Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga adequarà el vial d’accés a l’hospital i crearà noves places d’aparcament de tarifa reduïda a l’entorn del centre sanitari al febrer
  Data de publicació: 05.01.18
  L’Ajuntament de Berga iniciarà aquest dilluns les obres d’adequació del vial d’accés a la part ampliada de l’Hospital Comarcal de Sant Bernabé, situada entre les instal·lacions de l’edifici antic i el restaurant La Cabana. Els treballs consistiran en la instal·lació de l’enllumenat, la senyalització viària i la implantació de noves places d’aparcament de zona blava pels usuaris que accedeixin al centre sanitari a través d’aquest nou carrer, que es preveu que estigui obert a la circulació de vehicles al febrer. Aquest conjunt d’actuacions van quedar pendents de les tasques d’urbanització d’aquest sector l’any 2010 i per aquest això, el carrer ha estat fora d’ús durant aquest temps.

  D’una banda, les obres d’adequació de la zona contemplen l’habilitació del subministrament elèctric amb la col·locació d’11 fanals de llum led de baix consum i també s’habilitaran 42 places d’estacionament de vehicles distribuïdes en dues fileres situades al voral esquerra de la calçada. Aquest nou espai d’aparcament serà de zona blava i de tarifa reduïda com el pàrquing superior del centre sanitari. Això farà que els usuaris puguin estacionar els seus vehicles al preu d’1€ durant tot el dia, sense limitació de temps. La zona d’aparcament comptarà amb senyals verticals que indicaran l’inici i el final de l’espai d’estacionament habilitat. D’altra banda, també es realitzaran tasques de pintura vial per senyalitzar tant el nou vial com les noves zones d’aparcament i es repintarà la rotonda d’accés a l’equipament sanitari per reforçar la seguretat dels vianants que transiten per aquest tram, a tocar de la gasolinera.

  Els treballs relacionats amb l’enllumenat seran executats per l’empresa Elecnor S.A., mentre que l’empresa Tràfic i Serveis s’encarregarà de la instal·lació de la senyalització vertical i de la pintura vial. Les obres d’adequació del vial d’accés a l’Hospital Comarcal de Sant Bernabé tenen un cost aproximat de 9.000€ i es finançaran amb fons propis de l’empresa municipal BRG Serveis que també realitzarà la direcció i gestió facultativa dels treballs.

 • El personal de l’Ajuntament de Berga crearà una candidatura per concórrer a les eleccions municipals de 2019
  Data de publicació: 28.12.17
  Els treballadors de l’Ajuntament de Berga constituiran una candidatura conjunta per presentar-se a les eleccions municipals de 2019. Aquesta és la decisió que ha pres el personal laboral del consistori després de reunir-se en assemblea aquest dimecres amb l’objectiu d’accedir a l’alcaldia de Berga i “posar fi a anys de mala gestió”, segons han informat els delegats de personal de l’ens local. Els treballadors, però, no crearan cap partit polític, sinó que presentaran una candidatura a través d’una agrupació d’electors que haurà de comptar amb el suport de l’1% d’inscrits al cens electoral en la circumscripció corresponent. Per fer-ho, els treballadors portaran a terme una recollida de signatures durant la botifarrada popular que oferiran a la ciutadania el proper 23 de febrer de 2018.

  De moment, però, no s’ha fet públic el nom de la candidatura amb la qual concorreran a les eleccions, tot i que han transcendit diverses propostes entre les que destaquen: Agrupació Colpista Representant dels Interessos del Personal de l’Ajuntament (ACRIPA), Junts pel Deute i Junts per Berga, entre d’altres.

  Fonts properes a l’agrupació de treballadors han informat que ja han encarregat la melodia promocional de la campanya a un reconegut músic berguedà. Es tracta d’un dels regidors de l’equip de govern de qui no han volgut desvetllar la identitat. La música serà interpretada pel cor de la brigada municipal creat especialment per a l'ocasió. Els membres de la formació ja han començat els seus assajos.

  Els serveis jurídics de l’Ajuntament han consultat a la Junta Electoral del Berguedà la viabilitat legal de la proposta dels treballadors a l’hora de constituir la candidatura i les possibles incompatibilitats laborals que pugui generar. Com a conseqüència, una altra de les decisions preses pels treballadors de l’Ajuntament ha estat abandonar els seus llocs de treball en bloc per dedicar tots els seus esforços a preparar l’assalt a l’alcaldia de la ciutat. El personal plegarà el proper 31 de desembre i això farà que el consistori hagi de convocar una oferta pública de més d’un centenar de places per cobrir les vacants de totes les àrees de l’ajuntament. Davant d’aquesta situació, l’alcaldessa, Montse Venturós, ha afirmat que “és una proposta que realment va en la línia de la CUP de donar encara més poder al poble. El nostre missatge ha calat després de dos intensos anys d’adoctrinament encobert, no hi ha dubte que estem davant d’un procés d’empoderament de les treballadores. Les votarem!”

  Durant l’assemblea de treballadors d’ahir també es va concretar la llista de noms que formaran part de la candidatura. Consulta el document en aquest enllaç.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga