Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Escola Bressol Flor de Neu tanca el curs 2017-2018 amb una vuitantena d’infants i forma el personal docent sobre primers auxilis
  Data de publicació: 31.07.18
  L’Escola Bressol Flor de Neu de Berga ha tancat el curs escolar 2017-2018. El centre ha comptat amb una vuitantena d’infants d’entre 0 i 3 anys durant l’actual curs lectiu, el que suposa gairebé el 100% de l’ocupació del total de les places disponibles de l’equipament educatiu municipal. Durant els darrers mesos, la llar d’infants ha impulsat diverses activitats per conèixer l’entorn i facilitar el desenvolupament integral dels nens i nenes a través de sortides i tallers. A més, també s’han posat en marxa una sèrie de racons o espais per fomentar l’aprenentatge dels nadons de forma dinàmica i adaptada a les seves necessitats per tal que l’escola segueixi sent activa, personalitzada i un punt de trobada i creixement pels infants i les famílies.

  D’altra banda, abans de l’inici de les vacances d’estiu, el personal docent del centre ha portat a terme una formació bàsica sobre primers auxilis promoguda per la Diputació de Barcelona. Es tracta d’un requisit imprescindible dels plans d’autoprotecció de les escoles bressol municipals per disposar de les eines i els recursos necessaris per identificar els perills existents en aquest tipus de centres. No obstant, els participants també han assolit una sèrie de coneixements sobre cures i suport vital bàsic per poder actuar i atendre els nadons, en cas que sigui necessari.

  La llar d’infants romandrà tancada durant el mes d’agost i tornarà a obrir les portes als infants el proper 10 de setembre, coincidint amb la setmana d’inici del nou curs escolar. Pel moment, l’escola compta amb una setantena de nadons matriculats. Per a més informació sobre l’Escola Bressol Flor de Neu, podeu consultar els llocs web municipals www.bressolflordeneu.cat i www.ajberga.cat.

 • Berga acollirà un festival poètic i cultural per clamar a favor de la llibertat i la República Catalana a través de la paraula i la música
  Data de publicació: 19.07.18
  El 25 d’abril de 1970, la sala Gran Price de Barcelona especialitzada en espectacles de lluita lliure i boxa, va obrir les seves portes per acollir el Primer Festival de Poesia Catalana conegut popularment com El Price dels Poetes. L’esdeveniment va comptar amb algunes de les figures més destacades del gènere poètic del segle XX i es va convertir en un acte d’afirmació política, cultural i catalana a favor dels drets i les llibertats més fonamentals. Ara, gairebé mig segle després de la celebració de la trobada, l’associació cívica i cultural TeatRe amb R de República s’ha proposat repetir un recital de les mateixes característiques a la ciutat de Berga.

  L’esdeveniment anomenat ‘Paraula de Poeta, per la llibertat i la República’ reunirà una trentena de poetes i poetesses d’arreu dels Països Catalans en una trobada poètica i musical que es portarà a terme el 9 de setembre, a la plaça de Sant Pere. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, considera que “l’esdeveniment serà positiu i significatiu per a la nostra cultura, ja que, serà el punt de trobada de persones de tot el territori de parla catalana”. Durant l’acte de presentació del festival, l’actor i membre de TeatRe amb R de República, Enric Majó, ha destacat la idoneïtat de l’emplaçament escollit per celebrar la trobada. Segons Majó, “a la plaça de Sant Pere s’hi celebra La Patum, que és un acte peculiar i representatiu de la cultura del Països Catalans i també és una celebració contemporània que ha sabut adaptar-se i reconvertir-se amb el pas del temps”. En aquest sentit, l’actor ha apuntat que “la plaça de Sant Pere reunia les condicions favorables per crear l’ambient i la intimitat que caracteritza la poesia”.

  Format àgil amb interpretacions poètiques i musicals

  ‘Paraula de Poeta’ serà un acte paritari i intergeneracional que comptarà amb autors i autores de diverses tendències i estils d’aquest gènere literari de forma desinteressada. L’acte començarà a les 7 de la tarda amb la benvinguda i presentació de l’esdeveniment a càrrec de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i del president de TeatRe amb R de República, Joan Lluís Bozzo. Posteriorment, els presentadors de l’acte donaran pas als participants que pujaran a l’escenari repartits en 3 torns de 10 persones per recitar poemes i versos breus. Les intervencions dels poetes es combinaran amb la interpretació de composicions de La Patum per part de músics rellevants del panorama musical català sota la direcció de Jesús Badia, juntament amb l’actuació dels membres de la Polifònica de Puig-reig. La trobada també inclourà una desfilada de retrats de les persones empresonades i exiliades a causa del procés d’autodeterminació de Catalunya i es clourà amb la interpretació del poema No passareu d’Apel·les Mestres i el Cant de la Senyera i Els Segadors.

  Implicació de l’associacionisme

  El festival de poesia comptarà amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional de Catalunya, dues entitats cíviques i culturals vinculades al moviment sobiranista català. D’una banda, la presidenta d’Òmnium Berguedà, Montserrat Soler, considera que !la iniciativa s’adequa als valors que promou l’entitat i al moment que està vivint Catalunya”. Soler ha afegit que “quan ens van presentar el projecte, vam creure que es tractava d’una bona oportunitat per reivindicar la cultura, la llengua i el país, que són les tres premisses de caracteritzen la nostra entitat”. D’altra banda, l’Assemblea de Berga assumirà algunes tasques logístiques relacionades amb el transport dels poetes i la difusió de l’esdeveniment a través dels canals de comunicació de l’entitat. Manel Escobet, membre de l’ANC de Berga ha reivindicat el caràcter unitari de l’esdeveniment. Segons Escobet, la trobada serà “una finestra juntament amb els actes de la Diada de l’Onze de Setembre i pensem que cal donar-hi suport, ja que serà un acte molt potent que ens pot ajudar a tots plegats”.

  L’Ajuntament de Berga destinarà uns 10.000€ a l’organització i la logística del festival poètic del setembre, que es finançaran amb fons propis i possibles subvencions que han estat demanades per part de l’àrea de Cultura del consistori. ‘Paraula de Poeta, per la llibertat i la República’ comptarà amb la col·laboració dels Departaments de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, la Institució de les Lletres Catalanes, Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i la Polifònica de Puig-reig.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga