Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Les obres del Concurs de Pintura Ràpida de Tardor s’exposen als locals d’Art Major per a dinamitzar el centre de Berga
  Data de publicació: 09.10.17
  Els aparadors que formen part de la mostra rotativa ‘Art Major’ acullen des de la setmana passada les obres participants al Concurs de Pintura Ràpida de Tardor. El certamen, que es va fer el passat 30 de setembre coincidint amb la celebració de la mostra Berga Bolet, va comptar amb la participació de 17 artistes locals i forans que durant el matí es van instal·lar en els principals carrers i places del centre de Berga per a crear les seves obres.

  El jurat format per dues persones vinculades al món de les arts visuals, Raquel Flores i Gustau Vidal, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, es va reunir a primera hora de la tarda per a avaluar les obres participants al certamen. Després del procés de deliberació, el jurat va comunicar la seva decisió i es va realitzar l’entrega de premis a la Sala Casino de Berga. En aquesta ocasió, l’artista Aida Mauri Crusat va obtenir el primer premi valorat en 500€, seguida de Joan Buchaca Fernández que va quedar en segona posició (400€), mentre que el tercer premi de 300€ va recaure en Josep Plaja López.

  La regidora de Cultura, Mònica Garcia, va ser l’encarregada de lliurar els premis als tres finalistes. Durant l’acte va destacar l’augment del nombre de participants i va convidar als artistes a fer arribar al consistori els suggeriments necessaris per a fer créixer i millorar el certamen, que aquest any ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà i el suport de Pintures Peralba.

  Totes les obres del Concurs de Pintura Ràpida de Tardor s’exposaran als locals que formen part del circuir expositiu del projecte ‘Art Major’ per a promoure de forma conjunta l’eix comercial del carrer Major i per a donar visibilitat a les propostes creatives dels artistes participants. La mostra es dividirà en dos períodes per a què tots els quadres puguin ser vistos pel públic. La primera tongada ja ocupa els aparadors de la zona i es podrà veure fins al 20 d’octubre, mentre que la resta d’obres s’exposaran fins al 7 de novembre al carrer dels Àngels, 5 i 11; a la placeta Ciutat, 1 i 10; i al carrer de la Ciutat, 17 i 28.

  Els autors de les obres exposades són: Aida Mauri Crusat (1r. Premi), Joan Buchaca Fernàndez (2n Premi), Josep Plaja López (3r Premi), Enric Besora Bovet, Joan Calveras Subirana, Jordi Colillas Riu, Antoni Daria Martínez, Manel Doblas Pinto, Francesc Hernández Figueras, Robert Martí Ripoll, Joan Pérez Garbo, Joan Pons Duran, Pep Puig Busquets, Ramon Reig Costa, Antoni Subirana Verdaguer, Albert Sans Miret i Joan Vila Arimay.

  Per a més informació sobre l’exposició podeu consultar el lloc web d’Art Major en aquest enllaç.

 • Alteracions de trànsit els dies 6, 7 i 8 d’octubre amb motiu de la festa del carrer del Roser
  Data de publicació: 05.10.17
  Des de l’Ajuntament de Berga s’informa als veïns i veïnes de la ciutat que la celebració de la festa del carrer del Roser prevista pel cap de setmana del 7 i 8 d’octubre comportarà diverses alteracions de trànsit en aquesta zona de la ciutat.

  Carrer del Roser, des de la plaça de la Creu fins al carrer Cervantes:

  D’una banda, es prohibirà l’estacionament de vehicles des de les 3 de la tarda fins a les 9 del vespre del dissabte, 7 d’octubre. D’altra banda, es tallarà aquesta via d’accés, de manera que els vehicles provinents de la Ronda de Queralt i el passeig de la Pau, no podran accedir al carrer del Roser des de la plaça de la Creu, des de les 4 de la tarda fins a les 9 del vespre del mateix dissabte.

  Carrer del Roser, des del carrer Cervantes fins a la carretera de St. Fruitós:

  En aquest cas, s’estableix la prohibició d’estacionar en aquest tram de la via des de les 7 del matí del divendres, 6 d’octubre, fins a les 12 del migdia del dilluns, 9 d’octubre. A més, tampoc es permetrà el trànsit rodat de vehicles i l’accés romandrà tallat, des de les 4 de la tarda del 7 d’octubre a les 6 del matí del 8 d’octubre.

  Carrer del Roser, des de la carretera de St. Fruitós fins al carrer Rasa del Canyet:

  Els conductors no podran aparcar els seus vehicles al lateral esquerra de la calçada, ja que s’instal·larà l’escenari que acollirà diverses activitats durant la festa. Aquesta prohibició serà efectiva des de les 7 del matí del divendres, 6 d’octubre, fins a les 12 del migdia del dilluns, 9 d’octubre. A més, tampoc es podrà aparcar a la banda dreta de la mateixa via des de les 3 de la tarda de dissabte fins a les 6 del matí de diumenge. Tanmateix, es tallarà l’accés dels vehicles en aquest encreuament des de les 4 de la tarda del 7 d’octubre fins a les 6 del matí del 8 d’octubre.

  Altres afectacions de trànsit localitzades a la zona del carrer del Roser:

  El tall de la circulació de vehicles al carrer del Roser també comportarà alteracions en els carrers adjacents, des de les 4 de la tarda del 7 d’octubre fins a les 6 del matí del 8 d’octubre. Concretament, el carrer Fra Frederic estarà tallat al trànsit en el tram que va des del carrer del Roser fins al carrer Doctor Fleming. A més, també s’invertirà el sentit de la circulació del carrer Doctor Fleming per tal que els cotxes puguin accedir al carrer Rasa del Canyet. Així mateix, no es podrà accedir al carrer del Roser des de la carretera de Sant Fruitós, ja que la calçada estarà tallada en el tram que connecta amb la Gran Via.

  Per últim, el carrer Cervantes restarà obert a la circulació i això inclou la cruïlla amb el carrer del Roser per tal de facilitar l’accés dels vehicles al passeig de les Estaselles.

  Finalment, cal esmentar que totes les afectacions de trànsit estaran degudament senyalitzades i també es recomana als conductors que segueixin les indicacions dels agents de mobilitat.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga