Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • El funicular de Queralt estarà fora de servei fins al 15 de juliol a causa dels treballs de millora i manteniment del servei
  Data de publicació: 04.07.19
  Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de manteniment i reparació del funicular del Santuari de Queralt. Es tracta d’una sèrie d’actuacions de millora que consisteixen en la substitució i reparació d’alguns elements de la infraestructura de l’ascensor que estarà fora de servei fins al 15 de juliol, previsiblement. Les tasques consisteixen en la revisió dels eixos de les politges, el reductor, el motor i la substitució dels vidres de la cabina de passatgers, entre d’altres. L’empresa INELEC és l’encarregada de realitzar els treballs de revisió i manteniment esmentats.

  Previsió dels treballs

  D’una banda, s’efectuarà la revisió del reductor i els eixos de les politges del funicular. Els treballs consistiran en el desmuntatge de les dues politges aèries i la politja motriu. A més, es procedirà a l’obertura del reductor per revisar-ne els engranatges, els eixos i els pinyons i es farà el canvi d’oli del motor. També es renovarà completament la tapa del reductor.

  D’altra banda, es revisaran i se substituiran els elements desgastats i envellits que formen part del motor i que permeten controlar la velocitat del mateix, com per exemple, la dinamo o el fre. En aquest cas, es procedirà al desmuntatge del motor per tal de revisar, netejar, reparar i substituir les peces necessàries per garantir un bon funcionament del motor del funicular.

  Per últim, es preveu substituir tots els vidres de la cabina del funicular i col·locar-ne de laminats. Es tracta de la cabina que utilitzen els visitants per accedir des de l’aparcament de vehicles fins a l’interior del servei de bar per tal d’evitar el tram d’escales que hi ha abans d’arribar a la plaça de l’església del santuari.

  Previsió de la posada en funcionament del funicular

  L’Ajuntament de Berga preveu reobrir el funicular del Santuari de Queralt a partir del 15 de juliol. Tot i això, la reobertura del servei de transport podria ser posterior a la data esmentada, en funció de l’estat en què es trobi el reductor i les tasques de reparació o manteniment que requereixi.

 • La Policia Local de Berga deté dues persones per un presumpte delicte contra la salut pública
  Data de publicació: 04.07.19
  La Policia Local ha detingut dos joves, veïns de Berga, per la comissió d’un presumpte delicte contra la salut pública. Els fets van succeir el divendres, 28 de juny, quan tres agents del cos policial van acudir al carrer Buxadé de Berga alertats per l’avís de diversos veïns que van informar d’una discussió que s’estava produint a la via pública al voltant de les 7 del matí.

  En arribar al lloc dels fets, els agents de policia van trobar un vehicle encastat a la paret i van haver de realitzar tasques de mediació entre les persones que participaven en la discussió. Posteriorment, els agents van localitzar una bossa a l’interior del vehicle que contenia diverses substàncies estupefaents, van traslladar les dues persones a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, on es va procedir a l’anàlisi i el pesatge amb materials tècnics per a aquestes substàncies, decomissant 500 grams de marihuana i 12 grams de cocaïna.

  Els delictes contra la salut pública tipificats en l’article 368 del Codi Penal preveu penes de tres a nou anys de presó i una sanció econòmica en funció del valor de la droga objecte del delicte quan es tracta de substàncies que poden causar danys greus a la salut.


< Anterior  ...       10  11  12  13  14  15  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga