Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga rebutja la violència de forma unànime i suspèn tots els actes del cap de setmana organitzats per l’Ajuntament
  Data de publicació: 18.08.17
  Centenars de persones s’han concentrat aquest matí a la plaça de Sant Pere per a mostrar el seu rebuig rotund davant de les accions terroristes que es van produir ahir a Barcelona i a les poblacions d’Alcanar i Cambrils. Els veïns i veïnes de la ciutat han respòs favorablement a la crida feta pel consistori i les institucions catalanes per a mostrar la seva solidaritat amb tots i cadascun dels afectats pels fets ocorreguts durant les darreres hores i que fins al moment han provocat 13 víctimes mortals i un centenar de ferits.

  L’acte ha començat quan el rellotge de la plaça de Sant Pere ha marcat les 12 en punt del migdia. A partir d’aquest moment, els assistents han fet cinc minuts de silenci i en acabar han realitzat un sonor aplaudiment abans de inici de la lectura del manifest per part de l’alcaldessa, Montse Venturós, en representació de tots els membres i representants de l’Ajuntament. El manifest ha estat elaborat per l’Associació Catalana de Municipis per a donar “suport, escalf i estima cap a les víctimes, els seus familiars i amics”. El text també és una mostra d’agraïment als cossos d’emergències i a la ciutadania per les tasques desenvolupades davant de l’horror viscut a la capital catalana. Per últim, el manifest també remarca la voluntat i el compromís del món local a l’hora de garantir “els valors de la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau”.

  Berga suspèn els actes culturals i no institucionals del cap de setmana

  L’Ajuntament de Berga ha acordat suspendre tots els actes previstos pel cap de setmana organitzats directament des del consistori d’acord amb el Decret 135/2017 de 17 d’agost, pel qual s’ha declarat el dol a tot el territori de Catalunya amb motiu de l’atemptat terrorista comès a Barcelona. Aquest Decret també fa referència als actes de caire festiu i no institucionals i trasllada als municipis la decisió de mantenir o suspendre les activitats programades en funció del criteri de cadascun dels ens locals.

  En el cas de Berga, els membres de l’equip de govern i els regidors a l’oposició han decidit cancel·lar el concert del Festival de Música Antiga dels Pirineus previst per aquest dissabte, 19 de juliol, a l’església de Sant Joan. Els organitzadors del certamen musical respecten la voluntat del consistori berguedà de suspendre l’actuació dels alumnes de l’Acadèmia del FeMAP que havien d’interpretar el ‘Cançoner del Duc de Calàbria’. Tot i això, el festival mantindrà la resta d’actuacions programades guardant un minut de silenci abans de l’inici de cada concert. L'organització retornarà l'import de les entrades del concert de Berga a través del canal de compra utilitzat per l'usuari a l'hora d'adquirir els tiquets.

  D’altra banda, l’Oficina de Turisme de Berga també ha suspès la visita guiada d’aquest diumenge, 20 d’agost, a Sant Pere de Madrona. Es tractava d’una ruta especial dedicada al mític poema ‘El comte Arnau’ de Josep M. de Sagarra. La ruta estava prevista per a les 6 de la tarda a l’aparcament de dalt del berenador de la Font Negra. Properament s’establirà una nova data per a portar a terme l’activitat que forma part del programa ‘Berga Viu l’Estiu’17 que inclou una sèrie de visites guiades per a donar a conèixer la cultura i el patrimoni de la ciutat.

  Finalment, pel que fa als actes de celebració de la Festa Major de La Valldan que comencen aquesta tarda amb la trobada i el nomenament de les pubilles i els hereus, els membres de la junta de l’associació de veïns es reuniran per a decidir si mantenen el programa d’actes previst.

 • Berga condemna l’atemptat de Barcelona i se suma a la concentració d’aquest divendres a les 12h en solidaritat amb les víctimes de l’atac
  Data de publicació: 17.08.17
  Berga se suma a la iniciativa de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) de guardar cinc minuts de silenci davant del consistori per a mostrar el seu rebuig a l’atac terrorista que ha patit la ciutat de Barcelona aquest dijous 17 d’agost.

  L’Ajuntament de Berga fa extensiva la convocatòria a tots els veïns i veïnes que vulguin concentrar-se a la plaça de Sant Pere per a solidaritzar-se amb les víctimes de l’atropellament massiu produït a la concorreguda zona de les Rambles de la capital catalana. L’acte previst per aquest divendres, 18 d’agost, començarà a les 12 del migdia i comptarà amb els representants de l’ens municipal.

  Tanmateix, la bandera del balcó de l’Ajuntament de Berga onejarà a mitja asta durant tres dies en senyal de condol i solidaritat amb les persones afectades per aquests fets del tot menyspreables, així com per a condemnar qualsevol tipus de violència.
          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga