Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga commemora el 42è aniversari de l’accident de les mines de Fígols recordant als 30 minaires que hi van perdre la vida
  Data de publicació: 03.11.17
  El 3 de novembre del 1975 es va produir un dels accidents més tràgics que ha viscut la comarca del Berguedà al llarg de la seva història. Una explosió de gas grisú a les instal·lacions de la mina de la Consolació, situada entre Cercs i Fígols, va provocar la mort de 30 persones. Eren miners de Bagà, Berga, Gironella, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet, Olvan, Sant Julià de Cerdanyola i el vell nucli de Sant Salvador de la Vedella de Cercs. Vint-i-vuit miners van perdre la vida en el moment de l’explosió i dos més van morir els dies posteriors a causa de la gravetat de les ferides de l’accident.

  Han passat 42 anys de la tragèdia de Fígols, però el record de les víctimes de la mina continua present a la comarca. Avui, l’Ajuntament de Berga ha volgut retre homenatge als minaires desapareguts col·locant un domàs de color negre en senyal de respecte a les víctimes i a les seves famílies. El domàs s’acompanya de dos cartells que fan referència a la commemoració del succés. A més, també penja un crespó negre a l’estelada que hi ha situada a la façana de l’edifici.

  L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha afirmat que “avui és un dia trist per a la comarca. El record al nostre passat més immediat i a la nostra essència com a comarca minera marca també la nostra identitat com a berguedans i berguedanes. En aquest sentit, “el record és imprescindible per a conèixer el nostre passat, i per a reivindicar també la memòria d’aquelles persones que van perdre la vida aquell fatídic 3 de novembre”. Finalment, Venturós també ha volgut recordar “a les mares i els fills que van haver de lluitar i arremangar-se per poder tirar endavant les seves vides després d’haver estat truncades. Avui és un dia per reivindicar també la seva memòria”.


 • Interrupció del subministrament elèctric durant el diumenge, 5 de novembre, a diverses zones de Berga
  Data de publicació: 02.11.17
  L’Ajuntament de Berga informa als veïns i veïnes de la ciutat que el proper diumenge, 5 de novembre, es produirà el tall del subministrament elèctric a diferents zones de la ciutat, des de 2/4 de 8 del matí fins a 2/4 de 2 del migdia. Segons ha informat la companyia Endesa, les zones afectades per la interrupció seran les següents:

  Zona del Polígon Industrial de La Valldan

  - Carrer Andreu Ros, número 30.
  - Carrer Bernat Sala, s/n i número 62.
  - Carrer Camí de Garreta, s/n i números 26, 27, 30, 32, 33, 34, 57 i 61.
  - Carrer Fullaracs, números 1 i 3.
  - Camí de Sant Bartomeu, números 8 i 45.
  - Carretera de Solsona, s/n.

  Altres zones:

  - Santuari de Queralt.

  L’empresa realitzarà tasques de manteniment i millora de la xarxa de distribució i, per això, es preveuen els talls esmentats en el subministrament d’energia elèctrica. Endesa recorda que les línies es consideraran en tensió i per tant, el subministrament podria reprendre’s en qualsevol moment durant l’horari de treball establert.

  Per tal d’obtenir més informació, podeu contactar amb l’empresa a través del telèfon 800 760 706 o accedint al web www.endesadistribucion.es


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga