Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (10/05/21)
  Data de publicació: 10.05.21

  El primer tinent d’alcaldia i regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha comparegut virtualment aquest dilluns, 10 de maig, per actualitzar la informació sobre l’evolució de la pandèmia a la ciutat. El representant municipal ha repassat l’afectació de la pandèmia al centre residencial municipal de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

  Afectació municipal de la Covid-19

  La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (10/05/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 17 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (-28) i també s’han comptabilitzat 58 casos en els darrers 14 dies (-14). Actualment, l’índex de risc de brot és de 230.41 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, que s’ha reduït respecte a la setmana anterior (567.52 punts). La taxa de reproducció de l’epidèmia també s’ha rebaixat fins a situar-se en els 0.73 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa. El regidor, Ivan Sànchez, ha esmentat que “els índexs de reproducció del virus indiquen que la pandèmia decreix a la nostra ciutat”. Sànchez també ha esmentat que la vacunació ha disminuït en les darreres setmanes a la ciutat, segons la informació transmesa des del Servei Català de la Salut. Per aquest motiu, el regidor ha fet una crida a la població per a què es vacuni, ja que “l’única manera que tenim de superar la pandèmia és pensar en col·lectiu i si no aconseguim una immunitat de grup, difícilment superarem aquesta pandèmia”.

  Incidència a la residència municipal

  La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies. El centre residencial compta actualment amb 52 residents i es preveu que en les pròximes setmanes es produeixi l’ingrés de quatre nous usuaris i usuàries. Pel que fa a la pandèmia, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral i tampoc s’han produït defuncions.

  Hospital Sant Bernabé

  Les dades facilitades per Salut Catalunya Central - Hospital de Berga amb data de 30 d’abril, mostren que el centre sanitari comptava amb 4 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19. Es tracta de 6 casos menys respecte la setmana anterior. Durant la setmana passada es van registrar 3 ingressos nous de pacients per Covid-19, es van donar 9 altes, no es van registrar trasllats de pacients a altres centres hospitalaris i tampoc es van produir defuncions. En referència al personal sanitari, es van comptabilitzar 2 casos de professionals que han estat confinats per haver estat en contacte amb persones portadores del virus. Es tracta de la mateixa xifra que la setmana anterior.

  Serveis de la Policia Local

  Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 2 al 9 de maig, la Policia Local ha efectuat 29 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. En aquesta ocasió, s’ha interposat 1 sanció per incomplir les restriccions de mobilitat nocturna.

  Cribratges amb automostra nasal

  Berga és un dels municipis de la Catalunya Central que des de la setmana passada acull proves de cribratge massiu amb automostra nasal. Es tracta d’una campanya impulsada pel Departament de Salut i l’ICS a la Catalunya Central per detectar casos positius de Covid-19 de persones asimptomàtiques.

  Els cribratges massius amb automostra nasal s’adrecen a persones menors de 70 anys asimptomàtiques, que no hagin passat la Covid-19 en els últims 3 mesos i que no hagin completat la pauta de vacunació. Aquestes proves es realitzaran a l’Hotel d’Entitats (C/ Mestre de Pedret, 2) els dilluns (d’11:30 a 14:30 h), els dimecres (de 15 a 18 h) i els divendres (d’11:30 a 14:30 h) fins a nou avís.

  Les persones que vulguin participar en les proves de cribratge hauran de recollir el kit de l’automostra a l’Hotel d’Entitats. La prova es pot fer en el mateix moment o emportar-se-la a casa i lliurar-la al mateix punt de recollida en un temps màxim de 30 minuts després de la recollida de la mostra. El kit de material per a l’autopresa conté les instruccions juntament amb una bossa amb tancament hermètic, un escovilló, un tub on s’haurà de dipositar la mostra, una tovalloleta desinfectant i dues etiquetes. Els resultats es podran consultar a través de l’aplicació ‘La Meva Salut’, entre 48 i 72 hores després de l’entrega de la mostra.

  Noves mesures vigents per evitar contagis

  La finalització de l’estat d’alarma el 9 de maig ha comportat la modificació de les mesures especials per a la contenció de la Covid-19. Les novetats principals són la finalització del confinament nocturn i el confinament perimetral de Catalunya. Per tant es permet la mobilitat i se suprimeix el toc de queda. A Catalunya, les trobades socials estan limitades a un màxim de 6 persones. Pel que fa al sector de l’hostaleria i la restauració, els bars i restaurants poden oferir els seus serveis de forma continuada, de les 7:30 a les 23 h. L’aforament a l’interior dels locals està limitat al 30 %, mentre que a les terrasses exteriors és del 100 %. En l’àmbit cultural i esportiu, es permet la realització d’activitats fins a les 23 h. Els parcs d’atraccions tenen permesa la seva obertura limitant l’aforament al 30 % i poden oferir el servei de restauració. Les discoteques i sales de festes es mantenen tancades. Aquestes mesures seran vigents fins al 23 de maig. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.
 • El període de preinscripció escolar per a la llar d’infants i l’escola de música pel curs 2021-2022 s’ha iniciat el 10 de maig
  Data de publicació: 10.05.21

  La preinscripció escolar per a les llars d’infants i els ensenyaments musicals per al curs 2021-2022 es portarà a terme a partir d’avui dilluns, 10 de maig, a Catalunya, segons ha establert el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Berga compta amb tres centres de titularitat municipal: l’Escola Bressol Flor de Neu, l’Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de Música dels Pirineus. Cada centre realitzarà el procés de preinscripció, tenint en compte els mitjans dels quals disposa per fer-ho.

  Escola Bressol Flor de Neu

  Les famílies interessades en escolaritzar els nadons de 0 a 3 anys a la llar d’infants municipal, poden fer-ho presentant una instància via telemàtica a través del web de l’Ajuntament de Berga o de forma presencial a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC). En cas de fer-ho presencialment, serà necessari sol·licitar cita prèvia al telèfon 600 464 067. El formulari de preinscripció es troba a l’apartat d’Educació del web municipal (part esquerra de la pàgina d’inici). Posteriorment, caldrà accedir a l’apartat ‘Tràmits’ i prémer l’enllaç titulat ‘Preinscripció a l’escola bressol municipal (TR036). En aquest apartat s’especifica el termini de presentació de les sol·licituds (del 10 al 21 de maig) i la documentació que cal aportar en el moment de realitzar la preinscripció: fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació, fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor/a de l’infant) i documentació acreditativa del criteri o criteris de prioritat que la persona sol·licitant al·legui complir.

  http://www.ajberga.cat/ajberga/tramits/detall.php?tramit=261&apartat=101

  Escola Municipal de Música de Berga

  La preinscripció per accedir a l’oferta educativa musical que ofereix el centre es realitzarà del 10 al 23 de maig. L’oferta d’ensenyament musical de l’escola de música s’adreça a infants i adults a partir dels 3 anys. El formulari de preinscripció es troba a l’apartat d’Educació del web municipal (part esquerra de la pàgina d’inici). Posteriorment, caldrà accedir a l’apartat ‘Tràmits’ i prémer l’enllaç titulat ‘Preinscripció a l’escola municipal de música (TR035). Es pot tramitar electrònicament o de forma presencial a la secretaria de l’escola de música. El dijous, 13 de maig, es realitzarà una reunió informativa de forma presencial i virtual, a les 20 h. El centre també realitza jornades de portes obertes de forma concertada. Per sol·licitar-ho, cal contactar amb el departament de secretaria del centre a través del telèfon 93 821 39 11 o per correu electrònic (info@emmb.ajberga.cat). Podeu consultar tota la informació referent al procediment de preinscripció de l’Escola Municipal de Música de Berga en aquest enllaç:

  https://agora.xtec.cat/escmusicaberga/

  Conservatori de Música dels Pirineus

  La preinscripció per a les proves d’accés al Grau Professional de Música pel curs 2021-2022 està tancada, ja que es va realitzar del 17 al 24 de març. La primera part de la prova específica d’accés de primer curs es durà a terme el 18 de maig i la segona part es farà el 25 de maig, a la seu berguedana del Conservatori de Música dels Pirineus, situada a la plaça del Pare Antoni Baylina, número 15. Abans de finalitzar el curs s’obrirà un nou període d’inscripció per realitzar les proves d’accés durant el mes de setembre. Podeu consultar la informació detallada al web del Conservatori de Música dels Pirineus.

  https://agora.xtec.cat/conservatoripirineus/proves-dacces/proves-dacces-inscripcio/

  Pla de Transició al Treball

  La preinscripció per accedir al curs d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic del Pla de Transició al Treball (PTT) estarà oberta del 10 al 21 de maig. El PTT és una modalitat del Programa de Formació i Inserció adreçat a joves d’entre 16 i 21 anys que no tenen el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) i volen formar-se per accedir al món laboral. Aquest curs està organitzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga.

  Les persones interessades en fer el curs d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic hauran d’aportar la documentació següent: el full d’inscripció, el document original i una fotocòpia del DNI o passaport vigent de l’alumne/a i del tutor/a legal en cas de ser menor d’edat. En cas que el domicili habitual que s’al·lega no coincideixi amb el del DNI, amb el de la targeta de residència on consta el NIE o es tracta de persones sense NIE, s’acredita amb el certificat o volant municipal de convivència. També caldrà aportar el certificat d’estudis o altra documentació que acrediti el nombre de cursos escolaritzats a l’ESO i l’últim curs que s’ha fet o que s’està fent. La preinscripció es pot fer a les dependències municipals de la regidoria d’Educació (antic Telecentre) situades al carrer Sardana, 24. La matriculació es portarà a terme de l’1 al 10 de setembre. Per a més informació, podeu trucar al telèfon 670 24 27 34 o enviar un correu electrònic a l’adreça a8960385@xtec.cat.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga