Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • La Berga-Rasos-Berga celebra la 21a edició amb un relleu generacional en l’organització de la prova que ha comptat amb 200 participants
  Data de publicació: 15.05.19
  Prop de 200 persones han completat el recorregut de 26 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell de la Berga-Rasos-Berga 2019, en una edició marcada pel relleu generacional en l'organització de la prova organitzada pel Club Esquí Berguedà.

  El millor temps d'aquesta edició ha estat per Ivan Camps amb un temps de 2:24:07, a poc més d'un minut del temps rècord de la prova. Xavi Tomasa ha estat segon amb un temps de 2:28:56 i Jordi Roy tercer amb 2:31:43. En categoria femenina, Clàudia Sabata ha ocupat el primer calaix del podi amb un temps de 2:47:31, que és el millor temps mai aconseguit en aquesta categoria. Núria Santmiquel ha assolit la segona plaça amb 3:04:13 mentre que Judit Franch ha obtingut la tercera posició amb un temps de 3:16:32.

  Aquest any i com a una de les novetats, els guanyadors i guanyadores s'han endut premis en metàl·lic i un pernil (per al primer participant en baixar-lo de Queralt a Berga, en aquest cas Riki Hierro), gràcies al creixement de patrocinadors i col•laboradors a la BRB. La sostenibilitat ha estat una de les altres novetats, eliminant el plàstic en tots els punts d’avituallament. També s'ha inclòs un dinar que ha tingut en compte noves les necessitats alimentàries dels participants com els aliments sense gluten. I als Rasos de Peguera, la música feia ambient entre els que hi anaven arribant.

  El Club Esquí Berguedà tanca amb satisfacció una edició marcada pel relleu generacional, que ha mobilitzat centenars de persones, entre organització i participants, amb novetats ben rebudes pels participants. Des d'aquí aprofita per agrair als patrocinadors i col•laboradors que han ajudat a fer-la possible.


 • ‘Barreja’ és el resultat del projecte pedagògic de la Banda de l’EMMB i la Cobla Berga Jove que es podrà veure aquest dissabte al Teatre Municipal
  Data de publicació: 14.05.19
  El concert “Barreja” promogut per la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga i la Cobla Berga Jove és una actuació musical resultant d’un projecte pedagògic que culminarà amb una actuació conjunta el dissabte, 31 de maig, al Teatre Municipal. El projecte té com a objectiu enriquir els coneixements musicals dels alumnes de la Banda de l’EMMB.

  Des de la Cobla Berga Jove asseguren que amb aquesta iniciativa “aportarem la visió externa de la música a través d’un director convidat jove però amb experiència rellevant en el món de la banda, que connecti molt bé amb els alumnes de l’escola i que pugui transmetre tot el coneixement possible al llarg de diversos assajos en dies diferents. Per altra banda, la Cobla Berga Jove aportarà un toc de professionalitat al projecte”. Per tant, “la intenció és aportar una visió diferent de la música però també una visió professional. Creiem que pels alumnes aquesta vivència pot esdevenir en una gran experiència musical pels alumnes i encoratjar-los a seguir estudiant més música i amb més ganes”.

  D'altra banda, la Cobla Berga Jove es mostra il·lusionada amb aquest projecte. Segons afirmen, 'ens podríem definir com una formació eminentment berguedana. També es pot afirmar rotundament que la Cobla Berga Jove és un projecte de la ciutat de Berga: els músics que la formen han sigut alumnes de l’escola de música de la ciutat. Com a conjunt musical, hem aconseguit una fita que es desitja per part de tots els alumnes: posar en marxa una formació professional gràcies als coneixements adquirits a l’escola de música”.

  També afegeixen que “en el moment que els músics de la Cobla Berga Jove van decidir apostar per estudis professionals, el Conservatori de Música dels Pirineus encara no estava en marxa. Així que vam fer el que feien molts dels alumnes: preparar unes proves d’accés al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Afortunadament vam passar la prova d’accés i al començament del curs vam veure les possibilitats que ens oferia aquest centre educatiu. És per això que plantegem aquest projecte partint de l’àmbit pedagògic que té com a punt culminant un concert. La incorporació de la cobla al projecte no només es limita a la aportació del toc de professionalitat necessari perquè l’ambient funcioni, sinó que també per nosaltres és la manera de donar les gràcies a l’escola per tots els coneixements rebuts (al cap i a la fi, si l’escola no existís nosaltres tampoc existiríem) i de mostrar als alumnes la nostra visió de la música, fent-los guanyar en coneixement interpretatiu i de treball. Dit d’una altra manera, donem les gràcies en forma de coneixement i experiència que retornem a l’escola”.

  Aquest projecte és possible gràcies al suport econòmic de l’Ajuntament de Berga i l’EMMB (que han assumit gairebé el 70% del cost) i la resta s’ha obtingut a través de patrocinadors privats (que podeu veure al cartell).

  El concert resultant del projecte es portarà a terme el dissabte, 18 de maig, a les 6 de la tarda, al Teatre Municipal de Berga.


          10  11  ...  Següent >

El més nou


Calendari

    
Maig 2019
    
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga