Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Aquest divendres s’inaugurarà a la Seu d’Urgell el Conservatori de Música dels Pirineus amb la lliçó magistral de Gerard Claret
  Data de publicació: 22.02.17
  Aquest pròxim divendres 24 de gener, a les vuit del vespre, la sala la Immaculada de la Seu d’Urgell acollirà la inauguració oficial del Conservatori de Música dels Pirineus amb la lliçó magistral a càrrec de Gerard Claret. El violinista i director-concertino de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) complementarà la seva intervenció amb la interpretació al violí de La Chacona de Bach.

  L’acte inaugural serà presidit pels alcaldes dels tres municipis que el conformen: Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell; Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà, i Montse Venturós, alcaldessa de Berga, juntament amb el secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat de Catalunya, Antoni Llobet, i del director del conservatori pirinenc, Xavier Llobet, entre d’altres representants institucionals.

  Conservatori de Música dels Pirineus: equilibri territorial

  El passat curs 2015-2016 es va posar en marxa el Conservatori de Música dels Pirineus creat pels ajuntaments de Berga, Puigcerdà i la Seu d’Urgell, que ofereix tots els cursos de 1r a 6è del grau professional de música a l’alumnat de les tres poblacions.

  El conservatori pirinenc té com a seu principal la localitat de Berga, juntament amb les de Puigcerdà i de la Seu d’Urgell. Per això, aquests nous estudis s’imparteixen en els mateixos espais que allotgen les tres escoles de música de cadascuna de les tres ciutats, evitant així que els alumnes pirinencs s’hagin de desplaçar a altres ciutats, com Lleida o Barcelona.

  Pel que fa a les especialitats que s’hi poden cursar a cadascuna de les tres seus del Conservatori, a Berga s’imparteix clarinet, contrabaix, flauta travessera, oboè, percussió, saxòfon, trombó, trompa, trompeta, tuba, viola, violí, violoncel, guitarra, piano, guitarra elèctrica, baix elèctric, flabiol i tamborí, tenora, tible, i cant. A la Seu d'Urgell clarinet, percussió, saxòfon, trompa, trompeta, violí, violoncel, acordió, guitarra i piano, mentre que a Puigcerdà, clarinet, flauta travessera, saxòfon, trompeta, violí, violoncel, acordió, guitarra, piano, guitarra elèctrica, baix elèctric i cant.

  D’altra banda, el Grau Professional de música dóna incentius a l’alumnat dels centres per continuar rebent ensenyaments musicals a les respectives escoles. També suposa un incentiu de reactivació cultural i educativa per als respectius territoris, i una oportunitat de disposar d’estudis professionalitzadors per tal que els joves no hagin de marxar de les seves poblacions per trobar noves oportunitats laborals. A més, els alumnes del conservatori gaudeixen de totes les possibilitats que permeten les diferents normatives per poder compatibilitzar els estudis de música amb els d’ESO i Batxillerat.

  Projectes simfònics

  El Conservatori de Música dels Pirineus porta a terme, des de la seva creació, un projecte simfònic que es concreta en un concert de música simfònica. Concretament, el passat dissabte 18 de febrer va tenir lloc al Teatre Casino Ceretà de Puigcerdà el concert d’aquest curs amb la Inacabada de Shubert.

  En aquest concert hi van participar més d’una setantena de nois i noies alumnes del conservatori pirinenc i de les escoles municipals de música, dirigits per Oleguer Aymamí. Val a dir que el concert va obtenir un gran èxit de públic, omplint de gom a gom el teatre de la capital cerdana.

  El passat curs 2015-2016 es va celebrar tant a Berga com a la Seu d’Urgell el primer projecte simfònic del Conservatori de Música dels Pirineus amb la interpretació de la Suite de Les Indes Galantes de Rameau.


 • L’Escola Municipal de Música de Berga proposa un curs de música per nadons
  Data de publicació: 22.02.17
  A partir del dilluns 6 de març l’Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) proposa un curs de música destinat a nadons de 0 a 2 anys i vol ser un primer tast de quatre sessions per sensibilitzar els infants i a les seves famílies a través d’una activitat musical pensada exclusivament per a aquesta franja d’edat.

  El curs es farà durant quatre dilluns a partir del dia 6 de març de 2/4 de 4 a 4 de la tarda tot i que depenent de la inscripció aquests horaris es poden ampliar amb mes d’un grup.

  Es tracta d’una oferta de curta durada de l’EMMB que va destinada a col•lectius que per les seves característiques, no accedirien a una oferta de llarga durada; és a dir, de tot un curs i en aquesta línia, en un futur hi ha la intenció d’ofertar cursos de curta durada de vàries matèries per ampliar el públic que pot accedir al servei de l’Escola.

  Per a més informació es pot contactar al correu info@emmb.ajberga.cat, al telèfon 938213911 o presencialment a l’EMMB de les 5 de la tarda a les 8 del vespre.

          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga