Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Obertes les inscripcions per a les colònies musicals d’estiu que organitza l’Escola de Música de Berga a Sant Llorenç de Morunys
  Data de publicació: 17.04.18
  L’Escola Municipal de Música de Berga ha obert el període d’inscripció per participar en les colònies musicals d’estiu que es portaran a terme a l’alberg Torre de Baró de Sant Llorenç de Morunys, del 2 al 7 de juliol de 2018. Es tracta d’una iniciativa que pretén incentivar la pràctica instrumental en un entorn natural per millorar l’aprenentatge musical i promoure el creixement personal dels infants i joves. L’activitat finalitzarà amb un concert de cloenda en què es mostrarà el treball realitzat durant els sis dies de convivència dels participants.

  Les colònies s’adrecen principalment a alumnes a partir de 5è de primària de les escoles de música de Berga, Puigcerdà i la Seu d’Urgell. Tot i això, també hi podran participar nois i noies que no fornim part d’aquests centres, però que acreditin tenir una formació musical prèvia.

  Les places per formar part de les colònies musicals són limitades i, per això, caldrà inscriure’s prèviament presentant la sol·licitud al servei de secretaria de l’Escola Municipal de Música de Berga, situat a l’equipament de la plaça d’Antoni Baylina, abans del 20 de juny. La inscripció es completarà després d’haver efectuat el pagament de 220€ corresponents al preu total de les colònies. El pagament es podrà fer per transferència bancària o ingressant l’import al compte de l’AMPA de l’escola a través del caixer automàtic del Banc Sabadell. El termini establert per fer-ho serà del 20 de maig al 20 de juny.

  El dimecres, 20 de juny, a 2/4 de 9 del vespre hi haurà una sessió informativa a l’Escola de Música de Berga per conèixer diversos aspectes sobre l'organització i el desenvolupament de les colònies. En aquesta reunió també es requerirà als participants el lliurament d’una fotocòpia del DNI i de la targeta sanitària.

  Per a més informació sobre les colònies musicals, podeu posar-vos en contacte amb l’Escola Municipal de Música de Berga a través de l’adreça de correu electrònic emmbcoloniesmusicals@gmail.com.

 • La Fira del Coneixement atraurà 800 alumnes de secundària d’arreu de Catalunya per conèixer l’aplicació de la ciència i la tecnologia en la societat
  Data de publicació: 16.04.18
  El Pavelló de Suècia de Berga es convertirà en l’epicentre de la ciència i la tecnologia durant el 18 i el 19 d’abril. L’equipament cultural acollirà una nova edició de la Fira del Coneixement organitzada per l’Exploratori dels Recursos de la Natura de la Universitat Politècnica de Catalunya en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Berga i el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’esdeveniment reunirà més de 800 estudiants de secundària de 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius d’arreu de Catalunya per conèixer diversos projectes capdavanters relacionats amb l’aplicació de la ciència i la tècnica en la societat actual. En aquest sentit, l’alumnat tindrà l’oportunitat de visitar estands en què es mostraran iniciatives vinculades amb la cooperació i el desenvolupament de la tecnologies de la informació i la comunicació, la rehabilitació d’edificis, l’enginyeria aplicada a la medicina, l’ús de drons en la caracterització del terreny i la prevenció de riscos geològics i els teixits que s’utilitzaran en el futur, entre d’altres.

  Una de les novetats de l’edició d’enguany serà que la mostra s’obrirà al públic general. L’objectiu dels organitzadors és acostar l’àmbit científic a la ciutadania i, per això, els veïns i veïnes de la ciutat podran accedir a la Fira del Coneixement el dijous, 19 d’abril, de 4 a 6 de la tarda. A banda dels projectes esmentats anteriorment, també es podran visitar dues exposicions a càrrec del Centre de Cooperació i Desenvolupament (CCD) de la UPC titulades ‘Tecnologies i Cooperació pel Desenvolupament’ i ‘Imatges del sud’.

  La inauguració de la Fira del Coneixement de 2018 es farà el dimecres, 18 d’abril, al Pavelló de Suècia de Berga. A 2/4 de 12 del matí, la professora del grup de recerca en Visualització, Realitat Virtual i Interacció Gràfica (ViRVIG) de la UPC, Marta Fairén, oferirà una conferència sobre realitat virtual com a eina per apropar-se al patrimoni cultural, en el marc de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. A 2/4 d’1 del migdia, hi haurà l’acte inaugural de la fira en què hi participaran l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós; el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc Torres; i la directora de l’Exploratori dels Recursos de la Natura, Dolors Grau.

  Per a més informació sobre la Fira del Coneixement podeu consultar el web www.exploratori.org.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga