Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Exploratori dels recursos de la natura dedica un dels seus cursos ‘Explora’ a descobrir la formació i els usos de la neu
  Data de publicació: 07.01.18
  La neu és un dels recursos naturals que s’utilitza per al proveïment d’aigua, però també és un medi vinculat al lleure a través de la pràctica d’esports d’hivern. Aquesta doble vessant comporta una sèrie de qüestions i problemàtiques relacionades amb la gestió d’aquest recurs de la natura que s’exposaran durant el curs ‘Explora la neu’. Es tracta d’una iniciativa organitzada per l’Exploratori dels recursos de la natura que forma part de l’oferta educativa d’aquest centre dedicat a la formació i la divulgació científica i tècnica. El curs es portarà a terme els dies 20 de gener i 3 de febrer al Pavelló de Suècia de Berga i també inclou sortides al Parc Natural Cadí-Moixeró i a l’Estació d’esquí de La Molina.

  ‘Explora la neu’ és un curs que consta de sessions teòriques i pràctiques per conèixer les fases de formació i aprofitament de la neu. Tanmateix es realitzarà un taller sobre la identificació d’empremtes d’animals i l’observació del seu hàbitat. D’altra banda, també s’ha programat una sortida per saber com funciona una estació d’esquí i s’estudiaran les causes i condicions relacionades amb la generació d’allaus de neu, l’adopció de mesures per evitar-ne els riscos i els protocols d’actuació que s’apliquen en cas que es produeixin allaus.

  La formació està oberta a tothom, però els estudiants universitaris podran obtenir el reconeixement de crèdits ECTS i pel professorat de primària i secundària, aquest curs forma part del Pla de formació Permanent del professorat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. ‘Explora la neu’ constarà de 30 hores, 20 de presencials i 10 de treball virtual a través del Campus de la UPC.

  L’equip docent que impartirà les sessions de formació durant el curs estarà format per: Pere Oller, director de Geoneu Risk; Jordi Garcia Petit, director del parc Natural Cadí-Moixeró; Joan Casòliva, geòleg i alpinista; Josep Font i Dolors Grau, membres del Departament d’Enginyeria Minera, Industrial i TIC de la UPC i Albert Soler, membre del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat.

  Pel que fa al període d’inscripció, els docents que vulguin obtenir el certificat del Departament d’Ensenyament podran formalitzar-la seva participació en el curs fins al 12 de gener, mentre que els estudiants i la resta de professionals podran fer-ho fins al 16 de gener a través del web www.exploratori.org.

  ‘Explora la neu’ és un curs impulsat per l’Exploratori dels recursos de la natura, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament de Berga i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

 • Alteracions de trànsit el divendres, 5 de gener, amb motiu de la cavalcada de reis
  Data de publicació: 05.01.18
  La celebració de la cavalcada de reis comportarà diverses alteracions de trànsit durant la jornada de divendres, dia 5 de gener. Les restriccions s’aplicaran des de les 4 de la tarda fins a les 8 del vespre i comportaran talls de trànsit en la circulació i la prohibició de l’estacionament de vehicles a les vies següents:

  - Plaça Gernika
  - Passeig Vila de Casserres amb carrer de Marià Obiols
  - Carrer Pere II
  - Carrer Mestre de Pedret
  - Carrer Salvador Espriu
  - Avinguda del Canal Industrial en sentit descendent amb carrer Gran Via
  - Passeig Rasa dels Molins
  - Carrer Barcelona amb carrer Josep Badia Sobrevies
  - Carrer Barcelona amb carrer Gran Via
  - Rotonda del carrer Guillem de Berguedà amb Ctra. de Sant Fruitós
  - Passeig de la Pau en sentit ascendent i descendent
  - Carrer Fra Frederic amb carrer Dr. Fleming
  - Carrer Rasa del Canyet amb carrer Dr. Fleming
  - Carrer Comte Oliba amb carrer Gra Via
  - Carrer Comte Oliba amb carrer Sardana
  - Ronda de Queralt, en el tram situat entre la Ronda Moreta i el Passeig de les Estaselles.

  Es recomana evitar l’entrada a la ciutat per l’accés Berga Sud i se suggereix fer-ho pels accessos Berga Centre i Berga Nord. Per dirigir-se al municipi d’Avià s’aconsella circular per la variant de la C-26.

  Totes les alteracions i restriccions de trànsit estaran degudament indicades mitjançant la utilització de senyalització horitzontal a partir del proper dimarts, 2 de gener. Per últim, es demana als conductors que segueixin les indicacions dels agents de mobilitat.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga