Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • El Teatre Municipal de Berga omple la cartellera amb una desena d’espectacles de música i teatre d’abril a juny de 2018
  Data de publicació: 10.04.18
  El Teatre Municipal de Berga continua apostant per la cultura amb la programació de nous espectacles teatrals i musicals que es portaran a terme durant la primavera. En aquesta ocasió, l’equipament escènic acollirà deu propostes entre els mesos d’abril i juny. Una de les novetats d’aquesta edició serà que una part de la programació sortirà del teatre i es realitzarà en diversos espais públics per apropar la cultura a la ciutadania, així com per ampliar el ventall d’espectadors que acudeixen regularment al teatre berguedà al llarg de l’any.

  Havaneres solidàries

  La programació va arrencar divendres passat amb una cantada d’havaneres a càrrec del grup Port Bo. L’actuació estava organitzada per la Fundació Privada Tutelar del Berguedà que vetlla per la cura de les persones amb diversitat funcional intel·lectual. En aquest cas, es va aplicar el sistema de la taquilla inversa en què no és fixa el preu de l’entrada, per tal que els assistents poguessin realitzar les seves aportacions a benefici de l’entitat.

  Teatre fora del teatre

  El diumenge, 15 d’abril, serà el torn de les ‘Píndoles de Microteatre’. Es tracta d’un format que permet veure teatre fora de la platea i que consistirà en la representació de quatre obres breus d’uns 20 minuts cadascuna en quatre racons del barri bell. ‘El catalon d’una nit d’estiu’ (comèdia musical), ‘Roulettes’ (titelles de fil per adults), ‘Hell-O’ (dansa-teatre) i ‘On la tempesta deixà una pau intensa’ (poesia i música) són les peces escollides del Festival Píndoles que es podran veure a Berga aquest diumenge, a partir de 2/4 de 6 de la tarda. La plaça de La Pietat serà el punt de trobada dels espectadors i el lloc on es vendran les entrades una hora abans de la funció. Tot i això, també hi ha disponible el servei de reserva d’entrades anticipades a través de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga, trucant al telèfon 93 821 43 33. El preu de l’entrada serà de 10€ i inclou els quatre muntatges de microteatre. En cas de mal temps, els espectacles es traslladaran a d’altres espais coberts del barri vell.

  Recorregut per la cançó francesa

  La cantant Núria Cols i el pianista David Martell oferiran un ampli repàs per les cançons franceses més emblemàtiques amb motiu de la celebració de la Setmana de la Llengua Francesa i la Francofonia. L’espectacle ‘Boulevard de la chanson française’ conté gairebé una vintena de cançons entre les que s’inclouen: La mer, de Charles Trenet, La vie en rose d’Edith Piaf, La bohème de Charles Aznavour, Ne me quitte pas de Jacques Brel o Milord de Georges Moustaki. L’actuació també comptarà amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música interpretant una de les peces del concert. L’Escola Oficial d’Idiomes del Berguedà ha estat l’entitat impulsora d’aquesta actuació que es realitzarà el divendres, 20 d’abril, a 2/4 de 10 del vespre al Teatre Municipal. Les entrades es podran adquirir anticipadament al portal tincticket.com i a taquilla abans de l’inici de l’espectacle. Els tiquets per aquest concert costaran 10€, mentre que pels alumnes de l’EOI Berguedà el preu serà de 5€.

  Cançons d’homenatge a la poesia de Montserrat Abelló

  Una altra de les propostes destacades de la programació cultural de primavera serà l’espectacle ‘Espero meravelles’ de Mirna Vilasís. La cantant musicarà els poemes de Montserrat Abelló per retre homenatge a la poetessa i traductora tarragonina amb motiu del centenari del seu naixement i la celebració de l’Any Montserrat Abelló. El concert es farà el diumenge, 22 d’abril, a la plaça de Sant Joan i forma part dels actes de celebració de la diada de Sant Jordi. L’actuació serà gratuïta i començarà a 2/4 d’1 del migdia. En cas de pluja, el concert es traslladarà a la Sala Casino.

  Teatre denúncia sobre els abusos infantils

  L’últim cap de setmana d’abril serà el torn de la companyia local Tràfec Teatre. En aquesta ocasió, l’agrupació de teatre amateur oferirà un espectacle sobre l’abús infantil titulat ‘Nínidress’. En aquest cas, s’han programat dues funcions que es faran els dies 28 i 29 d’abril, a 2/4 de 10 i a 2/4 de 7, respectivament. La venda d’entrades es realitzarà al Teatre Municipal de Berga abans del començament del muntatge.

  Cantata infantil escolar

  La música obrirà el mes de maig amb un espectacle infantil escolar organitzat per l’Escola Municipal de Música de Berga. Es tracta de la 5a edició de la cantata escolar que reunirà els infants dels diferents centres educatius de primària de la ciutat. L’actuació anomenada ‘Rebel·lió a la cuina’ serà gratuïta i es realitzarà en dues sessions matinals que es faran a les 10 del matí i a les 12 del migdia, al Teatre Municipal de Berga.

  Textos i cançons indignats i indignants sobre la història d’Espanya

  El dissabte, 5 de maig, arribarà l’espectacle ‘España ingobernable’ de la mà d’Albert San Juan i Fernando Egozcue. Es tracta d’una selecció de textos i cançons que repassen la història d’Espanya des de la Segona República fins al dia d’avui, combinant la dignitat dels versos de Lorca, Cernuda, Miguel Hernández, Ángel González, Gloria Fuertes, Jorge Reichmann i Albert Pla amb paraules i ofenses proferides per Franco, el general Mola, el general Queipo de Llano i la tebior de personatges com Juan Luis Cebrián i Felipe González davant l’exercici d’una democràcia directa, autèntica i en profunditat. El Teatre Municipal de Berga acollirà aquest espectacle que es farà a les 10 de la nit. Les entrades costaran 15€ i es posaran a la venda anticipadament al portal tincticket.com i a taquilla el mateix dia de la funció.

  Les formacions de l’EMMBerga en concert

  Les corals infantils i la Jove Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga pujaran a l’escenari del Teatre Municipal el diumenge, 6 de maig. Les dues formacions oferiran un concert de coral i banda inclòs en la programació del 6è Cicle de música per a la ciutat promogut pel centre i pel Conservatori de Música dels Pirineus. L’actuació es farà a les 12 del migdia i el preu de les entrades serà de 5€.

  Cabaret mexicà tragicòmic

  Dúo Fàcil i Líquido Teatro posaran en escena el muntatge ‘Y me morí’ protagonitzat per Francesc Marginet, Abel Reyes i Marc Tarrida. L’espectacle es basa en la música i els contes mexicans, així com en les expressions festives relacionades amb la celebració de la mort. Els protagonistes de la funció relataran, en to de tragicomèdia, la mortificació que els va perseguir en vida i la bona vida rebuda després de la seva mort. ‘Y me morí’ arribarà a la sala berguedana el divendres, 11 de maig, a 2/4 de 10 del vespre. Les entrades costaran 10€ i es posaran a la venda al web tincticket.com i també es podran adquirir abans de la funció al recinte teatral.

  L’holocaust jueu de la Segona Guerra Mundial a escena

  L’Agrupació Teatral La Farsa tancarà la programació amb la presentació del seu nou espectacle el tercer cap de setmana del mes de juny. En aquesta ocasió, una desena d’actors de la companyia interpretaran la versió teatral de l’obra literària ‘El diari d’Anna Frank’. El muntatge se centra en les vivències d’una adolescent jueva i la seva família amagada durant dos anys en un espai molt reduït i secret, per evitar la persecució de la Gestapo en el moment de la invasió d’Holanda durant la Segona Guerra Mundial. L’obra es representarà el 16 i 17 de juny, a 2/4 de 10 del vespre i a 2/4 de 7 de la tarda, al Teatre Municipal de Berga. Les entrades costaran 10€ i es podran comprar a través del web de l’entitat lafarsa.cat i abans de l’inici de l’espectacle a la taquilla del teatre.

  La programació cultural de primavera ha estat elaborada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga en col•laboració amb Tràfec teatre, l’Escola Municipal de Música de Berga, La Fundació Privada Tutelar del Berguedà, La Farsa, l’EOI Berguedà i el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.
 • Berga modificarà les línies i trajectes del bus urbà el 9 d’abril després d’un any en període de prova
  Data de publicació: 06.04.18
  L’Ajuntament de Berga introduirà canvis en les línies i els trajectes del bus urbà a partir del 9 d’abril. Es tracta d’una sèrie de mesures que han estat treballades conjuntament entre les entitats veïnals i el consistori per adaptar el servei de transport urbà a les demandes dels usuaris. L’Ajuntament de Berga va apostar fermament pel bus urbà el març de l’any passat quan el servei va passar d’1 a 4 línies, que incloïen 50 parades i 26 trajectes. Després d’un període de prova d’un any de la posada en funcionament de les noves línies, el consistori ha pres la determinació de modificar i eliminar algunes de les línies, tenint en compte la valoració realitzada per l’ens local, les associacions de veïns i els usuaris del servei de transport públic a la ciutat. En aquest sentit, una de les novetats més destacades serà el pas de 4 a 3 línies. Concretament, es mantindran les línies Ciutat (Vermella) i Avià (Blava), però se suprimiran les línies Cal Rosal (Groga) i Castell (Verda). Tot i això, es crearà una línia anomenada Casampons (Verda) que arribarà fins a les urbanitzacions d’Els Pedregals i la Serra de Casampons.

  Línia 1 – Ciutat (Vermella)

  Aquesta és la línia principal que recorre el centre urbà de la ciutat i estarà formada per 30 parades, 21 de fixes i 9 que donaran servei a diverses zones del municipi durant determinades hores del dia. En aquest cas, la línia incorporarà una parada estable a Sant Bartomeu i també hi haurà tres noves parades a la zona del Polígon de La Valldan (Polígon A – Fullaracs – Polígon B), on el bus hi pararà quatre cops al dia, dos al matí, un al migdia i un a la tarda.

  D’altra banda, la Línia Vermella també tindrà parada a la Residència Nostra Senyora de Queralt (Germanetes). En aquest cas, però, la parada es va reincorporar al recorregut el passat mes de juliol a demanda dels usuaris del centre residencial de la tercera edat i, per això, el consistori mantindrà les dues parades diàries que es van recuperar a l’estiu.

  La Línia Ciutat mantindrà els trajectes que es realitzen durant l’horari d’entrada i sortida dels centres escolars (Casino – Escola Vedruna – Escola Sant Joan) per a què l’alumnat pugui fer-ne ús. Per últim, en aquesta ruta escolar també s’inclourà una parada al carrer de Ramon Vinyes, a la zona dels Pedregals.

  Parades: Plaça de la Creu – Residència A – Bruc A – La Valldan A – Sant Bartomeu – Polígon A – Fullaracs – Polígon B – La Valldan B – Bruc B – Residència B – Comte Oliba – Font del Ros – Zona Esportiva – Rasa dels Molins A – Hotel d’Entitats A – Santa Eulàlia A – Plaça Gernika – Bombers – Germanetes – Ambulatori A – Hospital A – Tanatori A - Plaça Viladomat A – Mercat Municipal A – Casino A – Escola Vedruna – Escola Sant Joan – Ramon Vinyes – Plaça de la Creu

  Línia 2 – Avià (Blava)

  Aquesta línia es mantindrà pràcticament inalterada, ja que, el recorregut del bus estarà format per les parades fixes de la línia principal que recorre el centre de Berga i també conservarà les 3 parades habituals que feia a la població veïna d’Avià. L’únic canvi que registrarà aquesta línia serà la substitució de la parada Polígon La Valldan per la nova parada anomenada Sant Bartomeu.

  Parades: Plaça de la Creu – Residència A – Bruc A – La Valldan A – Sant Bartomeu – Avià/Carretera – Avià/Ateneu – Avià/Barri de la Creu - La Valldan B – Bruc B – Residència B – Comte Oliba – Font del Ros – Zona Esportiva – Rasa dels Molins A – Hotel d’Entitats A – Santa Eulàlia A – Plaça Gernika – Bombers – Ambulatori A – Hospital A – Tanatori A - Plaça Viladomat A – Mercat Municipal A – Plaça de la Creu.

  Línia 3 – Casampons (Verda)

  Aquesta línia de nova creació comptarà amb 24 parades. Es tracta d’una línia que inclourà algunes de les aturades habituals de la línia principal i d’altres que formaven part de l’antiga línia Castell (Verda). A més, també s’han establert noves parades que faran que el servei de bus urbà arribi fins a la Serra de Casampons i també es reforçarà el servei que es realitzava a la zona d’Els Pedregals. En aquest cas, les noves parades estaran situades als carrers Rasa del Canyet, Ramon Vinyes, Sagàs, Mas Ribera i Escola de Santa Eulàlia.

  Parades: Plaça de la Creu – Rasa del Canyet – Mossèn Armengou – Estaselles – Escola Vedruna – Escola Sant Joan – Ramon Vinyes – Casino B – Mercat Municipal B – Plaça Viladomat B – Tanatori B – Hospital B – Ambulatori B – Pere II – Plaça Gernika – Sagàs – Mas Ribera – Escola Santa Eulàlia – Plaça Gernika – Santa Eulàlia B – Hotel d’Entitats B – Rasa dels Molins B – El Poste - Plaça de la Creu.

  El nous recorreguts del Bus Berga entraran en funcionament el proper dilluns, 9 d’abril. L’horari del servei de bus urbà serà de dilluns a divendres feiners, de 2/4 de 8 del matí a 2/4 de 9 de la tarda i els dissabtes, de 9 del matí a 1 del migdia. Els dies festius no hi haurà servei de transport públic urbà.

  Pel que fa al preu dels tiquets, es mantindrà inalterable. El preu del bitllet senzill costa d’1€ i l’abonament de 10 viatges val 5€. D’altra banda, el trajecte fins Avià té un cost d’1,70€, mentre que l’abonament per realitzar aquesta ruta costa 9,5€.

  Per a més informació sobre el servei de bus urbà podeu accedir al web www.busberga.ajberga.cat. També podeu fer arribar les vostres opinions i suggeriments sobre el Bus Berga mitjançant l’adreça de correu electrònic busberga@ajberga.cat.

  Podeu consultar el mapa, les línies i els horaris en els documents adjunts que trobareu a la banda dreta d’aquesta notícia.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga