Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • 'La Llamada', la comèdia musical de l’any arriba al Teatre Patronat aquest dijous de la mà del Cicle Gaudí de cinema
  Data de publicació: 13.02.18
  La temporada cinematogràfica no s’atura i el Cicle Gaudí de cinema tampoc. L’Acadèmia del Cinema Català continua el seu projecte per acostar les pel·lícules de producció catalana als espectadors d’arreu del país programant una selecció de propostes de diversos gèneres a les sales que formen part del circuit estable de cinema català. Precisament, Berga és un dels municipis inclosos en aquesta iniciativa per acollir projeccions de forma habitual el tercer dijous de cada mes.

  La propera cita del Cicle Gaudí serà aquest dijous, 15 de febrer, a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Patronat. En aquesta ocasió, es projectarà la comèdia musical La Llamada, dirigida per Javier Ambrossi i Javier Calvo, més coneguts amb el nom de ‘Los Javis’. La Llamada va començar sent una obra de teatre que es representava al hall del Teatro Lara de Madrid. El boca-orella va fer que el muntatge passés a representar-se de forma permanent a la sala principal del teatre i cinc anys després, l’obra s’ha convertit en una pel·lícula protagonitzada pel repartiment original de l’espectacle teatral. El film ha estat un autèntic fenomen entre el públic juvenil i ha aconseguit el reconeixement del sector cinematogràfic acumulant diversos premis en el seu palmarès. Per exemple, ha obtingut el Premi Gaudí del públic a la Millor Pel·lícula, dos Premis Feroz (Millor pel·lícula de comèdia i Millor tràiler) i un Premi Goya (Millor cançó original).

  El film està ambientat en un campament cristià de Segòvia anomenat ‘La Brújula’. La Bernarda és una monja nouvinguda que vol salvar el campament amb la seva cançó “Viviremos firmes en la fe”. La germana Milagros és una jove novícia amb dubtes que recorda com li agradava el grup Presuntos Implicados. La María i la Susana són dues adolescents que han estat castigades i que tenen un grup musical que s’anomena Suma Latina, però des que Déu se li apareix a la María una nit, tot comença a canviar... I és que a Déu li encanta Whitney Houston. La Llamada és una epopeia amb actuacions musicals que segueix el desenvolupament d’una comèdia romàntica, però que transcendeix i juga amb tots aquests gèneres esdevenint un cant a la llibertat. El film està protagonitzat per Macarena García, Anna Castillo, Belén Cuesta, Gracia Olayo i Richard Collins Moore. El preu de l’entrada serà de 4,5€, però hi haurà descomptes pels titulars del Carnet Jove (3€), pels socis del Club Vanguardia (2x1) i pels socis l’entitat 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic.

  La pròxima sessió del Cicle Gaudí es farà el 15 de març i es projectarà La pell freda dirigida per Xavier Gens i basada en la novel·la d’Albert Sánchez Piñol.

  El Cicle Gaudí és un projecte impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català i compta amb la complicitat de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga i de l’entitat local 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic.

 • S’obre el període per a la presentació de sol·licituds per ocupar la via pública durant la diada de Sant Jordi de 2018
  Data de publicació: 13.02.18
  L’Ajuntament de Berga ha obert el termini per sol·licitar el permís l’ocupació de la via pública durant la celebració de la festa de Sant Jordi de 2018. Les persones o entitats interessades en poder disposar d’un espai destinat a la venda de roses o llibres durant la diada podran tramitar les peticions fins al 29 de març.

  Per fer-ho serà imprescindible presentar una instància específica anomenada ‘Llicència d’ocupació de la via pública per a llocs de venda eventuals (parades, atraccions i circs) (TR020) disponible a l’apartat ‘Tràmits i gestions’ del web municipal o en aquest enllaç.

  http://www.ajberga.cat/ajberga/tramits/detall.php?tramit=190&apartat=63

  En el document de sol·licitud serà necessari concretar el tipus de parada que es vol instal·lar al carrer segons si es destina a la venda de roses, de llibres o de tots dos productes. A més, també s’haurà d’especificar la ubicació on es vol col·locar la parada preferiblement, els metres i l’horari d’ocupació de l’espai. Tanmateix, caldrà adjuntar la carta d’autoliquidació tributària, és a dir, el document que acredita que s’ha abonat la taxa corresponent per poder portar a terme l’activitat. Per altra banda, també es demanarà la identitat i les dades de contacte del sol·licitant, tal i com es realitza habitualment en el moment de formular qualsevol altre tipus d’instància.

  Cal recordar que en compliment de la Llei 39/2015 d’1 d’octubre de procediment administratiu comú de les administracions públiques, les persones jurídiques i les entitats sense ànim de lucre han de realitzar la sol·licitud telemàticament, mentre que les persones físiques poder tramitar-ho online o de forma presencial a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) situada a la planta baixa de l’Ajuntament de Berga. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres, de 9 del matí a 2 del migdia, i el dilluns a la tarda, de 5 a 2/4 de 8 del vespre.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga