Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Alteracions de trànsit els dies 6, 7 i 8 d’octubre amb motiu de la festa del carrer del Roser
  Data de publicació: 05.10.17
  Des de l’Ajuntament de Berga s’informa als veïns i veïnes de la ciutat que la celebració de la festa del carrer del Roser prevista pel cap de setmana del 7 i 8 d’octubre comportarà diverses alteracions de trànsit en aquesta zona de la ciutat.

  Carrer del Roser, des de la plaça de la Creu fins al carrer Cervantes:

  D’una banda, es prohibirà l’estacionament de vehicles des de les 3 de la tarda fins a les 9 del vespre del dissabte, 7 d’octubre. D’altra banda, es tallarà aquesta via d’accés, de manera que els vehicles provinents de la Ronda de Queralt i el passeig de la Pau, no podran accedir al carrer del Roser des de la plaça de la Creu, des de les 4 de la tarda fins a les 9 del vespre del mateix dissabte.

  Carrer del Roser, des del carrer Cervantes fins a la carretera de St. Fruitós:

  En aquest cas, s’estableix la prohibició d’estacionar en aquest tram de la via des de les 7 del matí del divendres, 6 d’octubre, fins a les 12 del migdia del dilluns, 9 d’octubre. A més, tampoc es permetrà el trànsit rodat de vehicles i l’accés romandrà tallat, des de les 4 de la tarda del 7 d’octubre a les 6 del matí del 8 d’octubre.

  Carrer del Roser, des de la carretera de St. Fruitós fins al carrer Rasa del Canyet:

  Els conductors no podran aparcar els seus vehicles al lateral esquerra de la calçada, ja que s’instal·larà l’escenari que acollirà diverses activitats durant la festa. Aquesta prohibició serà efectiva des de les 7 del matí del divendres, 6 d’octubre, fins a les 12 del migdia del dilluns, 9 d’octubre. A més, tampoc es podrà aparcar a la banda dreta de la mateixa via des de les 3 de la tarda de dissabte fins a les 6 del matí de diumenge. Tanmateix, es tallarà l’accés dels vehicles en aquest encreuament des de les 4 de la tarda del 7 d’octubre fins a les 6 del matí del 8 d’octubre.

  Altres afectacions de trànsit localitzades a la zona del carrer del Roser:

  El tall de la circulació de vehicles al carrer del Roser també comportarà alteracions en els carrers adjacents, des de les 4 de la tarda del 7 d’octubre fins a les 6 del matí del 8 d’octubre. Concretament, el carrer Fra Frederic estarà tallat al trànsit en el tram que va des del carrer del Roser fins al carrer Doctor Fleming. A més, també s’invertirà el sentit de la circulació del carrer Doctor Fleming per tal que els cotxes puguin accedir al carrer Rasa del Canyet. Així mateix, no es podrà accedir al carrer del Roser des de la carretera de Sant Fruitós, ja que la calçada estarà tallada en el tram que connecta amb la Gran Via.

  Per últim, el carrer Cervantes restarà obert a la circulació i això inclou la cruïlla amb el carrer del Roser per tal de facilitar l’accés dels vehicles al passeig de les Estaselles.

  Finalment, cal esmentar que totes les afectacions de trànsit estaran degudament senyalitzades i també es recomana als conductors que segueixin les indicacions dels agents de mobilitat.

 • L’alcaldessa de Berga desobeeix la justícia després d’haver estat citada per haver donat suport al referèndum de l’1-O
  Data de publicació: 04.10.17
  L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha decidit no personar-se davant de la fiscalia provincial per haver mostrat el seu suport a la celebració del referèndum del passat 1 d’octubre. Venturós estava citada avui a les 12 del migdia per a comparèixer davant de la Fiscalia de l’àrea de Manresa, Igualada i Vic en qualitat d’investigada per donar suport al referèndum d’autodeterminació de Catalunya. La citació arriba després que el passat 7 de setembre Venturós signés un decret d’alcaldia per a manifestar el seu suport a l’aprovació per part del Parlament de Catalunya de la Llei del Referèndum per l’Autodeterminació de Catalunya i al Decret de convocatòria signat pel Govern de la Generalitat per a la celebració de la consulta de l’1 d’octubre, tal com van fer més de 700 alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya.

  En aquesta ocasió, l’alcaldessa ha desobeït i no s’ha presentat a declarar tal com havia requerit el fiscal en cap de l’àrea provincial. Venturós ha explicat en roda de premsa que “la citació respon a una qüestió estrictament política i per això ens acollim al dret de la desobediència i a la resistència davant dels embats de l’Estat espanyol, el qual, està portant a terme pràctiques repressives contra els càrrecs polítics i contra la població com hem pogut comprovar els darrers dies”.

  L’alcaldessa de Berga també ha volgut fer una crida a la calma davant de la rumorologia d’una possible detenció pel fet de no personar-se davant de la justícia. Segons ha aclarit, el procediment judicial habitual requeriria una segona citació. En aquest sentit, Venturós ha dit que “no cal avançar-se als esdeveniments i que en cas que arribi un segon requeriment, caldrà estudiar la situació a l’hora d’actuar”.

  Montse Venturós ha comparegut davant dels mitjans de comunicació acompanyada de diversos membres de la Corporació i ha agraït “el suport de tots els regidors i regidores que han estat al costat de l’equip de govern des del primer dia, independentment de l’estratègia que hagi adoptat cada grup polític a l’hora d’afrontar les citacions dels alcaldes per part de l’Estat espanyol”.

  D’altra banda, Venturós ha reiterat que cal seguir donant suport a “totes aquelles persones que estan treballant a nivell de país per a complir amb el mandat que va sorgir de les urnes el passat 27 de setembre de 2015 per a exercir un dret inalienable i reconegut internacionalment com és el dret a l’autodeterminació del pobles”.

  Per últim, cal recordar que aquesta no és la primera vegada que l’alcaldessa de Berga practica la desobediència davant de la justícia espanyola. Venturós tampoc va comparèixer quan va ser citada en qualitat d’investigada per delicte electoral per haver fet cas omís de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament en les eleccions autonòmiques del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre de 2015.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga