Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga habilita un servei d’informació oficial sobre el coronavirus a través de l’aplicació mòbil WhatsApp
  Data de publicació: 06.04.20

  L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa un canal de comunicació a través del servei gratuït de missatgeria instantània WhatsApp per informar la ciutadania sobre les mesures adoptades en l’àmbit local, així com per transmetre informació d’interès relacionada amb la pandèmia causada per la COVID-19 (coronavirus). Pel moment, aquest servei només estarà actiu durant el període de confinament i restricció de l’activitat i mobilitat de les persones.

  Accés al canal de comunicació municipal

  Les persones interessades en rebre informació, oficial i directa, de l’Ajuntament de Berga hauran de guardar el número de telèfon 627 20 27 76 a l’agenda de contactes del seu dispositiu mòbil. També serà necessari enviar un missatge de WhatsApp amb la paraula “ALTA” i, tot seguit, els usuaris i usuàries rebran un missatge per confirmar que han estat donats d’alta del servei per poder rebre informacions periòdiques amb les darreres actualitzacions sobre la COVID-19 en l’àmbit local. Per deixar de rebre informació, caldrà enviar un missatge amb la paraula “BAIXA” i els usuaris i/o usuàries seran eliminats de la llista de difusió.

  Comunicació unidireccional

  La comunicació serà unidireccional. Els missatges rebuts no s’han de contestar, ja que només s’ofereix un servei d’informació. Aquest canal no és vàlid per contactar amb l’Ajuntament de Berga, ja que no és un servei per resoldre dubtes o fer consultes. Per tant, no s’atendran trucades telefòniques ni es respondran missatges. • Berga aplicarà la gratuïtat al servei de bus urbà a partir del 6 d’abril per reduir la interacció entre xofers i viatgers pel coronavirus
  Data de publicació: 05.04.20

  El bus urbà de Berga serà gratuït a partir del dilluns, 6 d’abril. L’Ajuntament de Berga i l’empresa gestora del servei de transport públic a la ciutat, ALSA, han acordat aplicar la gratuïtat seguint les recomanacions i restriccions dels serveis de transport públic de viatgers amb la finalitat de combatre l’expansió del coronavirus. Aquesta mesura s’aplicarà durant el període de vigència del Reial Decret Llei 10/2020, de 29 de març, que regula el permís retribuït recuperable per a persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials.

  Limitar la interacció entre usuaris i xofers

  La mesura adoptada pel consistori berguedà està motivada per la necessitat de limitar la interacció entre xofers i viatgers, de manera que els usuaris i usuàries no hauran de passar pel costat del conductor/a per validar l’abonament multiviatge. A més, des del passat 16 de març tampoc es realitza la dispensació de bitllets a l’interior de l’autobús per evitar l’intercanvi de diners en metàl·lic. Una altra de les mesures aplicades ha estat habilitar únicament la porta posterior del vehicle per a l’accés i el descens dels passatgers.

  Manteniment de les mesures preventives

  Aquestes accions se sumen a les mesures preventives aplicades amb anterioritat per reduir la mobilitat i la propagació del virus. En concret, el passat 24 de març es va establir la limitació del servei de bus urbà oferint només els trajectes de les línies corresponents a la franja horària matinal i suprimint el servei de la tarda. Amb la reducció del servei, es porten a terme 14 trajectes de dilluns a divendres (de 7:30 a 14h) i es mantenen els 8 trajectes del dissabte (de 9 a 13h). A més, el bus també va incrementar les mesures d’higiene incorporant un dispensador de líquid hidroalcohòlic desinfectant per tal que els usuaris i usuàries puguin fer-ne ús en compliment de les mesures de prevenció establertes per les autoritats sanitàries.

  Per a qualsevol dubte sobre el servei durant el període de restricció de la mobilitat, els usuaris i usuàries poden adreçar-se al correu electrònic busberga@ajberga.cat.          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga