Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga redueix el servei de bus urbà mantenint les línies de la franja matinal i suprimint les de la tarda a partir del dimarts, 24 de març
  Data de publicació: 23.03.20

  El Bus Berga deixarà d’operar amb normalitat i reduirà el servei per tal d’adaptar-se a les noves mesures de funcionament dels serveis de transport públic de viatgers amb l’objectiu de combatre la propagació del coronavirus. La mesura adoptada per l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Berga juntament amb l’empresa gestora del servei, ALSA, s’aplicarà a partir del dimarts, 24 de març, i consistirà en limitar el servei oferint només els trajectes de les línies corresponents a la franja horària matinal i suprimir el servei de la tarda. Aquesta decisió respon a l’aplicació de la reducció de la freqüència horària del servei en dies feiners d’entre el 33% i el 67% del transport de viatgers per carretera i serveis ferroviaris que transcorren íntegrament pel territori de Catalunya.

  Reducció del nombre de trajectes diaris

  El servei de bus urbà de Berga compta amb un total de 26 trajectes, de dilluns a divendres, i 8 trajectes els dissabtes feiners. Amb la reducció del servei s’oferiran 14 trajectes, de dilluns a divendres i es mantindran els 8 trajectes del dissabte. El servei estarà en funcionament de les 7:30 a 14 h, essent el trajecte de les 2 del migdia l’últim del dia. Les mesures adoptades pel consistori berguedà s’adeqüen a les restriccions de mobilitat actuals i manté el servei corresponent a la franja horària matinal perquè és la que compta amb un ús majoritari per part dels usuaris i usuàries.

  Trajectes disponibles per línies

  Les tres línies que formen part del servei de bus urbà oferiran un nombre determinat d’itineraris per tal de garantir el servei, tenint en compte les necessitats de les persones usuàries del transport públic. Així doncs, s’oferiran els trajectes següents:

  De dilluns a divendres laborable:

  Línia 1 – Ciutat (Vermella): 7:30h / 8:00h / 8:30h / 9:30h / 10:30h / 11:30h / 12:00h / 13:00h / 14:00h
  Línia 2 – Avià (Blava): 10:00h / 13:30h
  Línia 3 – Casampons (Verda): 9:00h / 11:00h / 12:30h

  Dissabte laborable:

  Línia 1 – Ciutat (Vermella): 10:00h / 11:00h / 12:00 h
  Línia 2 – Avià (Blava): 9:00h / 12:30h
  Línia 3 – Casampons (Verda): 9:30h / 10:30h / 11:30h

  Mesures preventives d’higiene i seguretat

  Des del 16 de març s’ha suprimit la dispensació de bitllets a l’interior del bus i cal fer ús de la targeta multiviatge. A més, el bus ha incrementat les mesures d’higiene i ha incorporat un dispensador de líquid hidroalcohòlic desinfectant per tal que els usuaris i usuàries puguin fer-ne ús en compliment de les mesures de prevenció establertes per les autoritats sanitàries. A més, les persones que accedeixin al bus han de respectar la distància social d’entre 1 i 2 metres. Per a qualsevol dubte sobre el servei durant el període de restricció de la mobilitat, els usuaris i usuàries poden adreçar-se al correu electrònic busberga@ajberga.cat.
 • El 46è Concurs de cartells de La Patum amplia el termini de presentació de les obres i elimina la votació popular pel coronavirus
  Data de publicació: 22.03.20

  L’Ajuntament de Berga efectuarà una sèrie de canvis al 46è Concurs de cartells de La Patum de Berga, a causa del coronavirus. Es tracta d’una situació inèdita motivada per la crisi d’emergència sanitària provocada per la COVID-19 i que ha comportat diverses mesures preventives decretades per les autoritats governamentals i sanitàries per evitar la propagació d’aquesta pandèmia. En aquest sentit, el certamen artístic ampliarà el termini de presentació de les obres, s’habilitarà un sistema online per entregar les propostes telemàticament i se suprimirà la votació popular que es realitza habitualment de forma presencial.

  Nou termini de presentació de les obres

  El termini per a la presentació de les obres finalitzava el 3 d’abril, però el consistori berguedà ha decidit ampliar-lo fins al 24 d’abril, a les 14h. També s’ha habilitat una adreça de correu electrònic (festes@ajberga.cat) per poder enviar les obres de forma telemàtica, tenint en compte les restriccions de mobilitat que impedeixen a la població sortir al carrer fora dels casos previstos pel Reial Decret 463/2020, de 14 de març, després de la declaració de l’estat d’alarma.

  En el correu electrònic caldrà incloure el cartell en els formats JPG i PDF sense marques de tall i /o d’impremta. També serà necessari adjuntar un document indicant el lema, el nom i cognoms, l’adreça i el telèfon de contacte de l’autor o autora. Aquest document haurà d’estar signat per garantir l’acceptació de les bases del certamen. El personal tècnic de l’Ajuntament de Berga s’encarregarà de garantir la confidencialitat i l’anonimat de les persones participants per tal que el jurat qualificador pugui avaluar les propostes. Les persones que ja hagin presentat les seves obres de forma presencial, no hauran de reenviar-les de forma online.

  De forma complementària, les obres podrien presentar-se presencialment a l’Oficina de Turisme de Berga (C/ Mare de Déu dels Àngels, 7), sempre i quan l’equipament pogués tornar a obrir al públic durant el nou termini de presentació de les propostes. Pel moment, però, es desconeix quan finalitzarà la restricció de l’obertura de determinats equipaments municipals.

  S’anul·la la votació popular

  L’Ajuntament de Berga ha consensuat la supressió de la votació popular de les obres finalistes del 46è Concurs de cartells de La Patum de 2020 que s’havia de fer del 5 al 19 d’abril davant la impossibilitat de poder garantir que la votació es desenvolupi sense cap tipus de restricció de mobilitat i per evitar posar en risc les persones que s’encarreguen de recollir els vots. D’altra banda, el consistori tampoc pot garantir la implementació d’un sistema de votació electrònica que substitueixi la votació presencial. Tenint en compte aquestes circumstàncies i de forma excepcional, el jurat qualificador procedirà a realitzar la selecció directa del primer premi i l’accèssit del concurs entre les obres candidates. Aquesta decisió també respon al fet de garantir els terminis d’edició, maquetació i impressió del material promocional de La Patum, tenint en compte l’ampliació del termini de presentació de les obres del certamen artístic.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga