Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga assigna 128 places d’accés al balcó consistorial i 48 salts de Plens de La Patum de 2018 entre 274 sol·licitants
  Data de publicació: 11.05.18
  L’Ajuntament de Berga ha acollit aquest divendres el sorteig públic per designar les persones que ocuparan l’espai del balcó consistorial durant els actes principals de celebració de La Patum de 2018. Es tracta d’una iniciativa inèdita per tal que la ciutadania pugui veure alguns dels salts de La Patum completa des d’aquesta ubicació. A banda de l’accés al balcó, també s’ha fet el sorteig per repartir una part dels salts de Plens que la comparsa i l’Ajuntament de Berga han posat a disposició d’aquelles persones que no han saltat mai de Ple.

  El sorteig en xifres

  D’una banda, el consistori berguedà ha sortejat 64 places dobles per accedir al balcó durant la festivitat de Corpus. D’aquestes, 50 corresponen al tercer i quart salt de La Patum de dijous i diumenge (25 en cada cas) mentre que les 14 restants pertanyen al tercer i quart salt de La Patum Infantil de divendres a la tarda. D’altra banda, també s’han sortejat 48 salts de Plens, 24 per dijous i 24 per diumenge.

  Pel que fa a la participació, s’han rebut un total de 274 peticions per prendre part en els diferents sortejos durant el període d’inscripció establert entre els dies 7 i 10 de maig. En concret, s’han registrat 218 sol·licituds per accedir al balcó de la casa consistorial. D’aquestes, 197 són peticions per obtenir una plaça durant els salts de nit de dijous i de diumenge, mentre que les 21 restants corresponen als llocs habilitats per veure La Patum Infantil. Tanmateix, s’han registrat 56 instàncies per optar a un salt de Plens de La Patum d’enguany.

  Cal destacar l’exclusió de 3 instàncies relacionades amb el sorteig de places del balcó, ja que han estat tramitades per duplicat, fet que incompleix les bases del sorteig. Per tant, el nombre final de sol·licituds vàlides que han participat en els sortejos ha estat de 271.

  Desenvolupament dels sortejos

  El sorteig s’ha portat a terme aquesta tarda a través d’un acte obert al públic que s’ha fet a la sala de plens de l’Ajuntament de Berga, a les 6 de la tarda. L’esdeveniment ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós; la regidora de Patum, Mònica Garcia; el regidor del grup municipal del PDeCAT-CDC, Jordi Travé i el regidor del grup municipal d’ERC, Jordi Pujals.

  L’assignació de les places sortejades s’ha fet mitjançant l’extracció d’un número de quatre xifres comprès entre el primer i l’últim nombre de registre de les instàncies presentades per sol·licitar un lloc al balcó o un salt de Plens. Cal destacar que el número de registre de les instàncies no és correlatiu, ja que durant el termini d’inscripció també s’han presentat sol·licituds amb altres motivacions diferents a les dels sortejos de La Patum. En total s’han fet set extraccions, tres per assignar les places disponibles al balcó durant els salts de dijous, divendres i diumenge i quatre per distribuir els salts de Plens de dijous i diumenge.

  Resultats dels sortejos

  Pel que fa als salts de plens, els números extrets han estat el 4.450 (1r salt de dijous), el 4.097 (2n salt de dijous), el 4.109 (1r salt de diumenge) i el 4.960 (2n salt de diumenge). En el cas que algun d’aquest nombres no hagués coincidit amb un número del registre general d’entrada d’una instància sol·licitant un salt de Plens, s’ha tingut en compte el següent número registrat amb aquesta motivació. Així mateix, en el cas que algun dels números premiats hagi correspost amb alguna persona que hagi saltat amb anterioritat, tal i com es va indicar en la normativa del sorteig, ha quedat exclòs. Podeu consultar la llista de números guanyadors en aquest enllaç.

  En referència al balcó de La Patum de dijous i diumenge, els números extrets han estat el 4.969 i el 3.823, respectivament, mentre que el número obtingut del sorteig del balcó de La Patum Infantil ha estat el 4.437. Com en el cas anterior, s’ha tingut en compte els següents números registrats amb aquesta motivació. Podeu consultar el llistat de números premiats en el document adjunt a la notícia.

  En els dos casos, la resta de números no premiats han quedat en llista d’espera per suplir les possibles renúncies que es puguin produir de les persones guanyadores.

  Comunicació i renúncia de les places obtingudes

  En els propers dies, l’Ajuntament de Berga comunicarà el resultat dels sortejos a les persones que hagin resultat guanyadores. Les renúncies per a les places del balcó es podran realitzar fins a les 2 de la tarda del divendres, 25 de maig, mentre que les renúncies pels salts de Plens es podran fer fins a les 2 del migdia del dimarts, 15 de maig. Per fer-ho, caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça participacio@ajberga.cat o trucar a l’àrea de Participació Popular al telèfon 93.821 43 33.

  Formació obligatòria per a saltadors i acompanyants de Plens

  Les persones guanyadores dels salts de Plens i els seus acompanyants tindran la obligació d’assistir a una sessió de formació impartida per la comparsa per poder realitzar el salt amb les mesures de seguretat adequades. La formació es farà el 19 de maig, pels saltadors de dijous, i el 20 de maig, pels de diumenge. La sessió es farà de 5 a 6 de la tarda i el punt de trobada serà a la plaça de Sant Pere. La no assistència a la sessió formativa suposarà la renuncia al salt.

 • Berga repeteix com a seu del D’A Film Festival de Barcelona acollint la projecció de dos films del millor cinema d’autor
  Data de publicació: 09.05.18
  Berga es convertirà en una de les seus del D’A Film Festival per tercera vegada consecutiva. La ciutat repetirà l’experiència projectant dues de les pel·lícules que s’han pogut veure durant la mostra celebrada a Barcelona del 26 d’abril al 6 de maig. El D’A és un certamen cinematogràfic dedicat al cinema d’autor per donar projecció a un tipus de cinema difícil de veure en les cartelleres comercials de les sales d’exhibició. Després de vuit edicions, el festival s’ha convertit en un esdeveniment ineludible per a totes aquelles persones que vulguin gaudir del millor cinema independent i d’autor a través de propostes realitzades per nous talents locals i internacionals.

  Una setmana després de l’edició celebrada a Barcelona, la mostra viatjarà a diferents localitats catalanes per oferir una selecció de pel·lícules del festival. Es tracta d’una iniciativa iniciada fa tres anys que té l’objectiu de descentralitzar el certamen per ampliar la difusió d’alguns dels films que han passat per la mostra. En aquest sentit, es preveu que el Tour D’A faci parada al Teatre Patronat de Berga els dies 10 i 20 de maig, de la mà de l’entitat 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic i amb el suport de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga.

  El dijous, 10 de maig, es projectarà la pel·lícula Sollers Point de Matt Porterfield. El film explica la història d’un noi jove que acaba de sortir de la presó i que deambula pel seu Baltimore natal sense un rumb fix, combatent els seus dimonis interiors i veient com se li tanquen totes les portes. Un periple a peu cap enlloc que té molt de road movie i que reflexiona sobre la manca d’oportunitats de l’Amèrica empobrida. McCaul Lombardi encarna el paper protagonista.

  El diumenge, 20 de maig, serà el torn de la pel·lícula El león duerme esta noche del cineasta japonès Nobuhiro Suwa. Es tracta d’una pel·lícula de fantasmes. De fet, en són dues. Una fa referència als records d’un actor veterà que, en la pausa d’un rodatge, anirà a una casa abandonada on va viure l’amor de la seva vida. I l’altra és la pel·lícula casolana de terror que un grup de nens i nenes filmen en aquest mateix espai. El desenvolupament del film està marcat per la conjunció d’aquests dos mons, així com per l’absència i la mort. La pel·lícula està protagonitzada per Jean-Pierre Léaud, Pauline Étienne, Maud Wyler i Louis-Do de Lencquesaing.

  Les sessions del Tour D’A es faran a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Patronat de Berga. El preu de l’entrada general serà de 5€ mentre que els tiquets pels socis de l’entitat 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic costaran 1€.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga