Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Els aparadors d’Art Major s’omplen de dibuixos 'invisibles' de la il·lustradora berguedana Oda Sales fins al 28 de novembre
  Data de publicació: 07.11.17
  ‘Art Major’, el projecte expositiu ideat per revitalitzar l’eix comercial del carrer Major continua apostant per l’art a l’hora de donar vida als aparadors buits dels comerços de la zona. En poc més d’un any, els locals que formen part del circuit expositiu han acollit mostres de diverses disciplines artístiques com per exemple: la pintura, la fotografia o el disseny. De fet, durant el mes d’octubre, els aparadors han estat ocupats per les obres dels artistes que van participar en l’última edició del Concurs de Pintura Ràpida de Tardor de Berga. Ara, els quadres han donat pas a una nova proposta artística vinculada al món del dibuix titulada ‘Els invisibles’. Es tracta d’una exposició elaborada per la jove il·lustradora berguedana, Oda Sales, que pretén mostrar la part més intimista de les persones a través d’il·lustracions de moda. L’obra està formada per tretze dibuixos protagonitzats pel Noah, el personatge que l’autora utilitza per a expressar tot allò que pensa i sent. En paraules de la mateixa autora, “el dibuix ha estat l’eina que he utilitzat per expressar-me des de ben petita i el Noah és el meu alter ego”. Les peces de la mostra ‘Els invisibles’ estan realitzades amb aquarel·la, tinta i carbonet i es podran veure fins al 28 de novembre als locals situats al carrer dels Àngels, 5 i 11; a la placeta de la Ciutat, 1 i 10; i al carrer de la Ciutat, 28.

  L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga i la Diputació de Barcelona són les institucions que impulsen aquesta iniciativa artística que té l’objectiu de dinamitzar un dels principals eixos comercials de la ciutat. El projecte no només pretén promoure el comerç sinó que també vol atorgar visibilitat als artistes i col·lectius relacionats amb l’art i la creació. En aquest sentit, el consistori ofereix l’espai expositiu als artistes per tal que puguin acostar la seva creativitat a la ciutadania. Per això, les persones que estiguin interessades en formar part del projecte poden fer-ho participant en les exposicions o cedint els seus locals per acollir noves edicions de la mostra.

  Per a obtenir més informació sobre el projecte, podeu contactar amb l’Ajuntament de Berga o accedir al lloc web d’‘Art Major’ a través de l’enllaç següent: artmajor.ajberga.cat
 • L’Ajuntament de Berga suspèn l’activitat institucional però decreta serveis mínims durant la vaga general del 8-N
  Data de publicació: 07.11.17
  Els treballadors i les treballadores de l’Ajuntament de Berga s’han reunit aquest migdia en assemblea per a decidir el posicionament del personal laboral del consistori respecte a la vaga general d’aquest dimecres, 8 de novembre, convocada per l’Intersindical-CSC. A la convocatòria també s’hi han sumat els sindicats de la CGT, juntament amb COS i USTEC. Els delegats de personal han estat els encarregats d’informar als treballadors i les treballadores de la situació, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi decidit no admetre el recurs presentat per Foment de Treball per aturar la convocatòria de vaga de demà. En aquesta ocasió, el personal laboral de l’ens municipal decidirà individualment l’adhesió a la jornada de vaga, de manera que l’edifici estarà obert per a aquelles persones que decideixin ocupar el seu lloc de treball. Tanmateix, s’ha informat als treballadors i les treballadores de l’aturada prevista per a les 12 del migdia i de les concentracions de les 6 de la tarda convocades davant dels ajuntaments.

  Per la seva banda, l’equip de govern de l’Ajuntament de Berga ha decidit sumar-se a la vaga i això comportarà la suspensió de l’activitat institucional. Tot i això, el consistori ha decretat la provisió dels serveis municipals mínims següents:

  - Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC): el servei comparà amb dues persones que s’encarregaran d’atendre a la ciutadania i de fer els tràmits corresponents a través del registre.

  - Brigada Municipal: el consistori comptarà amb dos membres de la plantilla de la Brigada Municipal per a donar resposta a les situacions d’emergència que es puguin produir.

  - Escola Bressol Flor de Neu: es garantirà el servei de la llar d’infants i el de menjador a través de dues persones encarregades de realitzar les tasques pertinents.

  - Escola Municipal de Música de Berga: el centre estarà obert i comparà amb la presència de tres membres de l’equip directiu i de secretaria i 1/3 del professorat.

  -Escola Oficial d’Idiomes i Escola i Centre de Formació d’Adults Berguedà: no hi haurà classe, però sí que hi haurà la presència del personal per complir amb els serveis mínim.

  - Pavelló de Suècia: romandrà obert amb motiu de la visita del consolat de Colòmbia, que va sol•licitar poder disposar d’un equipament proper a l’emplaçament de la seva oficina mòbil per atendre les gestions dels seus conciutadans.

  - Camins escolars: es prestarà aquest servei adreçat als escolars d’educació infantil que assisteixin als centres.

  - Hospital Sant Bernabé: en l’àmbit de la sanitat pública s’estableixen els serveis mínims que hagi decretat la Generalitat.

  - Serveis Socials: es comptarà amb una treballadora social i també es garantirà el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).

  - Es realitzarà el servei de neteja viària i de recollida d’escombreries en les zones de vulnerabilitat sanitària.

  - Es prestarà el servei de manteniment de l’enllumenat i de la xarxa d’aigües en cas d’averia i situacions d’emergència.

  - Es portarà a terme el servei de neteja d’edificis per a garantir-ne les condicions d’higiene.

  D’altra banda, hi ha una sèrie de serveis que no es prestaran i alguns equipaments municipals que estaran tancats al públic.

  - BRG Serveis: FORA DE SERVEI.

  - Bus urbà: FORA DE SERVEI.

  - Zona blava: FORA DE SERVEI

  - Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet: TANCADA

  - Oficina de Turisme i museus: TANCATS.

  - Oficina Jove del Berguedà: TANCADA.

  - Telecentre: TANCAT.

  - Els equipaments esportius de la ciutat següents també estaran tancats: pavellons d’esports, pistes de tennis, frontó, pàdel, voleibol i el camp de futbol.

  - Teatre Municipal de Berga: TANCAT.

  - Arxiu Comarcal del Berguedà: TANCAT.

  En canvi, es mantindrà el servei de Seguretat Pública. El Cos de la Policia Local, de conformitat amb l’article 6.8 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat, no podrà exercir en cap cas el dret de vaga.

  Pel que fa als centres públics d’educació primària de la ciutat, l’escola de Sant Joan, l’escola de Santa Eulàlia i l’escola de La Valldan estaran oberts al públic i garantiran els serveis mínims establerts en l’àmbit educatiu. Per tant, comptaran amb una persona de l’equip directiu i un mestre per cada 6 grups o classes i també es prestarà el servei de menjador. En referència als centres d’educació secundària, la Secció d’Institut Serra de Noet i l’Institut Guillem de Berguedà, els equips docents secundaran la vaga de forma majoritària, però els centres estaran oberts per tal de complir amb els serveis mínims.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga