Inici

Fira Internacional del Formatge

Els 13 i 14 de febrer Berga acollirà la segona edició de la Fira Internacional del Formatge. Després de l’èxit de la FIF 2014, l’Ajuntament de la Berga aposta per consolidar l’esdeveniment que ha dissenyat Esdeveniments 7 vetes amb l’anhel de reunir els millors productors d’arreu d’Europa per tal de compartir, tastar i conèixer en profunditat la cultura del formatge. L’objectiu és convertir Berga en l’epicentre d’aquesta cultura cada cop més arrelada al país.

La Fira comptarà amb la participació d’una vintena de productors de formatge de procedències i tipologies diferents. Es podran trobar referències nacionals i internacionals. Formatges de llet de cabra, d’ovella, de vaca, de búfala, curats, semi curats, tous… de llet crua, cuita… un grapat de formatges per tots els gustos i paladars.

L’esdeveniment combina tradició, cultura i gastronomia; tot, al voltant del formatge. Es vol potenciar la vessant sociocultural de l’experiència del tast de diferents sabors, textures i aromes d’orígens molt diversos.A més, al llarg del cap de setmana es faran diferents activitats relacionades amb el món formatger. Es tracta d’una programació feta a mida per a l’ocasió. El públic visitant podrà veure l’exposició d’eines formatgeres, antigues eines que s’utilitzaven per fabricar el formatge. Per als més menuts hi haurà tallers diversos com el concurs de “Munyim la cabreta”, on s’haurà de munyir una cabra de poliuretà. També es realitzaran activitats com el taller de pinta cares, la súper gimcana formatgera. o l’espectacle de màgia del Mag Pepus. A banda, hi haurà l’inflable “Dragon Age” i el carrusel musical accionat per pedals: “The Fabula Mobile”. Comptarem també amb una mostra d'animals vius. També hi haurà un concurs Instagram on el guanyador s'endurà una panera de formatges valorada en 150€.

Diumenge al migdia, per aprofundir del tot dins el món formatger, a les 12:30h hi haurà un maridatge guiat de formatge i cervesa artesana, on, immersos entre formatges del Món, formatges berguedans Blancafort i cervesa artesana del Berguedà (Quer), es podrà assaborir de forma guiada aquests apreciats productes. Per inscriure’s cal enviar un correu a mercats@e7v.cat o bé trucar al 938 300 496. Per a més informació podeu consultar el web: www.e7v.cat
Data:
Lloc:
Passeig de la Indústria

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga