Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Escola Santa Eulàlia i el Casal Cívic impulsen la renovació de la font del pati del centre educatiu a través d’una iniciativa intergeneracional
  Data de publicació: 11.06.18
  L’Escola Santa Eulàlia de Berga ha inaugurat la font del pati aquest cap de setmana en el marc dels actes de celebració de la finalització del curs lectiu del centre. Es tracta d’una font que estava malmesa i que ha estat renovada gràcies a un projecte conjunt desenvolupat pels nens i nenes de l’escola i els usuaris del Casal Cívic de Berga.

  La iniciativa ha consistit en la substitució de l’enrajolat de la part frontal de la font. Per fer-ho, els infants s’han ocupat d’elaborar el disseny de les rajoles, mentre que els alumnes del taller de ceràmica del Casal Cívic s’han encarregat de plasmar el disseny i de coure les peces que formen el mosaic frontal de la font. El disseny està format per nou peces que contenen diverses formes geomètriques en què es combinen diferents tonalitats de color blau, verd, groc i vermell. Els membres de la brigada municipal del consistori berguedà han portat a terme la col·locació de les rajoles per acabar les tasques d’adequació de la font.

  La directora de l’Escola Santa Eulàlia, Betlem Guillén, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Berga, Eloi Escútia, han valorat positivament la iniciativa i aposten per repetir aquest tipus de col·laboració intergeneracional en properes ocasions per tal de promoure el treball en xarxa i fer que petits i grans puguin compartir coneixements i experiències.

 • La Fira Ambsense prioritza el rigor científic i amplia l’oferta d’activitats de la mostra que es farà el 16 de juny a la plaça de les Fonts
  Data de publicació: 08.06.18
  Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Berga i la Fundació Hospital Sant Bernabé s’uneixen per impulsar la Fira Ambsense, una plataforma de trobada per facilitar l’intercanvi d’informació i d’aprenentatges entre professionals, productors i persones afectades per les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Es tracta d’una mostra que aposta pel rigor científic adreçada a un tipus de públic específic, però que té la voluntat d’arribar al conjunt de la població. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, ha destacat la necessitat d’ampliar el públic objectiu, ja que “les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries no només afecten les persones que pateixes aquestes problemàtiques, sinó que també incideixen en el seu entorn més immediat a través d’aspectes quotidians com la planificació alimentària o el fet d’anar a un restaurant en què s’ofereixin àpats que siguin aptes per a tothom”.

  Nou emplaçament per consolidar la fira

  La Fira Ambsense se celebrarà el proper dissabte, 16 de juny, a la plaça de les Fonts de Berga. Enguany, la mostra canvia d’ubicació i deixarà de fer-se al passeig de la Pau. Aquesta és una de les novetats destacades de l’edició juntament amb l’ampliació del nombre d’activitats lúdiques que s’han programat durant la jornada. El regidor de promoció Econòmica ha fet referència a les adversitats climatològiques que han afectat la fira en les dues edicions anterior i ha valorat positivament el nou espai firal. Segons Ribera, “la plaça de les Fonts és un lloc més acollidor que ens permetrà atraure més gent perquè està situada entre dos eixos comercials de la ciutat i volem que tothom pugui gaudir de les activitats més enllà del seu interès per la temàtica especialitzada de la fira”.

  Una jordana dedicada a la divulgació i l’oci

  Tot i que la celebració oficial de l’Ambsense es farà la pròxima setmana, durant els propers dies s’han programat diverses activitats prèvies. Per exemple, els dies 5 i 6 de juny es va fer un taller a les escoles de Santa Eulàlia i Xarxa sobre les intoleràncies alimentàries que va tenir una bona collida entre els infants que hi van participar.

  El dimarts, 12 de juny, es realitzarà una formació adreçada principalment als professionals del sector del comerç, l’hostaleria i la restauració. Es tracta d’una formació gratuïta i oberta a tothom sobre els al·lèrgens que provoquen intoleràncies alimentàries i sobre la informació que ha d’incloure l’etiquetatge dels productes elaborats i comercialitzats a Catalunya. La sessió comptarà amb la participació de Rafael Luna, membre de la Xarxa Local de Consum de la Diputació de Barcelona. L’acte es realitzarà el dimarts, 12 de juny, al Casal Cívic (antic Casal de Gent Gran), de 2/4 de 4 a 2/4 de 5 de la tarda. Per participar-hi, caldrà inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a l’adreça següent: vizcanopm@ajberga.cat.

  La resta d’actes que formen part de la fira inclouen xerrades, tallers, demostracions de cuina saludable, vermuts, jocs infantils, espectacles de carrer i actuacions musicals. La Fira Ambsense té un pressupost de 5.000 euros i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport de l’Associació Celíacs de Catalunya, Adilac i Toleràncies, menjant amb il·lusió.

  Per a més informació, podeu consultar el lloc web oficial de la Fira Ambsense en aquest enllaç.


< Anterior  ...     10  11  12  13  14  15  16  17  ...  Següent >

El més nou

Calendari

    
Agost 2018
    
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga