Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • La Fira Ambsense prioritza el rigor científic i amplia l’oferta d’activitats de la mostra que es farà el 16 de juny a la plaça de les Fonts
  Data de publicació: 08.06.18
  Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Berga i la Fundació Hospital Sant Bernabé s’uneixen per impulsar la Fira Ambsense, una plataforma de trobada per facilitar l’intercanvi d’informació i d’aprenentatges entre professionals, productors i persones afectades per les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Es tracta d’una mostra que aposta pel rigor científic adreçada a un tipus de públic específic, però que té la voluntat d’arribar al conjunt de la població. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, ha destacat la necessitat d’ampliar el públic objectiu, ja que “les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries no només afecten les persones que pateixes aquestes problemàtiques, sinó que també incideixen en el seu entorn més immediat a través d’aspectes quotidians com la planificació alimentària o el fet d’anar a un restaurant en què s’ofereixin àpats que siguin aptes per a tothom”.

  Nou emplaçament per consolidar la fira

  La Fira Ambsense se celebrarà el proper dissabte, 16 de juny, a la plaça de les Fonts de Berga. Enguany, la mostra canvia d’ubicació i deixarà de fer-se al passeig de la Pau. Aquesta és una de les novetats destacades de l’edició juntament amb l’ampliació del nombre d’activitats lúdiques que s’han programat durant la jornada. El regidor de promoció Econòmica ha fet referència a les adversitats climatològiques que han afectat la fira en les dues edicions anterior i ha valorat positivament el nou espai firal. Segons Ribera, “la plaça de les Fonts és un lloc més acollidor que ens permetrà atraure més gent perquè està situada entre dos eixos comercials de la ciutat i volem que tothom pugui gaudir de les activitats més enllà del seu interès per la temàtica especialitzada de la fira”.

  Una jordana dedicada a la divulgació i l’oci

  Tot i que la celebració oficial de l’Ambsense es farà la pròxima setmana, durant els propers dies s’han programat diverses activitats prèvies. Per exemple, els dies 5 i 6 de juny es va fer un taller a les escoles de Santa Eulàlia i Xarxa sobre les intoleràncies alimentàries que va tenir una bona collida entre els infants que hi van participar.

  El dimarts, 12 de juny, es realitzarà una formació adreçada principalment als professionals del sector del comerç, l’hostaleria i la restauració. Es tracta d’una formació gratuïta i oberta a tothom sobre els al·lèrgens que provoquen intoleràncies alimentàries i sobre la informació que ha d’incloure l’etiquetatge dels productes elaborats i comercialitzats a Catalunya. La sessió comptarà amb la participació de Rafael Luna, membre de la Xarxa Local de Consum de la Diputació de Barcelona. L’acte es realitzarà el dimarts, 12 de juny, al Casal Cívic (antic Casal de Gent Gran), de 2/4 de 4 a 2/4 de 5 de la tarda. Per participar-hi, caldrà inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a l’adreça següent: vizcanopm@ajberga.cat.

  La resta d’actes que formen part de la fira inclouen xerrades, tallers, demostracions de cuina saludable, vermuts, jocs infantils, espectacles de carrer i actuacions musicals. La Fira Ambsense té un pressupost de 5.000 euros i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport de l’Associació Celíacs de Catalunya, Adilac i Toleràncies, menjant amb il·lusió.

  Per a més informació, podeu consultar el lloc web oficial de la Fira Ambsense en aquest enllaç.


 • Resum del Ple de la Corporació 2018/7
  Data de publicació: 07.06.18
  L’Ajuntament de Berga ha celebrat aquest dijous una nova sessió ordinària del Ple de la Corporació corresponent al mes de juny de 2018. Tal i com ha succeït en els darrers mesos, la majoria de regidores i regidors han començat la sessió dempeus i en silenci per mostrar el seu rebuig a la privació de llibertat de les persones que continuen empresonades i exiliades a causa del procés d’autodeterminació de Catalunya. A continuació, s’ha procedit a la lectura i aprovació de les actes de les últimes dues sessions plenàries, la ordinària del mes de maig i l’extraordinària del Ple de l’Ascensió.

  Tot seguit, s’ha efectuat la ratificació del decret d’alcaldia sobre la cessió de la concessió del servei públic de la piscina municipal coberta de la zona esportiva d’El Tossalet. En el decret s’instava a les societats interessades a aportar la documentació requerida per acreditar la seva solvència tècnica i econòmica en relació al procediment de cessió de la concessió del servei esmentat i s’especificava l’atorgament d’un període d’audiència per a la presentació d’al·legacions. La ratificació d’aquest decret s’ha fet per unanimitat dels membres del plenari.

  Seguidament, s’ha presentat una proposta de resolució vinculada al cas de la concessió de la piscina coberta de la qual, la Federació Catalana de Natació, n’és l’actual concessionari. En aquest cas, es proposa desestimar la sol·licitud de cessió de la concessió de la gestió d’aquest equipament municipal en favor del Tossalet de Berga S.L., ja que, la societat esmentada no ha aportat la documentació necessària per acreditar la seva solvència tal i com es concretava en el plec de clàusules de la licitació del servei. D’aquesta manera, es tanca l’expedient i es dona compliment a la sentència del 12 de juny de 2017 dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu, número 1 de Barcelona, en relació al recurs presentat per la societat mercantil El Tossalet de Berga contra l’acord de Ple de l’Ajuntament de Berga del 7 de maig de 2015. La proposta de resolució ha estat aprovada per tots els grups que formen part del consistori.

  Posteriorment s’ha iniciat la part de control en què s’ha realitzat la donació de compte dels decrets d’alcaldia i de les Juntes de Govern Local adoptades des de la darrera sessió ordinària. A més s’ha presentat un informe d’intervenció sobre les resolucions i els acords adoptats sobre la tramitació de diversos contractes menors que s’han efectuat durant el mes de maig en relació a les festes de La Patum.

  Per últim, s’ha portat a terme al torn de precs i preguntes per part dels diferents grups municipals a l’oposició. La propera sessió ordinària prevista se celebrarà el proper 5 de juliol de 2018, a la sala de sessions de l’Ajuntament de Berga.


El més nou

Calendari

    
Agost 2018
    
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga