Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga acollirà les activitats del programa Fòrum de Joves Talents per a promoure l’aigua i l’energia entre els millors estudiants pre-universitaris de Catalunya
  Data de publicació: 26.06.17
  L’Exploratori de Recursos de la Natura, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament de Berga impulsen la tercera edició del programa Fòrum de Joves Talents de Catalunya. Es tracta d’una iniciativa que vol promoure la ciència i la tecnologia entre els joves estudiants pre-universitaris dels centres participants. En concret, una quarantena d’estudiants de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat amb els millors expedients de tot Catalunya, formaran part del programa i participaran en les activitats que es faran del 28 de juny a l’1 de juliol al Pavelló de Suècia de Berga. El tema central d’aquesta edició serà el ‘Nexe Aigua-Energia’ i inclourà presentacions i ponències a càrrec de científics rellevants experts en la matèria, com per exemple: Rafael Mujeriego, president de l’Associació Espanyola de Reutilització Sostenible de l’Aigua i Catedràtic d’Enginyeria Ambiental (jubilat) de la Universitat Politècnica de Catalunya; Laia Sarquella, Tècnica de la Divisió de Gestió Energètica de l’Institut Català d’Energia i Gabriel Borràs, responsable de l’àrea d’adaptació de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic.

  D’altra banda, els estudiants seleccionats pel Departament d’Ensenyament també tindran l’oportunitat de realitzar visites a diferents equipaments berguedans com el Museu de les Mines de Cercs, l’embassament de la Baells, l’estació depuradora d’aigües residuals de Berga i el Museu de la Colònia Vidal. A més, també assistiran a un taller amb el berguedà Xavier Caballol, que ha estat un exemple de superació després d’haver completat la Titan Desert 2017, una de les proves esportives de bicicleta de muntanya més dures del món.
  L’acte inaugural del Fòrum es farà el dijous, 29 de juny, a les 12 del migdia. Es tracta d’una activitat oberta al públic que constarà d’una conferència titulada ‘Canvi climàtic: impacte en la quantitat i qualitat d’aigua i en els recursos energètics’, a càrrec del director de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, Damià Barceló.

  La clausura del Fòrum tindrà lloc al Pavelló de Suècia el dissabte, 1 de juliol, a 2/4 de 6 de la tarda. L’acte també serà obert al públic general i s’iniciarà amb la presentació dels resultats del Fòrum, per part dels joves participants. A 2/4 de 8, el director de l’Institut de Ciències Fotòniques i Premi Nacional de Recerca 2016, Lluís Torner, oferirà una conferència anomenada ‘Recerca: explorar la frontera?’. L’acte conduït per la meteoròloga de TV3, Gemma Puig, finalitzarà amb la interpretació musical del duet format per la soprano, Queralt Aymerich, i la pianista, Mariona Casellas.

  El Fòrum de Joves Talents de Catalunya de 2017 compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament, el Departament d’Empresa i Coneixement i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca, el Museu de les Mines de Cercs, La Serradora Boix i el Grup Liven.

 • Berga obre la temporada d’estiu amb la posada en marxa de la piscina municipal durant el cap de setmana de St. Joan
  Data de publicació: 26.06.17
  Berga ha donat el tret de sortida a la temporada d’estiu amb l’obertura de la piscina municipal durant el cap de setmana festiu de Sant Joan. Des del 24 de juny fins a l’11 de setembre, les instal·lacions de bany estaran obertes al públic en horari ininterromput des de les 10 del matí fins a les 8 de la tarda. El preu de l’entrada es manté igual que en els últims anys i la tarifa establerta per a fer ús de la piscina és de 3€ pels adults i de 2€ pels infants fins a 14 anys i per a les persones que disposen del carnet de pensionista i/o de discapacitat. Tanmateix, els usuaris podran adquirir abonaments que els permetran accedir a la piscina en funció del nombre de serveis realitzats. Per exemple, l’abonament per a la temporada completa costarà entre 40 i 60€, mentre que l’abonament per a 30 serveis valdrà entre 30 i 45€ i el de 15 serveis costarà entre 20 i 30€, segons el tipus d’usuaris especificats anteriorment.

  Durant els darrers mesos, els membres de la Brigada Municipal i els Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Berga han portat a terme les tasques d’adequació de les instal·lacions i de l’entorn de la piscina per a poder oferir un servei òptim als banyistes durant l’estiu. Els treballs han consistit en el buidatge i la neteja de les piscines, el desbrossament de les zones verdes, la reparació dels aspersors, la rehabilitació de les escales d’accés a la zona de bany i el pintat de les baranes. A més, també s’ha fet la instal·lació i el soterrament d’una línia d’aigua i una altra de llum a la piscina de dalt a través d’un pla d’ocupació. Cal destacar que abans de l’arribada dels usuaris, el personal assignat del servei s’encarrega de realitzar diàriament les tasques de neteja de la piscina i de la instal·lació, mentre que durant les hores de bany, els treballadors municipals fan altres feines a la sala de màquines, com ara la neteja dels filtres, etc.

  Enguany, la piscina municipal també disposarà de dos socorristes diaris i d’una persona responsable de la taquilla durant la temporada d’estiu. L’empresa Sanea, S.L. serà l’encarregada de portar a terme aquests dos serveis durant els propers 4 i 2 anys, respectivament, després d’obtenir-ne la licitació a través d’un concurs públic realitzat pel consistori.

  Per altra banda, l’empresa encarregada de l’explotació de l’equipament del bar de les instal·lacions esportives finalitzarà les seves funcions el 30 de juny, tal com es va acordar en el plenari municipal del passat mes de maig. Mentre es realitza el procés de licitació i s’estableix una nova empresa adjudicatària del servei, es preveu la instal·lació de màquines expenedores i similars a la plaça de la zona esportiva Toni Sabata, per a què els usuaris de la piscina puguin disposar de refrigeris i snaks durant l’horari d’obertura de la piscina.

  Per últim, la piscina municipal acollirà les activitats del programa ‘Salut a l’estiu’ durant els mesos de juliol i agost. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Berga i diversos centres esportius berguedans (El Tossalet, Alter Sport i Centre Esportiu i d’Estètica Corporal) per a promoure la salut i la pràctica d’exercici físic durant el període vacances d’estiu.

          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga