Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • El Servei Local de Català obrirà la matriculació dels cursos de català per a adults a partir del 12 de setembre
  Data de publicació: 27.08.18
  El Servei Local de Català de Berga posarà en marxa una nova edició dels cursos de català per a adults el proper mes de setembre. Es tracta d’un servei impulsat pel Consorci per a la Normalització Lingüística que té com a finalitat fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua catalana a través de formació presencial i a distància adreçada a persones adultes. En concret, s’oferiran cursos de nivell bàsic, elemental, intermedi, de suficiència i superior de català per a persones majors de 18 anys i també per a majors de 16 anys que no hagin realitzat l’escolarització obligatòria a Catalunya.

  Requisits per accedir als cursos

  Les persones interessades a cursar la formació hauran de realitzar una prova de nivell, a excepció d’aquelles que acreditin el seu grau de coneixement de la llengua a través d’un certificat de coneixements reconegut. Aquestes proves es portaran a terme a l’Oficina Jove del Berguedà els dies 12, 13, 14, 18 i 19 de setembre, de 10 a 11 del matí i de 1 a 2 del migdia. A més, també s’ha establert un dia per poder fer la prova en horari de tarda. En concret, serà el 17 de setembre, de 3 a 4 i de 6 a 7 de la tarda.

  Procés d’inscripció

  El període d’inscripció per formalitzar la matricula de la majoria dels cursos estarà obert del 12 al 19 de setembre d’11 del matí a 1 del migdia, mentre que les persones que vulguin accedir al nivell C2 hauran d’inscriure’s el 21 de setembre, a les 9 del matí. En aquest cas, les places seran limitades i serà necessari presentar el certificat corresponent al nivell C1 en el moment de la inscripció. La matriculació es realitzarà a l’Oficina Jove del Berguedà (C/ Pere III, 5) i el preu variarà en funció del nivell que es vulgui cursar, tot i que s’oferiran una sèrie de reduccions en l’import de les formacions per a les persones en situació d’atur i per a famílies nombroses, entre d’altres.

  Inici del període lectiu

  Els cursos de català per a adults començaran el 24 i 25 de setembre i tindran una durada anual dividida en tres trimestres. L’alumnat que aconsegueixi superar la formació satisfactòriament rebrà un certificat expedit pel Consorci per a la Normalització Lingüística equivalent als certificats homologats per la Direcció General de Política Lingüística que alhora tenen correspondència amb els nivells del Marc Europeu Comú de Referència (MECR). Per a més informació sobre l’oferta formativa en llengua catalana podeu contactar amb el Servei Local de Català de Berga a través de les adreces de correu electrònic berga@cpnl.cat i bergueda@cpnl.cat i als telèfons 93 821 53 31 (Ext.3) i 93 821 35 53 (Ext. 226).

 • La població musulmana del Berguedà celebrarà aquest dimarts, 21 d’agost, la Festa del Xai
  Data de publicació: 20.08.18
  La comunitat musulmana del Berguedà celebrarà aquest dimarts, 21 d’agost, l’Aid al-Adha o Festa del Xai. Es tracta d’una de les celebracions més destacades del calendari religiós musulmà que marca el final del Haj, el pelegrinatge que anualment realitzen milers de musulmans a la Meca. La festa coneguda també com a Festa del sacrifici se celebra setanta dies després de la finalització del Ramadà per commemorar el moment en què el profeta Ibrahim (Abraham) va oferir en sacrifici al seu primogènit, Ismael, com a mostra de fidelitat a Al·là (Déu), que en l’últim moment va aturar-lo i li va ordenar que en comptes de sacrificar el noi, li oferís un xai.

  La festa començarà a trenc d’alba amb una pregària familiar o comunitària a la mesquita dels diferents municipis berguedans. Posteriorment, es portarà a terme el sacrifici dels animals als escorxadors per part de personal qualificat i finalment, es farà la celebració als domicilis particulars per a què familiars i amics puguin compartir aquesta jornada festiva. A Berga, el repartiment dels animals es realitzarà al migdia, a la zona dels Quaranta Pilans. Enguany, es distribuiran entre 70 i 80 xais, una xifra similar a la de l’any passat.

  L’organització logística de la Festa del Xai ha comptat amb la col·laboració de l’àrea de Polítiques Migratòries del Consell Comarcal del Berguedà i de l’Ajuntament de Berga en coordinació amb els representants de les comunitats islàmiques del Berguedà, els responsables de Salut Pública, els membres dels cossos de seguretat i els carnissers de la comarca.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga