Inici

Càrrecs electes


Candidatura d’Unitat Popular - Poble Actiu (CUP-PA)

Regidora Ivan Sànchez
 • Ivan Sànchez i Rodriguez
  e-mail: sanchezri@ajberga.cat

  Vaig néixer un 3 d’abril de l’any 1982 a Berga. Des de petit sempre he tingut molt d’interès per la història i el cinema. Per aquest motiu, la vida primer em va portar fins a Lleida on vaig estudiar la carrera d’Història a la Universitat de Lleida (UdL) i, posteriorment, a Barcelona on vaig cursar la carrera de Comunicació Audiovisual a la Universitat de Barcelona (UB).

  He fet de la meva passió la meva professió i he treballat catorze anys al Museu de les Mines de Cercs. Estic vinculat a diferents entitats de la ciutat. Vaig començar a militar al món independentista l’any 1998 a l’ABEI i després al Casal Moragues.

  Soc l’alcalde de l’Ajuntament de Berga des del 16 de juliol de 2021, a causa de la renúncia al càrrec d’alcaldessa de Montse Venturós Villalba (8 de juliol de 2021) per motius de salut. M’encarrego de les àrees de Governació, Residència Municipal, Serveis Centrals, Comunicació, Drets Socials Bàsics i Patrimoni Cultural i Museus.  • Data presa possessió: 15 de juny de 2019
  • Declaració d'activitats i béns.
  • Retribucions: Import brut mensual: 2.410,82€. Import brut anual: 33.751,48€. Dedicació: Exclusiva.


Regidora Roser Valverde
 • Roser Valverde i Lojo
  e-mail: valverdelr@ajberga.cat

  Vaig néixer un 8 de gener del 1993, a Montmajor. De petita volia ser egiptòloga i vaig acabar estudiant història. Tinc un màster en història contemporània i el meu objectiu és doctorar-me. Sempre he treballat al voltant de la temàtica de l’extrema dreta i la cultura política contrarevolucionària. M'apassiona el període d'entreguerres, a nivell d'investigació, però també culturalment, sobretot, com a lectora.

  El 2011 vaig començar a militar en la lluita estudiantil i actualment soc militant del Casal Panxo i de l’Esquerra Independentista. També soc membre de l’Àmbit de Recerques del Berguedà, entitat cultural que edita la revista L’Erol. Crec que la militància i el món de l'associacionisme són fonamentals per poder gaudir d'una ciutat viva i participativa.

  A l’Ajuntament de Berga soc primera tinenta d’alcaldia i m’encarrego de les àrees de Cultura, Festes, Patum, Recursos Humans i Feminisme i LGTBI.


  • Data presa possessió: 15 de juny de 2019
  • Declaració d'activitats i béns.
  • Retribucions: Import brut mensual: 2.209,01€. Import brut anual: 28.126,14€. Dedicació: Exclusiva.


Regidor Eloi Escútia
 • Eloi Escútia i Fors
  e-mail: escutiafe@ajberga.cat

  Vaig néixer l’any 1963 a Barcelona, tot i que vaig viure una bona part de la meva infantesa i joventut al Baix Llobregat. Des de jove he estat vinculat a formacions independentistes (BEAN, Nacionalistes d'Esquerra, MDT...) i de defensa de la llengua i la cultura catalanes (Crida, Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua...). Em vaig llicenciar en Biologia i en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Des del 1994 resideixo al Berguedà, on participo activament en entitats culturals i de defensa del medi natural. Actualment exerceixo de professor de Biologia i Geologia a l'Institut de Puig-reig.

  A l'Ajuntament de Berga soc segon tinent d’alcaldia i regidor delegat d'Educació, Medi Ambient i Mobilitat.
  • Data presa possessió: 15 de juny de 2019
  • Declaració d'activitats i béns.
  • Retribucions: Import brut mensual: 1.104,96€. Import brut anual: 15.469,44€. Dedicació: 50%.


Regidor Aleix Serra
 • Aleix Serra i Uró
  e-mail: serraua@ajberga.cat

  Vaig néixer a Berga el 1983 i amb menys de 10 anys se’m va despertar un interès especial per la meteorologia que va esdevenir passió i també professió, un cop llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona (UB). Després d’una curta experiència als mitjans de comunicació (TV3 i Grup Flaix), el 2006 vaig entrar de becari al Servei Meteorològic de Catalunya, on treballo actualment. També escric sobre el temps a l’Erol i col·laboro puntualment amb la premsa local.

  Les primeres inquietuds polítiques es van convertir en militància al Casal Panxo a partir de l’any 2000 i, posteriorment, vaig participar en iniciatives d’entitats de la ciutat com ara la Consulta sobre la Independència del 2009. El 2015 vaig formalitzar la militància a la CUP de Berga i el 2019 he format part d’una llista electoral per primera vegada.

  A l’Ajuntament de Berga soc tercer tinent d’alcaldia i m’encarrego de gestionar les àrees d’Habitatge, Obres i Serveis, Urbanisme i Via Pública.


  • Data presa possessió: 15 de juny de 2019
  • Declaració d'activitats i béns.
  • Retribucions: Import brut mensual: 730,27€. Import brut anual: 10.223,78€. Dedicació: 33%.


Regidor Marià Miró
 • Marià Miró Manubens
  e-mail: miromm@ajberga.cat

  Vaig néixer a Berga el 14 de desembre de 1985. Soc tècnic superior en Administració i en Gestió Comptable i Fiscal, soci en excedència de la cooperativa Tres Branques SCCL i gerent de la sala de festes La General. Des del febrer de 2018 també soc pare de la Muriel.

  He fet de Cap a l’Agrupament Escolta Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella i soc militant de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) on vaig formar part del nucli impulsor de Berga l'any 2005. .

  Sempre he estat estretament vinculat al moviment independentista de la ciutat destacant la meva implicació en l'organització local de la consulta popular sobre la independència dels Països Catalans el 2009 i més tard, en la fundació de l'ANC Berga, de la qual vaig ser-ne el secretari durant anys. Vaig ser també part implicada en l'organització del Referèndum del Primer d'octubre de 2017.

  Tinc iniciativa, capacitat d’adaptació, d'organització i de treball en equip. Soc flexible i responsable. Tinc, sobretot, ganes d’aprendre.

  Em vaig presentar a les eleccions municipals perquè vull posar el meu temps i els meus coneixements al servei de la ciutat i de la unitat popular.

  A l’Ajuntament de Berga soc quart tinent d’alcaldia i m’encarrego de gestionar l’àrea d’Hisenda.


  • Data presa possessió: 15 de juny de 2019
  • Declaració d'activitats i béns.
  • Retribucions: Import brut mensual: 1.104,96€. Import brut anual: 15.469,44€. Dedicació: 50%.


Regidor Isaac Santiago
 • Isaac Santiago i Vilardaga
  e-mail: santiagovi@ajberga.cat

  Vaig néixer un 20 de desembre de l’any 1986 a Berga. Des de petit sempre he tingut interès i he estat lligat a l’àmbit esportiu de la ciutat i això m’ha portat a ser Tècnic d’Esports. He treballat durant 12 anys de tècnic en un centre esportiu de Berga.

  Actualment, soc gerent de l’empresa de lleure Sinapsis. Vaig començar a militar a l’Esquerra Independentista l’any 2005, al Casal Panxo. El meu objectiu és treballar pel poble de Berga de la mà amb els imprescindibles companys i companyes.

  A l’Ajuntament de Berga soc regidor de l’equip de govern i m’encarrego de les àrees d’Esports, Joventut i Contractació.
  • Data presa possessió: 15 de juny de 2019
  • Declaració d'activitats i béns.
  • Retribucions: Import brut mensual: 1.004,50€. Import brut anual: 14.063,00€. Dedicació: 50%.


Regidora Roser Rifà
 • Roser Rifà i Jané
  e-mail: rifajr@ajberga.cat

  Vaig néixer el 1984 i soc doctora en Ciència Política havent realitzat una tesi sobre les actituds polítiques en temps de crisi. També he estat investigadora i docent a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Tinc experiència professional en el sector públic, ja que he exercit de tècnica a l’Oficina de Turisme i al Museu Comarcal de Berga, a l’empresa municipal BRG Serveis i a l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Tanmateix, he estat vinculada al projecte agrari per impulsar el Primer Sector Berguedà. Soc aficionada a la fotografia i mare d’una nena.

  A l’Ajuntament de Berga soc regidora de l’equip de govern i gestiono les àrees de TIC, Comerç, Consum, Fires, Ocupació, Polígon Industrial, Promoció Econòmica i Subvencions.
  • Data presa possessió: 15 de juny de 2019
  • Declaració d'activitats i béns.
  • Retribucions: Import brut mensual: 2.209,92€ . Import brut anual: 30.938,88€ . Dedicació: Exclusiva.


Andreu Comas Gardner
 • Andreu Comas Gardner
  e-mail: comasga@ajberga.cat

  Vaig néixer l’any 1987, i fins als 18 anys vaig viure als Estats Units amb l’anglès com a llengua materna i el català com a llengua paterna. En acabar l’institut, vaig venir a viure a Catalunya amb ganes d’estudiar lingüística i lluitar per les llengües minoritzades. Vaig estudiar el Grau en Filologia Romànica i el Màster en Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona.
  Després, també vaig estudiar ebenisteria i vaig treballar un temps de fuster, però finalment em vaig centrar en la traducció. Aquesta feina em va permetre viure al Berguedà i, des d’aleshores, he omplert les hores lliures estudiant els noms de cases i carrers de Berga i mirant de conservar una petita part de l’immens patrimoni oral que guarda la gent gran.

  A l’Ajuntament de Berga soc regidor de l’equip de govern i m’ocupo de les àrees de Participació Popular i Turisme.  • Data presa possessió: 16 de juliol de 2021
  • Declaració d'activitats i béns.
  • Retribucions: Import brut mensual: 662,98€ . Import brut anual: 9.281,63€ . Dedicació: 33%.
ERC - Esquerra Republicana de Catalunya

Regidor Ramon Camps
 • Ramon Camps i Garcia
  e-mail: campsgr@ajberga.cat

  Nascut el desembre de 1977, a Berga. Casat amb la Sandra amb qui he tingut 3 fills, el Besc, l’Eol i el Nim. Soc llicenciat en física per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i graduat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Actualment estic cursant el màster d’Urbanisme i Sostenibilitat a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

  Els meus objectius sempre estan vinculats a promoure canvis al món que m’envolta, per això soc professor de secundaria o m’implico en la política municipal.

  Crec que la nostra ciutat té un potencial que moltes vegades no sabem reconèixer o no ens creiem. L’optimisme i veure sempre el got mig ple són les meves millors qualitats.

  A l’Ajuntament de Berga soc cinquè tinent d’alcaldia i gestiono l’àrea de Municipalitzacions.
  • Data presa possessió: 15 de juny de 2019
  • Declaració d'activitats i béns.
  • Retribucions:
   • Import brut mensual: 730,27€. Import brut anual: 10.223,78€. Dedicació: 33%.


Regidora Dolors Tous
 • Dolors Tous i Bruch
  e-mail: tousbmd@ajberga.cat

  Nascuda a Berga el 1955. Funcionaria de carrera del Ministeri de Seguretat Social, treballo a l’Institut Nacional de la Seguretat Social des del 1974, primer a Berga i després a la Direcció Provincial de Barcelona. He cursat estudis de teràpies naturals i exerceixo com a terapeuta especialitzada amb ajuda personal física i emocional.

  He estat sempre vinculada a entitats i associacions. A Berga, de jove a l’agrupament Escolta i ara a Òmnium Cultural. A Barcelona, a les associacions de pares de les escoles dels meus fills i als Castellers de Barcelona. Des del 2010 torno a treballar i viure a Berga i el 2017 vaig entrar com a regidora a l’Ajuntament de Berga formant part del grup municipal d’ERC.

  A l’Ajuntament de Berga soc regidora de l'equip de govern i gestiono les àrees de Societat Inclusiva i Gent Gran Activa i Refugi i Cooperació.

  • Data presa possessió: 15 de juny de 2019
  • Declaració d'activitats i béns.
  • Retribucions:
   • Assistència a les sessions ordinàries del Ple: 200€ per regidor/a.
   • Assistència a la Junta de Portaveus: 90€ per regidor/a integrant de l’òrgan.
   • Assistència a les sessions de la Comissió Informativa de l’àrea municipal de serveis finalistes: 90€ per regidor/a integrant de l’òrgan.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga