Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga implementa millores de mobilitat a peu al carrer del Roser i la Rasa dels Molins
  Data de publicació: 15.09.20

  L’Ajuntament de Berga està implementant millores en matèria de mobilitat per fomentar els desplaçaments a peu a la ciutat. Les actuacions van iniciar-se la setmana passada a la zona del Pla de l’Alemany, on es va habilitar un pas de vianants i es va aplicar un canvi en la circulació del trànsit fent que el carrer d’accés al Pavelló de Suècia fos d’entrada i el carrer del Programari Lliure, on hi ha el Telecentre i l’Escola Bressol Flor de Neu, fos només de sortida. A més, es va reordenar l’aparcament al carrer Pere Costa, a la zona alta dels Pedregals, establint una sola banda del vial per a l’estacionament de vehicles i també es va definir un espai per a l’aparcament del transport escolar al carrer Pere Coma, a prop de la plaça de Gernika. Aquesta setmana les actuacions s’han centrat en la zona del carrer del Roser i la Rasa dels Molins.

  Zona per a vianants al carrer del Roser

  Aquest dimarts, 15 de setembre, s’ha actuat al carrer del Roser per ampliar les zones de pas de vianants on les voreres són més estretes i resulta impossible transitar-hi amb un cotxet o una cadira de rodes. Es tracta del tram situat a l’encreuament que uneix el carrer del Roser amb el carrer de Cervantes i el tram més proper a la carretera de Sant Fruitós. En aquests sectors del vial, s’han habilitat algunes voreres per fer-les accessibles i també s’ha pintat l’asfalt per indicar que es tracta d’una zona reservada pels vianants. Aquestes mesures són de caràcter provisional fins que es pugui abordar la reurbanització del carrer, tal com es va exposar al veïnat de la zona durant una trobada mantinguda al començament de l’estiu. La pròxima setmana es preveu realitzar més actuacions a la plaça dels Països Catalans.

  Pas de vianants i marques vials a la Rasa dels Molins

  Des d’ahir dilluns, 14 de setembre, la Rasa dels Molins disposa d’un nou pas de vianants que es troba a pocs metres de l’encreuament entre el carrer Pere III i el carrer que connecta amb la Gran Via. A més, també s’han realitzat tasques de pintura vial per reforçar la senyalització desgastada a causa de l’ús habitual i el pas de vehicles. Aquesta actuació ha permès culminar els treballs de millora de l’accessibilitat a l’entorn de la Rasa dels Molins, on recentment s’han renovat trams de vorera del carrer Pere III. • Berga inicia el curs escolar 2020/21 adoptant mesures de prevenció per la Covid-19 per garantir la seguretat als espais educatius
  Data de publicació: 14.09.20

  Els centres educatius de la ciutat han reprès avui l’activitat escolar seguint els plans de reobertura i les directrius de detecció precoç de la Covid-19 establertes per les conselleries d’Educació i Salut de la Generalitat de Catalunya. Els centres de titularitat municipal, (l’Escola Bressol Flor de Neu, l’Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de Música dels Pirineus) també han adoptat mesures i protocols per al retorn amb seguretat a les aules. Pel que fa als centres d’educació primària, l’Ajuntament de Berga ha facilitat equips de protecció individual i material de senyalització al personal encarregat de les tasques de consergeria d’aquests equipaments. També s’han distribuït tanques a totes les escoles per facilitar que l’entrada i sortida de l’alumnat es faci de forma esglaonada, així com per delimitar els espais i zones de joc dels patis.

  Reajustament de la línia escolar del bus urbà

  El consistori ha introduït canvis en l’horari de la línia escolar del bus urbà per garantir que l’alumnat pugui arribar a classe puntualment. Enguany, l’accés esglaonat als equipaments educatius farà que els infants hagin d’arribar abans a les escoles per poder aplicar totes les mesures d’higiene i seguretat (desinfecció de mans, etc.). Per aquest motiu, dels dos serveis de la línia “Escoles” que hi havia a les 8:00 h i les 8:30 h, s’ha establert un únic servei que sortirà de la plaça de la Creu a les 8:15 h.

  Escola Bressol Flor de Neu

  L’activitat a l’Escola Bressol Flor de Neu va començar el 9 de setembre amb els infants que eren usuaris del centre el curs passat. En canvi, pels nous usuaris i usuàries de la llar d’infants, el primer dia d’escola ha estat avui dilluns, 14 de setembre. El centre ha distribuït l’alumnat i l’equip docent amb grups de convivència estables integrats per nens i nenes que hagin nascut el mateix any. També s’han repartit les classes i les zones d’esbarjo i s’han habilitat entrades diferenciades en funció dels diferents grups de convivència. Per altra banda, s’ha restringit l’accés a les famílies i s’ha avançat l’horari de tancament de l’escola a les 5 de la tarda per poder realitzar les tasques diàries de desinfecció de tot el material utilitzat a les aules. En cas que es produeixi un tancament parcial o total del centre, l’equip docent oferirà suport i assessorament a les famílies de forma telefònica o virtual.

  Escola de Música i Conservatori de Música dels Pirineus

  L’Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de Música dels Pirineus també han adaptat la seva activitat a les circumstàncies actuals de la pandèmia per poder garantir un entorn segur per a l’alumnat durant l’aprenentatge musical. Per fer-ho, el centre ha establert protocols d’entrada i sortida esglaonada de l’alumnat, ha adoptat mesures de seguretat i higiene, ha reforçat el servei de neteja de l’equipament, ha establert l’ampliació de grups i la reducció de ràtios d’estudiants, ha reajustat la durada de les classes i també comptarà d’un nou espai docent, la Sala Casino. A més, disposarà d’una plataforma digital a través d’un entorn virtual d’aprenentatge davant la previsió que es puguin produir confinaments parcials. Com a mesura preventiva, les reunions d’inici de curs amb les famílies s’han realitzat de forma telemàtica. Per últim, cal esmentar que l’escola compta amb places disponibles per a la franja d’alumnat de 3 a 6 anys.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga