Museu Comarcal de Berga, del 3 de setembre a l’1 d’octubre. Es tracta d’una mostra impulsada per Víctor Rodríguez Iñigo i Roger Cortina Farràs sobre les capelletes de visita domiciliària. Aquestes capelletes servien per portar la fe a les llars i famílies.

La mostra conté una seixantena de capelles domiciliàries de diverses procedències dels segles XIX i XX, tot i que també hi haurà algunes peces pertanyents al segle XVIII, com per exemple la capelleta dels donats de Queralt, que serà la peça principal de l’exposició.

El dijous, 3 de setembre, es portarà a terme la presentació de l’exposició a l’església de Sant Joan, a les 7 de la tarda. En aquest acte s’explicarà l’origen de les capelles domiciliàries, així com els precedents d’una tradició que es va acabar materialitzant en aquests circuits invisibles de devoció que van recórrer les cases de gairebé totes les poblacions. En aquest sentit, l’exposició pretén mostrar les capelles, els itineraris, la finalitat, les persones que realitzaven aquesta pràctica i el lligam que es creava entre la població.

La mostra ‘Quan Déu venia a casa’ es podrà visitar gratuïtament en horari d’obertura del Museu Comarcal de Berga.


Data:
Lloc:
Museu Comarcal de Berga

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga