Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga acollirà una sessió de cinema a la fresca del Cicle Gaudí amb la projecció de la pel·lícula ‘La Innocència’ el 25 de juny
  Data de publicació: 17.06.20

  El Cicle Gaudí torna a Berga amb la programació d’una sessió gratuïta de cinema a la fresca que es farà el dijous, 25 de juny, a la plaça Font del Ros, a les 10 de la nit. La projecció és una iniciativa impulsada per l’Acadèmia del Cinema Català amb la col·laboració de les àrees de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Berga per iniciar l’estiu amb una proposta de qualitat a l’aire lliure amb l’objectiu de promoure la cultura cinematogràfica entre els veïns i veïnes de la ciutat. Les sessions de cinema del Cicle Gaudí que es realitzen habitualment al Teatre Patronat van ser cancel·lades el març passat a causa de la pandèmia de la Covid-19, fet que va comportar el tancament temporal de les sales de cinema per evitar els contagis. L’última projecció que va acollir la sala berguedana el mes de febrer va ser ‘La hija de un ladrón’ de Belén Funes. En aquesta ocasió, la pel·lícula proposada per a la sessió de cinema a la fresca serà ‘La Innocència’ de la directora debutant Lucía Alemany. Aquest títol formava part de la programació del primer trimestre de l’any del Cicle Gaudí.

  Una pel·lícula autobiogràfica

  ‘La Innocència’ es basa en una experiència autobiogràfica de la directora del film. La pel·lícula explica la història de la Lis, una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i escapar del seu poble, malgrat que per aconseguir-ho, haurà d’enfrontar-se als seus pares. És estiu i la Lis es passa el dia jugant al carrer i flirtejant amb el seu xicot que és més gran que ella. La tafaneria dels veïns i veïnes i la manca d’intimitat obliguen la Lis a portar la seva relació en secret per a què els seus pares no se n’assabentin, però aquest estiu idíl·lic acabarà i amb l’inici de la tardor la Lis descobrirà que està embarassada. La pel·lícula està protagonitzada per Carmen Arrufat, Laia Marull, Sergi López i Joel Bosquet i va obtenir vuit nominacions als Premis Gaudí de 2020. L’actriu Laia Marull, que interpreta a la mare de la protagonista, va obtenir el guardó a millor actriu secundària. El film és original en català, castellà i anglès, té una durada de 92 minuts i no està recomanat per a persones menors de 16 anys.

  Mesures de seguretat durant la projecció

  La projecció de la pel·lícula es farà incorporant una sèrie de mesures preventives d’higiene i seguretat per la Covid-19. L’aforament estarà limitat a un màxim de 200 persones i es recomana arribar a la zona de la projecció amb temps suficient per accedir-hi. S’habilitarà una entrada i l’accés als espectadors i espectadores es permetrà mitja hora abans de l’inici de la projecció (21:30h). Les persones que assisteixin a la sessió hauran d’utilitzar la mascareta obligatòriament i disposaran de gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans. En cas de pluja, la projecció del film se suspendrà. • Berga programa el taller d’estiu d’skate que es farà del 6 al 10 de juliol i adapta l’activitat a les mesures de seguretat per la Covid-19
  Data de publicació: 17.06.20

  L’skate és una de les modalitats esportives de roda petita que ha sumat més adeptes en els últims anys. La fal·lera per aquesta disciplina ha comportat l’auge d’una pràctica que es basa en l’habilitat de desplaçar-se sobre el patinet mentre es realitzen acrobàcies fent ús de baranes, rampes i altres elements del mobiliari habilitat per a la realització d’aquesta activitat. L’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga ha promogut la pràctica d’aquest esport programant diversos tallers durant els períodes de vacances dels infants i joves. Enguany, l’edició de Pasqua es va suspendre per la pandèmia de la Covid-19, però sí que es portarà a terme el taller d’estiu aplicant una sèrie de mesures preventives d’higiene i seguretat. El taller d’skate serà gratuït, comptarà amb 20 places disponibles i caldrà inscriure’s a través d’un formulari online. Les sessions es faran del 6 al 10 de juliol, de 17 a 20h, a l’skatepark del Lledó.

  Mesures preventives de seguretat

  L’organització implementarà les mesures preventives necessàries per poder desenvolupar el taller d’skate amb seguretat. Per exemple, es prendrà la temperatura a les persones participants i també als monitors i monitores, a l’inici i al final de la sessió. Els infants o joves que presentin símptomes de la Covid-19 hauran d’abstenir-se de participar en l’activitat. Es farà ús de la mascareta, sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat de 2 metres, i la desinfecció de mans serà regular i obligatòria. L’ús del casc també serà obligatori i l’organització en proporcionarà als participants que no en tinguin, però hauran de fer-se’n responsables fins a la finalització del taller. Pel que fa a les proteccions (mans, colzes, genolls o cul) són recomanables i els participants hauran de proveir-se’n per mitjans propis, en cas que les necessitin.

  D’altra banda, les activitats del taller es faran en grups de 5 participants per cada monitor o monitora. Es tracta de grups de convivència, tal com especifica la normativa. L’organització comptarà amb una persona que s’encarregarà de vetllar pel compliment del protocol d’higiene i seguretat, així com d’informar a l’equip de monitors i monitores, els infants i joves participants i les seves famílies de les mesures que cal prendre en cada moment.

  En l’arribada dels participants al taller serà necessari mantenir la distància de seguretat de 2 metres i utilitzar la mascareta. Una persona podrà portar i recollir cada participant, fent ús de la mascareta. Un quart d’hora abans del final del taller es recollirà l’espai i s’iniciarà el retorn a casa dels participants de forma esglaonada. Les famílies que hagin de recollir els participants podran arribar al lloc del taller a partir d’aleshores, però no abans per tal d’evitar concentracions de persones.

  Procés d’inscripció

  El taller d’skate s’adreça a infants i joves a partir de 8 anys i per participar-hi caldrà inscriure’s prèviament, ja que les places són limitades. Per fer-ho, caldrà enviar un missatge de WhatsApp al telèfon 676 503 750 o un correu electrònic a l’adreça joventut@ajberga.cat comunicant l’interès per participar en l’activitat i, posteriorment, es facilitarà l’enllaç al formulari online per formalitzar la inscripció. Les places disponibles per participar al taller s’assignaran per ordre d’inscripció.

< Anterior  ...          10  11  12  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga