Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’EMMB proposa una actuació de música de banda i solistes per al concert de Sant Jordi
  Data de publicació: 21.04.17
  La Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga protagonitzarà el concert de Sant Jordi, que es farà el dissabte 22 d’abril a les 10 de la nit, a la plaça del Forn. L’actuació forma part de la programació del cicle música per a la ciutat que organitza el centre i també s’inclou en les activitats que es faran durant tot el cap de setmana a Berga amb motiu de la diada de Sant Jordi.

  En aquesta ocasió, la proposta musical del centre es basa en la interpretació de diverses obres per tal que els alumnes més avançats del Conservatori dels Pirineus tinguin l’oportunitat de presentar, com a solistes, un repertori complex davant del públic. Així doncs, el concert comptarà amb la intervenció dels alumnes de 6è de Grau Professional que també són membres de la Banda de l’Escola de Música: Òscar Carratalà amb clarinet, David Quintana amb piano i Sergi Serra amb trompeta. Els tres intèrprets tocaran composicions musicals que formen part del repertori més conegut de la música per a banda i solista. Concretament, Òscar Carratalà interpretarà el Concerto for Clarinet d’Artie Shaw, David Quintana tocarà el Concert de Varsòvia de Richard Addinsell, mentre que Sergi Serra interpretarà la Fantasie Brillante de Jean Baptiste Arban. El repertori del concert es completarà amb altres obres com per exemple, la Symphonic Suite de Clifton Williams.

  El concert, que comptarà amb la direcció de Jordi Sabata, suposa una bona oportunitat per a gaudir d’una actuació conjunta dels alumnes més avançats del Conservatori dels Pirineus i els membres de la Banda de l’Escola de Música de Berga. A més, es tracta d’una activitat ideada pel centre per a proveir els alumnes d’experiències d’interpretació real davant del públic, ja que la seva tasca com a futurs professionals de la música passarà per la interpretació d’obres compromeses davant de públic exigent.

  L’actuació que es farà al carrer amb l’objectiu d’acostar les activitats musicals a la ciutadania, serà d’entrada lliure i adoptarà el format de taquilla inversa. Això significa que els espectadors són els que establiran l’aportació econòmica que faran un cop hagi finalitzat el concert. En cas que la meteorologia sigui desfavorable, el concert es traslladarà al Teatre Municipal.
 • Berga es tornarà a omplir de roses i llibres per Sant Jordi
  Data de publicació: 20.04.17
  Aquest cap de setmana, la ciutat de Berga viurà un Sant Jordi carregat de lectura, teatre, música i esport en diverses activitats adreçades per a gent de totes les edats. Els actes arrencaran el divendres, 21 d’abril, amb la 4a Marató de Lectura de les Escoles, amb alumnes de La Valldan, Sant Joan, La Xarxa, Vedruna, Institut Serra de Noet i Institut Guillem de Berguedà. Es farà de les 10 del matí fins a les 2 de la tarda, a la plaça de Sant Joan.

  El dissabte 22 d’abril, a les 12h del matí a la plaça de Sant Joan, la companyia Subi & Anna explicarà als infants la llegenda de Sant Jordi mitjançant un original espectacle amb caixes de cartró. A la tarda, a partir de les 6, els menuts tornen a tenir una cita amb les Tardes de Joc que enguany, aprofitant el bon temps, seran al carrer. Gràcies a la col•laboració de Berga Comercial, també hi haurà una actuació de la Pallassa Trafalgar i un concurs de dibuix. Paral•lelament, al Pavelló de Suècia, Òmnium Berguedà ha organitzat una Vetllada Literària amb l’escriptor Daniel Montañà Buchaca com a convidat d’honor.

  Ja al vespre, l’Escola Municipal de Música de Berga ens farà gaudir de grans peces com el Concerto for clarinet d’Artie Shaw, el Concert de Varsòvia de Richard Addinsell, la Fantasie Brillante de Jean Baptiste Arban o la Symphonic Suite de Clifton Williams, entre d’altres, al seu tradicional concert de Sant Jordi, que per primera vegada serà obert i al carrer. La Banda de l’EMMB sota la direcció de Jordi Sabata a més dels alumnes de 6è Grau Pofessional Òscar Carratalà, clarinet; David Quintana, piano; i Sergi Serra, trompeta seran els músics encarregats de fer vibrar la plaça del Forn a partir de les 10 de la nit.  El dia 23 serà el més actiu i divers

  El diumenge, 23 d’abril, la diada de Sant Jordi arrencarà amb dues propostes esportives pels més petits vinculades als escacs i a l’atletisme. El consistori berguedà ha preparat la III Trobada d’Escacs i joc lliure al passeig de la Indústria i el JAB Berga organitzarà la primera edició de la Cursa del Drac, a la Font del Ros. Les dues activitats es faran a les 10 del matí.

  A la plaça de Sant Joan, Càritas Berga durà a terme tot el dia la campanya “Cap nen sense un conte” per incentivar i facilitar la lectura entre els més petits. Al mateix lloc, la 4a Marató de Lectura amb membres de diverses entitats de la comarca amenitzarà la jornada a tots els vianants. Aquesta jornada s’aprofitarà per a celebrar l’Any Bertrana mitjançant la lectura de textos d’Aurora i Prudenci Bertrana, a la qual s’hi ha afegit el Casal Panxo i l’Agrupació Teatral La Farsa. Aquesta última, també farà una petita representació d’“En paral•lel”, tot comparant la situació dels refugiats per la Guerra Civil del 36 i les persones refugiades que actualment fugen del seu país. També participaran a la Marató Punt i seguit, Tràfec Teatre, Casal Cívic, Berguedana de Folk, Anònim Teatre, Consorci per a la Normalització Lingüística i Tocdeflok.

  El cap de setmana clourà a la plaça del Forn, amb l’espectacle infantil de Carles Cuberas, “Un país de conte”, a 2/4 de 6 de la tarda seguit de l’Audició de sardanes amb la col•laboració de la Colla Cim d’Estela, a les 7 de la tarda.

  Amb motiu de la Diada, la plaça de Sant Pere s’engalanarà divendres a primera hora amb una pancarta que conté un fragment d’un conte inèdit de Joan Pinyol. A més, aquest diumenge es tancarà el període votació de les obres finalistes del Concurs de Cartells de La Patum 2017 i l’exposició anual col•lectiva de pintors berguedans Memorial Jacint Codina. Les votacions dels cartells podran efectuar-se a l’Oficina de Turisme de Berga mentre que la mostra de pintura es podrà visitar al llarg del cap de setmana a la Sala Casino.
          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga