Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga obrirà la piscina municipal el 26 de juny adaptant el servei a les mesures de seguretat per la Covid-19
  Data de publicació: 25.06.20

  Berga inaugurarà la temporada d’estiu aquest divendres amb l’obertura de les instal·lacions de bany de la piscina municipal que estaran en funcionament del 26 de juny a l’11 de setembre. Enguany, l’Ajuntament de Berga aplicarà una sèrie de mesures preventives per adaptar el servei a les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19. En concret, es restringirà l’aforament màxim de l’equipament i els diferents vasos d’aigua, s’establiran dues franges horàries per poder fer ús de les instal·lacions, es reduiran les tarifes per accedir a les piscines i es comptarà amb el personal de Protecció Civil per realitzar el control d’accés, entre d’altres.

  Accés a l’equipament

  L’equipament comptarà amb una entrada i una sortida diferenciades per evitar les aglomeracions de persones. L’entrada a la instal·lació es realitzarà per la porta situada al costat dels vestidors, mentre que la sortida s’efectuarà per la zona propera a la piscina de nadons. L’horari d’obertura de les piscines durant l’estiu de 2020 es dividirà en dues franges: la franja de matí (de 10 a 14:30h) i la franja de tarda (de 15:30 a 20h). La instal·lació romandrà tancada de 14:30 a 15:30h per poder realitzar les tasques sanitàries de desinfecció.

  Mesures preventives d’higiene i seguretat

  Es prendrà la temperatura corporal a les persones que vulguin accedir a l’equipament. Si la temperatura és igual o superior a 37,3ºC, no es permetrà l’accés a les instal·lacions. També serà necessari desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i fer ús de la mascareta en el moment d’accedir a l’equipament i sempre que no sigui possible mantenir la distància de seguretat entre persones. Els usuaris i usuàries hauran d’utilitzar obligatòriament les dutxes exteriors abans i després de banyar-se a la piscina i no es podrà fer ús de les dutxes situades a l’interior dels vestidors. Els vestidors estaran fora de servei, però sí que es podran utilitzar els lavabos.

  Aforament de les instal·lacions

  Els diferents espais de l’equipament tindran un aforament limitat i variable en funció de l’evolució de les normatives sanitàries vigents. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Berga apel·la a la responsabilitat individual i col·lectiva dels usuaris i usuàries a l’hora de respectar les normes d’ús i les distàncies de seguretat amb l’objectiu d’evitar l’aplicació de restriccions que impliquin la llibertat de moviment a la zona de gespa o descans i als vasos d’aigua (piscines).

  Reducció de les tarifes de bany

  L’Ajuntament de Berga ha reduït les tarifes d’accés i ús de les instal·lacions de bany durant aquest estiu a causa de la Covid-19. Els nous preus contemplen el pagament d’1,50€ per als infants de 4 a 14 anys, les persones de 15 a 64 anys i les persones que disposin del carnet de pensionista o discapacitat. Els grups d’estades esportives pagaran 0,50€ i també hi haurà la possibilitat d’adquirir un abonament infantil i adult per a 10 serveis que costarà 12€ i serà personal i intransferible.

  Senyalització informativa

  L’equipament comptarà amb cartells i senyalització informativa sobre les normes d’ús de les piscines, així com de les mesures excepcionals d’aforament, higiene i seguretat que es portaran a terme a causa de la pandèmia de la Covid-19. • Berga reobre els parcs infantils per a què els nens i nenes puguin gaudir-ne un cop finalitzat el desconfinament
  Data de publicació: 19.06.20

  Aquest divendres, 19 de juny, l’Ajuntament de Berga ha retirat els precintes que impedien l’accés als parcs infantils de la ciutat des del passat mes de març, quan es va proclamar l’estat l’alarma a causa de l’emergència sanitària per la Covid-19. Aquesta mitjanit ha finalitzat la Fase 3 del Pla de desconfinament i s’ha iniciat la Fase de la represa a Catalunya, de manera que la prohibició d’ús dels parcs infantils ja no és vigent arreu del país.

  Mesures preventives de seguretat

  Al llarg de la jornada d’avui, les 23 àrees de joc de la ciutat aniran reobrint, després de 3 mesos sense poder fer-ne ús per precaució. En aquest sentit, el consistori berguedà demana no abaixar la guàrdia i seguir complint les mesures preventives d’higiene i seguretat per minimitzar el risc de contagi. Això significa reforçar la higiene i desinfecció de mans dels infants, vetllar per a què es respecti la distància social d’1,5 metres entre persones i fer ús de la mascareta obligatòriament a partir dels 6 anys, sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat. També es recomana evitar les aglomeracions, tenint en compte que l’afluència als parcs infantils pot ser major els primers dies de la seva reobertura. En cas que es produeixin aquestes aglomeracions, s’aplicaran restriccions d’aforament als parcs més concorreguts de la ciutat.

  Agraïment als infants

  L’Ajuntament de Berga vol agrair la paciència dels nens i nenes que durant aquests mesos no han pogut gaudir de les àrees de joc i celebrar el compliment de les restriccions imposades, fet que demostra el grau de responsabilitat de tothom.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga