Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga inicia les obres de reparació de la xarxa de clavegueram de la part central i sud de la Rasa dels Molins
  Data de publicació: 13.08.20

  L’Ajuntament de Berga ha iniciat aquesta setmana les obres de reparació de la xarxa de clavegueram de la Rasa dels Molins, consistents en la instal·lació de sobreeixidors, connexions i nous trams de col·lector a la part central i sud de la rasa. L’actuació permetrà resoldre diversos abocaments d’aigües residuals, aconseguint una important millora mediambiental i resolent una llarga reivindicació veïnal de la ciutat.

  Tres fases d’execució

  Tal i com preveu el projecte, l’execució de les obres està dividida en tres fases que es poden executar simultàniament.

  Els treballs de la primera fase se centren en el darrer tram de la galeria d’endegament, entre els carrers Gran Via i Pere III. Els treballs tenen un termini d’execució de dos mesos.

  La segona fase se centrarà en el primer tram del torrent a cel obert que es troba immediatament després de la sortida de la galeria d’endegament, just per sota dels carrers Pere III i Falcilles. Per a aquesta fase es preveu una durada d’execució de quatre mesos.

  Pel que fa a la tercera fase, els treballs es realitzaran al tram del torrent a cel obert situat a uns 115 metres aigües avall de la sortida de la galeria d’endegament, a partir de la plaça Europa. Per a aquesta fase es preveu una durada d’execució de les obres de tres mesos.

  Import de les obres

  L’import d’adjudicació de les obres va ser de 197.289,18€ (IVA inclòs) i es finançarà a través de la Diputació de Barcelona. Les empreses encarregades d’executar els treballs són Sanitec Rehabilitació, SL (fase 1) i Icart Obra Pública, SL (fases 2 i 3). Els imports de cada fase van ser de 48.321,87€ per a la fase 1; 72.163,37 € per a la fase 2 i 76.803,94 € per a la fase 3. • Berga inicia una campanya per controlar el soroll dels ciclomotors i les motocicletes a la ciutat
  Data de publicació: 11.08.20

  La Policia Local de Berga ha posat en marxa una campanya per reduir la contaminació acústica produïda pels ciclomotors i les motocicletes a la ciutat, a través de controls de sonometria. Es tracta d’una tècnica per mesurar i analitzar els nivells sonors amb la finalitat de determinar la incidència d’aquests sobre la salut pública, entre d’altres. La campanya es portarà a terme durant el mes d’agost i també inclourà la revisió dels permisos de conducció i la situació administrativa dels vehicles per comprovar-ne la validesa. Els agents de policia realitzaran accions d’informació, control, inspecció i sanció, si s’escau, amb l’objectiu de pal·liar els efectes nocius que genera la contaminació acústica dels ciclomotors i les motocicletes, sobretot, durant l’època estival.

  Dispositiu de control

  El dispositiu consistirà en la realització de controls en diferents punts de la ciutat i en diverses franges horàries. Els vehicles que produeixin un excés de soroll, per sobre de la limitació establerta en més de 10 dB, seran denunciats i traslladats al dipòsit municipal. La immobilització dels vehicles s’aixecarà mitjançant la presentació del justificant d’una estació d’ITV en què consti la data i l’hora establertes per a la inspecció del ciclomotor o motocicleta. La sanció prevista per als vehicles que superin els decibels permesos és de 200€.

  Prova de sonometria voluntària

  La Policia Local posarà a disposició de la ciutadania una prova voluntària de sonometria per a les persones titulars o conductors d’un ciclomotor o motocicleta que dubtin sobre l’estat del dispositiu silenciós del seu vehicle. Les persones interessades podran adreçar-se a les dependències de la Policia Local (Pl. Dr. Saló, 8) per passar la prova sense que comporti cap tipus de càrrega econòmica o sanció.< Anterior  ...       10  11  12  13  14  15  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga