Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’equip de govern de Berga treballarà el 12 d’octubre i fa extensiva la proposta als treballadors que s’hi vulguin sumar
  Data de publicació: 11.10.17
  Els membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Berga treballaran el 12 d’octubre com qualsevol altre dia feiner. Es tracta d’una mesura que els regidors i les regidores de la CUP han mantingut des de l’inici de la legislatura per a mostrar el seu rebuig al dia de la Hispanitat perquè consideren que aquesta festivitat no els representa.

  L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha explicat que la decisió de l’equip de govern respon a una qüestió de coherència, ja que, “el 12 d’octubre es commemora la colonització del continent americà per part de l’imperi espanyol i nosaltres no combreguem amb els principis d’una festa basada en un genocidi”.

  D’altra banda, l’equip de govern ha traslladat la seva proposta al personal laboral de l’Ajuntament per tal que els treballadors i les treballadores decideixin si se sumen a la iniciativa de convertir el 12 d’octubre en un dia laborable. En aquest sentit, els funcionaris que treballin aquest dijous podran bescanviar-lo per qualsevol altre dia que escullin. Enguany, una quarantena de persones d’un total de 162 han expressat la seva voluntat de treballar demà. Es tracta d’una xifra superior a la de l’any passat, ja que al 2016 es van comptabilitzar 24 persones que van decidir ocupar el seu lloc de treball durant la jornada del 12 d’octubre. Venturós considera que “la xifra de persones que volen treballar demà no serà prou significativa fins que no hi hagi un posicionament institucional i de país unitari per a fer que el 12 d’octubre sigui un dia laborable”.

  Així doncs, el funcionament de l’Ajuntament de Berga dependrà de l’assistència del personal del consistori i per tant, no es pot garantir que l’ens local funcioni amb normalitat. De fet, el servei de registre no estarà disponible i l’Oficina d’Atenció Ciutadana tampoc estarà oberta al públic.

 • El Teatre Municipal de Berga programa set espectacles de música i teatre per a omplir la platea d’octubre a desembre
  Data de publicació: 10.10.17
  El Teatre Municipal de Berga ha aixecat el teló i ja no el tornarà a baixar fins que hagin passat les festes de Nadal. L’objectiu de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga és omplir el pati de butaques durant els mesos d’octubre, novembre i desembre i, per això, ha programat set espectacles vinculats a l’àmbit de la música i les arts escèniques interpretats per formacions locals i companyies d’arreu de Catalunya i les Illes Balears.

  La temporada cultural va començar diumenge passat amb la posada en escena del musical Som n’hi, a càrrec dels alumnes de l’escola Munt d’Arts de Berga. El muntatge consistia en un viatge a través d’alguns dels musicals més coneguts pels espectadors com per exemple: Mar i cel, Els Miserables, Fame, Cabaret, Sister Act, Cats, Cop de Rock, Rent, Flor de nit i Aladdin.

  L’Agrupació Teatral La Farsa de Berga serà la següent en passar per l’escenari del Teatre Municipal. En aquesta ocasió, la companyia presentarà una revisió del text de l’autor berguedà, Ramon Vinyes, titulat Hamlet dramaturg. Han passat trenta-quatre anys des que La Farsa va interpretar aquesta obra per primera vegada i ara, un planter de tretze actors i actrius han recuperat el text per a fer-ne una versió actualitzada. Les funcions es faran els dies 21 i 22 d’octubre, a 2/4 de 10 del vespre i a les 6 de la tarda, respectivament. Les entrades ja són a la venda (www.lafarsa.cat) i costen 8€.

  El mes de novembre començarà amb una proposta musical anomenada Retalls de Cobla de la mà de les Cobles Reus Jove i Berga Jove sota la direcció de Jesús Ventura. Els músics de les dues formacions oferiran un concert d’homenatge al compositor barceloní Josep Maria Bernat i Colomina. Es tracta d’un dels autors més importants de música per a cobla de la segona meitat del segle XX i enguany es commemora el 25è aniversari de la seva mort. Aquesta actuació forma part d’un projecte conjunt de totes dues cobles, les quals, han treballat des de fa un any per a poder oferir un espectacle de qualitat als espectadors berguedans. Posteriorment, les cobles van fer arribar la proposta a l’Ajuntament de Berga per a incloure’l en la programació del Teatre Municipal. El concert es farà el dissabte, 4 de novembre, a les 7 de la tarda

  El 10 de novembre serà el torn de Yerma, l’obra que Federico García Lorca va escriure l’any 1934. Després del seu pas pel Teatre Akadèmia de Barcelona durant la temporada passada, la companyia Projecte Ingenu aterrarà a Berga per a oferir un muntatge que reflexiona sobre la fecunditat amb una escenografia contemporània i sorprenent. La funció començarà a 2/4 de 10 del vespre i l’entrada tindrà un preu de 15€. Podeu adquirir les entrades de forma anticipada a través del lloc web següent: tincticket

  La companyia Terra Teatre portarà a la sala berguedana l’obra Els darrers dies de la Catalunya republicana. L’espectacle es basa en la crònica personal de l’escriptor, historiador i polític, Antoni Rovira i Virgili, sobre la desfeta de Catalunya davant de l’ofensiva de Franco l’any 1939. El muntatge es podrà veure el dissabte, 18 de novembre, a 2/4 de 10 del vespre i les entrades es podran adquirir a taquilla al preu de 10€.

  L’últim cap de setmana de novembre arribarà Peccatum a càrrec de la companyia de Manacor, Produccions de Ferro. Es tracta d’una proposta alegre, festiva, enginyosa i irreverent que reinterpreta el rondaller mallorquí de Mossèn Alcover basant-se en la cultura popular de transmissió oral. El muntatge ha fet temporada a La Seca Espai Brossa de Barcelona i passarà per Berga el diumenge, 29 de novembre, a 2/4 de 7 de la tarda.

  Finalment, La Farsa s’encarregarà de tancar la temporada teatral amb la interpretació d’Els Pastorets de Serafí Pitarra. Enguany, el muntatge incorporarà diverses novetats destacades que es desvetllaran pròximament. Les representacions es faran el 25 i 26 de desembre de 2017 i els dies 1,6 i 7 de gener de 2018.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga