Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga promou una consulta per fer propostes sobre el reglament d’ocupació del balcó consistorial durant La Patum
  Data de publicació: 12.11.18
  L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa una consulta oberta a la ciutadania sobre el projecte d’elaboració del reglament d’ocupació del balcó consistorial durant les festes de La Patum. Es tracta d’una iniciativa que pretén regular la distribució de les 74 places de les grades que s’instal·len al balcó per seguir els actes que se celebren a la plaça de Sant Pere durant la festivitat del Corpus berguedà. L’objectiu del nou reglament és fer compatible la representació institucional i la ciutadana tal com va succeir durant La Patum de 2018, en què es va portar a terme una prova pilot per tal que els veïns i veïnes poguessin gaudir de La Patum des d’aquest espai. En concret, el consistori va posar a disposició de la ciutadania un total de 378 places corresponents a les passades de dimecres i dissabte (250), a les Patums completes de dijous i diumenge (100) i a La Patum Infantil (28). Una part dels llocs disponibles van ser assignats mitjançant un sorteig públic, mentre que la resta de places varen ser de lliure accés durant les sortides i arribades de les passades a la plaça de Sant Pere.

  Consulta pública per fer aportacions i suggeriments

  La convocatòria de la consulta pública prèvia és una iniciativa recollida en la legislació vigent sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern que permet que la ciutadania pugui incidir en l’elaboració i la revisió de normes i reglaments. Per tot això, la regidoria de Participació Popular ha impulsat aquesta consulta amb el vistiplau dels membres del Patronat de La Patum.

  Les persones interessades en realitzar aportacions o suggeriments sobre el nou reglament d’ocupació del balcó consistorial durant les festes de La Patum podran fer-ho del 12 al 26 de novembre, presentant una instància genèrica via telemàtica o a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC). Per fer-ho, caldrà ser major de 16 anys i serà necessari accedir a l’apartat de ‘Participació ciutadana en projectes normatius’ inclòs en l’espai dedicat a la participació ciutadana del web municipal. En aquesta secció, els usuaris i usuàries podran consultar i descarregar el document de síntesi del reglament d’ocupació del balcó consistorial durant les festes de La Patum, en què s’exposen els objectius, la necessitat i els problemes que es preveuen solucionar mitjançant la creació d’aquest reglament. A més, també hi apareix l’enllaç al formulari de la instància genèrica que cal completar amb les aportacions corresponents.

  Un cop realitzada la consulta, la comissió d’estudi formada per membres de les diferents formacions polítiques amb representació al consistori juntament amb diversos tècnics i tècniques municipals s’encarregaran de revisar totes les propostes recollides per valorar la seva inclusió en el nou reglament.


 • La Fira de la Xocolata i de la Ratafia de Berga creix i potencia les degustacions gastronòmiques amb tastos i maridatges
  Data de publicació: 12.11.18
  Berga tornarà a celebrar la Fira de la Xocolata i de la Ratafia el proper dissabte, 24 de novembre. La fira organitzada per l’Ajuntament de Berga i el Casal Panxo també comptarà amb la col·laboració d’El Forn Intramuralla i Sherbet, a través de diverses propostes gastronòmiques. Enguany, la mostra ha augmentat considerablement, ja que hi haurà una vintena de productors artesans de xocolata i ratafia a l’espai firal del carrer del Roser. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, s’ha mostrat satisfet per l’augment del nombre de firaires i ha destacat que “l’objectiu de la ubicació del certamen respon a la necessitat de distribuir les fires que es fan a la ciutat per donar projecció a tots els eixos comercials del municipi”.

  Dinar de postres ratafiades

  Una de les novetats d’aquest any serà la realització d’un dinar de postres que aposta pel maridatge dels productes protagonistes de la fira. Concretament, es tracta d’un menú compost per 6 propostes que combinaran els ingredients que formen part de la xocolata i la ratafia en diferents textures, com per exemple: la pasta, la polpa i la pols de cacau, l’anís estrellat, les nous verdes, les espècies i les herbes, entre d’altres. Tot això, estarà maridat amb beguda de cacau, ratafia i cervesa. Segons Sergi Fernández, pastisser de Sherbet i elaborador del menú de postres ratafiades, “el maridatge pretén mantenir l’essència de la xocolata i la ratafia buscant la unió d’aquests dos productes a tot el menú amb propostes divertides i jugant amb l’amargor, el picant i la dolçor”.

  El dinar de postres ratafiades es farà a El Forn Intramuralla, a 2/4 de 3 de la tarda. Les places són limitades i hi haurà 20 tiquets disponibles. D’aquests, 8 es vendran directament al Bar El Kóm Intramuralla, a partir del 16 de novembre. El preu del tiquet serà de 25€. La resta de places se sortejaran a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Berga mitjançant un concurs que es promocionarà a través dels perfils oficials del consistori. En concret, se sortejaran 2 tiquets dobles a Instagram, 1 tiquet doble a Twitter i 1 un altre tiquet doble a Facebook. Tanmateix, se sortejaran 2 tiquets dobles en mitjans de comunicació de la Catalunya Central.

  Novena edició del Concurs de Ratafia de Berga

  La IX edició del Concurs de Ratafia impulsat pel Casal Panxo constarà de dues fases, la fase eliminatòria que es farà al matí, a la plaça dels Països Catalans, i la fase final que es portarà a terme al Casal Cívic (antic casal de Gent Gran), a partir de les 6 de la tarda. Un jurat professional s’encarregarà d’avaluar les ratafies artesanes participants. Albert Cols, membre de l’entitat organitzadora, ha explicat que “el certamen està obert a tothom qui elabori ratafia artesanal a casa”. També ha afegit que “l’objectiu és potenciar el producte de proximitat i de qualitat, tenint en compte que cada vegada hi ha més gent que produeix aquest tipus de beguda”. Cols ha comentat que l’any passat hi van participar una trentena d’artesans i que aquest any esperen una xifra similar. Les bases del concurs estan disponibles a la pàgina web de la fira.

  A banda del concurs de ratafia, també hi haurà un tast de ratafies comercials que es farà al Casal Cívic, a partir de 2/4 de 6 de la tarda. El públic podrà degustar diversos tipus de ratafia que no es troben habitualment als establiments comercials. El preu del tast serà de 3€. A més, també s’ha organitzat un sopar ratafiaire que consistirà en un menú de crema de carbassa i moniato, costella de porc a baixa temperatura amb toc de ratafia i brownie de xocolata i ratafia. L’àpat elaborat per La Gastronòmica i la Plataforma pels Drets Democràtics i Polítics de Berga es farà al Casal Cívic, a les 9 del vespre. El tiquet pel sopar costarà 12€ i es podrà adquirir prèviament al Casal Panxo, a Casa Madriles i a Cal Vima. Una part dels beneficis del preu del tiquet es destinaran a la caixa de resistència. El grup ‘Pasqual i els desnatats’ tancarà la festa de la ratafia amb una actuació musical que es farà al Casal Panxo, a les 11 de la nit.

  Activitats per a tots els públics

  A la Plaça Països Catalans, hi haurà activitats per a totes les franges d’edat entre les que destaquen, un taller infantil de dibuix amb cacau, un espectacle infantil, un taller degustació sobre els orígens de la xocolata, una demostració de tractament de xocolaperàpia de mans i una demostració del procés d’elaboració de les postres ratafiades que se serviran en l’àpat del migdia. A la tarda, els actes es traslladaran a la plaça de Sant Joan, on hi haurà una audició de sardanes de Santa Cecília, a càrrec de la Cobla de l’Escola Municipal de Música de Berga.

  Alteracions de trànsit

  La celebració de la Fira de la Xocolata i de la Ratafia comportarà diverses alteracions del trànsit. Des de les 7 del matí del divendres, 23 de novembre, fins a les 8 del vespre del dissabte, 24 de novembre, els cotxes no podran aparcar al carrer del Roser; des de la plaça de la Creu fins al carrer de Cervantes.
  Pel que fa al dissabte 24 de novembre, des de les 7 del matí fins a les 8 del vespre, es prohibirà l’aparcament al carrer de Cervantes, al tram comprès entre el carrer del Roser i el carrer Onze de setembre. Finalment, es tallarà l’accés al carrer del Roser, des de la plaça de la Creu.

El més nou

Calendari

    
Novembre 2018
    
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga