Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • El DOCSBarcelona arriba aquesta setmana al Teatre Patronat de Berga amb una selecció del millor cinema documental
  Data de publicació: 21.05.18
  Fa alguns dies que ha arrencat el DOCSBarcelona, el festival de cinema que se celebra a la capital catalana del 16 al 27 de maig. Es tracta d’una cita anual dedicada al cinema documental que ha esdevingut un aparador mundial per mostrar les produccions més destacades d’aquest gènere cinematogràfic. L’any passat, el certamen va celebrar el seu vintè aniversari incrementant la durada, les activitats i el seu abast territorial. Això va fer que algunes de les pel·lícules participants en la mostra arribessin a sis poblacions catalanes entre les quals es trobava la ciutat de Berga. Enguany, la capital del berguedà repetirà com a seu del festival juntament amb les localitats de Manresa, Mataró, Granollers, La Garriga, Castellar del Vallès, Sant Andreu de la Barca, Vilafranca del Penedès i Gavà. Aquestes nou poblacions acolliran la projecció de tres films en els propers dies a través de la iniciativa DOCSBarcelona A Prop que té l’objectiu de difondre les produccions de cinema documental més destacades de l’any. En el cas de Berga, les sessions es faran del 22 al 24 de maig, al Teatre Patronat de Berga, a 2/4 de 9 del vespre. El preu de l’entrada general serà de 5€, mentre que pels socis de l’entitat l’entrada costarà 1€.

  El dimarts, 22 de maig, es projectarà El Espanto, un film d’origen argentí dirigit per Pablo Aparo i Martín Benchimo. La pel·lícula se situa en un recòndit poble d’Argentina, on les cures casolanes reemplacen la medicina tradicional. Tota dolència és tractada pels propis veïns excepte ‘El Espanto’, una rara malaltia que pateixen les dones i que només es pot curar gràcies a les habilitats d’un peculiar ancià de les afores del poble, a qui cap marit vol que visiti la seva dona.

  El dimecres, 23 de maig, serà el torn de Lladres de temps (Time thieves). Aquesta pel·lícula de producció catalano-francesa dirigida per Cosima Dannoritzer explica que hi ha un recurs que tothom vol. No es tracta de l’aigua, el petroli ni els minerals rars, sinó que és el nostre temps. El film se centra en una investigació que demostra com el temps s’ha convertit en moneda de canvi i com podem reclamar el control d’aquest recurs preciós, però finit.

  El dijous, 24 de maig, arribarà la pel·lícula Wonderful losers, a diferent world. Es tracta d’un documental que explica que darrera els equips de l’elit del ciclisme mundial hi ha uns lluitadors desconeguts, veritables herois de les bicicletes que s’estavellen, s’aixequen i tornen a córrer. Una odissea que revela una mirada poc habitual als “meravellosos perdedors”, aquells que sacrifiquen les seves carreres professionals per la glòria dels seus companys d’equip. El film és una coproducció realitzada entre diferents països com Lituània, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Irlanda, Espanya, Letònia i Regne Unit sota la direcció d’Arünas Matelis.

  El DocsBarcelona A Prop compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’entitat 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga.

 • El film sobre els set anys d’exili del músic Pau Casals arriba aquest dijous al Teatre Patronat en el marc del Cicle Gaudí
  Data de publicació: 16.05.18
  Aquest dijous és el tercer del mes de maig i això és sinònim de cinema a Berga. Per això, el pati de butaques del Teatre Patronat tornarà a omplir-se d’espectadors i espectadores per conèixer la proposta cinematogràfica del Cicle Gaudí d’aquest mes de maig. En aquesta ocasió, es projectarà la pel·lícula Pau, la força d’un silenci de Manuel Huerga. Es tracta d’una pel·lícula que se centra en els set anys d’exili a Prada de Conflent del músic Pau Casals, considerat el millor intèrpret de violoncel de tots els temps i un dels millors músics del segle XX.

  El film se situa en els anys quaranta del segle passat, moment en què el músic català es trasllada a Prada de Conflent des d’on intentarà ajudar les famílies republicanes i també haurà de protegir-se de la Gestapo que controla la zona. Un cop acabada la guerra, el músic té l’esperança que la victòria dels aliats suposarà també la fi de la dictadura franquista a Espanya, però els desitjos de Casals no es compleixen i, en conseqüència, el mestre decideix no tornar a tocar en públic mentre Franco continuï al poder i les potències occidentals no es determinin a forçar la seva caiguda. Mentrestant, malviu de donar classes a alumnes de violoncel. Un d’aquests alumnes, un noi francès anomenat Pierre, se sent especialment afectat pel fet que un mestre com Pau Casals no ofereixi el seu talent al món. El jove intentarà convèncer el músic que es repensi la seva protesta, argumentant que un concert seu tindrà tant ressò que li serviria per cridar l’atenció sobre la injusta situació del seu país.

  Pau, la força d’un silenci és una pel·lícula protagonitzada per Joan Pera, Nao Albet, Carme Sansa, Marc Cartes, Albert Pérez, Joan Carreras, Josean Bengoetxea, David Bagès i Manel Dueso. El film es podrà veure aquest dijous, 17 de maig, al Teatre Patronat de Berga. La sessió començarà a 2/4 de 9 del vespre i l’entrada costarà 4,5€. Tot i això, es mantindran els descomptes habituals pels titulars del Carnet Jove (3€), pels socis del Club Vanguardia (2x1) i pels socis de 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic.

  La pròxima cita del Cicle Gaudí arribarà el dijous, 21 de juny, amb la projecció del film ‘Una mujer fantástica’ de Sabastián Lelio.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga