Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga busca la complicitat dels comerços i serveis per desenvolupar un projecte de bon veïnatge anomenat ‘Espai amic’
  Data de publicació: 29.08.18
  L’Ajuntament de Berga posarà en marxa un nou projecte per convertir la ciutat en un espai amable i accessible a través d’accions que fomentin les relacions de suport i el bon veïnatge entre la ciutadania. La iniciativa anomenada ‘Espai amic’ ha estat ideada per l’àrea de Drets Socials en col·laboració amb la regidoria de Promoció Econòmica i engloba diverses accions relacionades amb projectes per dinamitzar l’autonomia de les persones grans i de persones amb problemes de salut que necessiten utilitzar els lavabos de forma urgent.

  L’objectiu del projecte ‘Espai amic’ és millorar la qualitat de vida a la ciutat promovent sinèrgies entre els agents de la comunitat mitjançant la creació d’una xarxa de suport per facilitar l’acompanyament i la cura de les persones que ho necessitin. Per fer-ho, els comerços i serveis interessats en formar part del projecte posaran a disposició de la ciutadania una sèrie de serveis com per exemple: oferir un lloc per seure, realitzar trucades d’urgència i facilitar l’ús del lavabo. Tot això, tenint en compte les característiques dels locals comercials, en cada cas. Tanmateix, els establiments també esdevindran agents de detecció de situacions de risc de persones vulnerables i comptaran amb la coordinació i el seguiment del departament de Serveis Socials.

  Per donar a conèixer el projecte, els tècnics municipals encarregats de desenvolupar la iniciativa portaran a terme una sessió informativa adreçada als comerços i serveis de la ciutat. Aquesta trobada servirà per recollir les propostes i observacions dels responsables dels establiments interessats en adherir-se al projecte ‘Espai amic’. La xerrada es farà el proper dimarts, 4 de setembre, a partir de 2/4 de 9 del vespre, a l’Ajuntament de Berga. Per participar-hi, no serà necessari confirmar l’assistència.


 • El Servei Local de Català obrirà la matriculació dels cursos de català per a adults a partir del 12 de setembre
  Data de publicació: 27.08.18
  El Servei Local de Català de Berga posarà en marxa una nova edició dels cursos de català per a adults el proper mes de setembre. Es tracta d’un servei impulsat pel Consorci per a la Normalització Lingüística que té com a finalitat fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua catalana a través de formació presencial i a distància adreçada a persones adultes. En concret, s’oferiran cursos de nivell bàsic, elemental, intermedi, de suficiència i superior de català per a persones majors de 18 anys i també per a majors de 16 anys que no hagin realitzat l’escolarització obligatòria a Catalunya.

  Requisits per accedir als cursos

  Les persones interessades a cursar la formació hauran de realitzar una prova de nivell, a excepció d’aquelles que acreditin el seu grau de coneixement de la llengua a través d’un certificat de coneixements reconegut. Aquestes proves es portaran a terme a l’Oficina Jove del Berguedà els dies 12, 13, 14, 18 i 19 de setembre, de 10 a 11 del matí i de 1 a 2 del migdia. A més, també s’ha establert un dia per poder fer la prova en horari de tarda. En concret, serà el 17 de setembre, de 3 a 4 i de 6 a 7 de la tarda.

  Procés d’inscripció

  El període d’inscripció per formalitzar la matricula de la majoria dels cursos estarà obert del 12 al 19 de setembre d’11 del matí a 1 del migdia, mentre que les persones que vulguin accedir al nivell C2 hauran d’inscriure’s el 21 de setembre, a les 9 del matí. En aquest cas, les places seran limitades i serà necessari presentar el certificat corresponent al nivell C1 en el moment de la inscripció. La matriculació es realitzarà a l’Oficina Jove del Berguedà (C/ Pere III, 5) i el preu variarà en funció del nivell que es vulgui cursar, tot i que s’oferiran una sèrie de reduccions en l’import de les formacions per a les persones en situació d’atur i per a famílies nombroses, entre d’altres.

  Inici del període lectiu

  Els cursos de català per a adults començaran el 24 i 25 de setembre i tindran una durada anual dividida en tres trimestres. L’alumnat que aconsegueixi superar la formació satisfactòriament rebrà un certificat expedit pel Consorci per a la Normalització Lingüística equivalent als certificats homologats per la Direcció General de Política Lingüística que alhora tenen correspondència amb els nivells del Marc Europeu Comú de Referència (MECR). Per a més informació sobre l’oferta formativa en llengua catalana podeu contactar amb el Servei Local de Català de Berga a través de les adreces de correu electrònic berga@cpnl.cat i bergueda@cpnl.cat i als telèfons 93 821 53 31 (Ext.3) i 93 821 35 53 (Ext. 226).

< Anterior  ...     10  11  12  13  14  15  16  17  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga