Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga inicia la dispensació de bosses i ampolles per recollir i diluir les deposicions dels animals domèstics a la via pública
  Data de publicació: 12.07.19
  L’Ajuntament de Berga i l’entitat Bergacomercial han iniciat la dispensació del material de la campanya ‘La ciutat, un espai en harmonia’ per promoure el civisme, la convivència i el respecte per l’espai urbà de les persones que són propietàries d’animals domèstics. Des d’aquest divendres, 12 de juliol, els veïns i veïnes propietaris d’animals de companyia que estiguin censats al registre municipal poden adquirir gratuïtament bosses per recollir els excrements i ampolles per diluir l’orina dels animals que realitzen les deposicions a la via pública. Es tracta d’una de les accions incloses en la campanya presentada l’abril passat per revertir l’incivisme i evitar problemàtiques vinculades a l’àmbit de la salut pública, entre d’altres.

  Targetes identificatives, bosses i ampolles

  El material de la campanya es distribuirà entre els propietaris i propietàries d’un animal domèstic que estigui censat. Es tracta d’un tràmit gratuït que es pot realitzar a les oficines de la Policia Local i a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) per comprovar que els animals estiguin degudament identificats amb xip, tal i com preveu l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals domèstics i gossos potencialment perillosos. Per fer la tramitació, caldrà presentar el DNI del propietari o propietària i la documentació de l’animal.

  Els propietaris i propietàries d’animals domèstics censats rebran una targeta identificativa de la campanya per poder adquirir les bosses biodegradables per a la recollida d’excrements i l’ampolla de plàstic reutilitzable per diluir l’orina dels animals que fan pipí als espais públics. L’entrega es realitzarà a la recepció de l’Ajuntament de Berga, de dilluns a divendres de 9 del matí 2 del migdia i el dilluns, de 5 a 7 de la tarda. D’altra banda, també es dispensaran bosses als establiments de Bergacomercial identificats amb l’adhesiu de la campanya.

  Material de difusió de la iniciativa

  Per donar a conèixer la iniciativa s’han editat fulletons que inclouen informació per promoure les bones pràctiques i el coneixement de la normativa per afavorir que Berga sigui una ciutat en harmonia. Tanmateix, Bergacomercial ha promogut una acció a través de les xarxes socials per a què els usuaris i usuàries puguin publicar fotografies amb els seus animals de companyia a Instagram i Facebook. Per fer-ho, caldrà seguir i nomenar el perfil de l’entitat (@bergacomercial) i fer ús de l’etiqueta #gossosnetsberga. Posteriorment, es farà el sorteig d’un lot de productes per a mascotes entre els participants.

 • Berga aposta de nou pel patinatge alpí en línia acollint diverses proves durant el cap de setmana del 13 i 14 de juliol
  Data de publicació: 10.07.19
  Berga tornarà a convertir-se en l’aparador del patinatge alpí en línia amb la disputa de diverses competicions durant el cap de setmana del 13 i 14 de juliol. Per quart any consecutiu, la capital berguedana acollirà diferents proves d’una modalitat esportiva que està en auge i que combina l’esquí i el patinatge sobre l’asfalt. La novetat principal d’aquesta edició serà el canvi d’emplaçament de la pista on es portarà a terme la competició. Enguany, s’utilitzarà el vial de baixada del Passeig de la Pau, en comptes del vial de pujada. El tram situat entre la Plaça de la Creu i la carretera de Sant Fruitós ha estat asfaltat recentment i presenta unes condicions òptimes per al disseny i la seguretat del traçat. La pista tindrà uns 230 metres de longitud i una zona de frenada de 140 metres. Les proves d’alpí en línia que es disputaran aquests dies són: la 1a Fase de la Lliga Catalana, la 1a Fase de la Copa d’Espanya i la 4a edició del Trofeu May Luengo. L’esdeveniment està organitzat pel May Luengo Esquí Club, l’Ajuntament de Berga, la Federació Catalana de Patinatge i el Consejo Superior de Deportes.

  Competicions puntuables

  Els patinadors i patinadores que prenguin part en les competicions de patinatge d’alpí d’aquest cap de setmana hauran de completar el descens a través d’un circuit urbà format per pals verticals separats entre sí fent eslàlom sobre patins en línia en el menor temps possible. En total, es realitzaran tres mànigues i la classificació final es farà a partir de la suma dels dos millors temps obtinguts per cascun dels participants en les diferents categories masculines i femenines. El dissabte, 13 de juliol, es realitzaran els entrenaments de 4 a 7 de la tarda mentre que el diumenge, 14 de juliol, es disputaran les proves puntuables, de 9 del matí a 1 del migdia. L’entrega de trofeus es farà a partir de 2/4 de 2 del migdia.

  Patinadors i patinadores d’alt nivell

  La competició d’alpí en línia és un esdeveniment esportiu que aglutinarà participants procedents de diversos indrets de la geografia catalana i espanyola. A més, també comptarà amb la presència de tots els patinadors i patinadores que integren la selecció espanyola d’alpí en línia que estan competint aquesta setmana als World Roller Games de Barcelona. En concret, hi haurà Aura Coronado, Ainhoa Mellado, Anna Borràs, Marc Morera, Lluís Sistach (Catalunya), Sergio Méndez (Astúries), Olatz Suárez, Nuria Requejo, Claudia Arias, Irene García, María Soledad Suárez, Sergio Menéndez, Gabriel Arias, David Alaiz, Hugo Macías i Manuel Amigo (Castella i Lleó).

  El desig d’acollir la Copa del Món

  Els organitzadors de les competicions d’alpí en línia de Berga mantenen el seu desig d’albergar una de les proves de la Copa del Món d’aquesta modalitat esportiva. En la passada edició, la competició va comptar amb l’assistència d’un director tècnic europeu per avaluar diversos elements de l’esdeveniment esportiu celebrat a la ciutat. En aquest sentit, l’objectiu de l’organització és seguir treballant per aconseguir que Berga formi part del calendari mundial d’alpí en línia l’any 2021. Precisament, aquests dies s’han mantingut diverses reunions amb representants de la Federació Internacional de Patinatge durant la celebració a Barcelona dels World Roller Games. El proper pas serà formular un projecte de proposta en què es determini el tipus de prova que podria acollir i organitzar la ciutat de Berga.

  Alteracions de trànsit

  El circuit urbà de la competició d’alpí en línia comportarà diverses afectacions de trànsit a la zona del Passeig de la Pau i els carrers adjacents durant tot el cap de setmana amb motiu de la realització de les diferents proves de l’esdeveniment.


< Anterior  ...         10  11  12  13  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga