Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga acomiada l’any amb una nova edició de la cursa de Sant Silvestre amb l’objectiu de superar el miler de participants
  Data de publicació: 18.12.18
  Una de les formes més populars d’acabar l’any és corrent en alguna de les tradicionals curses de Sant Silvestre que se celebren els últims dies de desembre arreu del món. Es tracta d’una prova esportiva que té el seu origen en la cursa nocturna realitzada l’any 1925 a la ciutat brasilera de São Paulo i que estava inspirada en una altra prova celebrada a París, on els participants portaven torxes per córrer. A Berga, la cursa de Sant Silvestre es farà el dilluns, 31 de desembre. La prova organitzada pel Club Atlètic Berga i l’Ajuntament de Berga arriba a la 19a edició i inclourà la cursa de 5km i les curses infantils de 600, 300 i 150 metres. Una de les novetats d’aquest any serà la inclusió d’algunes accions vinculades a la campanya ‘Vull la nit!’ per a la promoció d’unes festes lliures de sexisme a Berga.

  Les curses esportives

  El Passeig de la Indústria serà l’epicentre de les curses de Sant Silvestre, ja que serà el punt d’inici i d’arribada de les proves. A les 5 de la tarda es disputaran les cuses infantils a la zona del vall, mentre que la prova de 5.000 metres començarà a 2/4 de 7 de la tarda i constarà d’un circuit urbà pels carrers de la ciutat. Per mantenir el caràcter popular i festiu de la prova, els organitzadors tornaran a apostar per dinamitzar la cursa amb música en directe a càrrec de la formació femenina ‘We are us’ i d’una banda masculina en diversos punts del recorregut. Segons ha explicat el president del Club Atlètic Berga, Joan Torrents, “l’objectiu és aconseguir que sigui una cursa divertida i familiar”. A més, es tornarà a premiar els corredors i corredores amb les millors disfresses individuals i col·lectives. Torrents també ha anunciat la col·locació d’un estand solidari per col·laborar amb la campanya ‘Riure omple de vida’ de l’oenagé Pallapupas que agrupa a pallassos professionals que es dediquen a la humanització dels processos hospitalaris amb humor.

  Per la seva banda, el regidor d’Esports, Ivan Sànchez, ha valorat la feina feta pel club en els darrers anys per aconseguir que la cursa es converteixi en una de les més importants de la Catalunya Central i també ha fet una crida a la participació dels berguedans i berguedanes. En aquest sentit, Joan Torrents ha explicat que l’organització espera mantenir i, fins i tot, superar la xifra de participació assolida en les últimes edicions que ronda el miler d’atletes entre totes les curses. L’esdeveniment esportiu comportarà alteracions de trànsit en els trams que formen part del recorregut i que podeu consultar en aquest enllaç.

  Inscripcions i recollida de dorsals

  Les inscripcions per participar a la XIX Cursa de Sant Silvestre són obertes i es poden fer al portal web www.clubatleticberga.com i a les botigues Tandem Sports, Intersport Serra Martí, Rios Running i Costa Esports de Berga i Costa Esports Gironella. El preu de la inscripció serà de 5€ pels infants fins a 11 anys i de 12€ pels corredors i corredores de la cursa de 5 quilòmetres. A partir del 29 de desembre, el preu serà de 15€.

  L’entrega dels dorsals es realitzarà a l’Hotel d’Entitats (antic Centre Cívic) el diumenge, 30 de desembre, de 10 a 14h i de 16 a 20h. En el cas de la cursa de 5km també es podrà recollir el dorsal el dilluns, 31 de desembre, de 10 a 18h mentre que els participants de les curses infantils també tindran la possibilitat d’obtenir el dorsal el mateix dia de la cursa, de 10 a 14h a l’Hotel d’Entitats i de 15 a 16h al Passeig de la Indústria.

  Tots els participants de la competició rebran una bossa amb diversos obsequis i productes dels patrocinadors de la prova. Tanmateix, es proclamaran els guanyadors i guanyadores de les diferents categories mitjançant l’entrega d’un trofeu.

  Una cursa lliure de sexisme

  La campanya ‘Vull la nit!’ per a la promoció d’unes festes lliures de sexisme a Berga ha establert complicitats amb el Club Atlètic Berga per ser present a les curses de Sant Silvestre a través de diverses accions. Per exemple, el logotip de la campanya apareixerà al dorsal dels participants i s’incorporarà nou material de difusió del projecte a la bossa que s’entrega als corredors i corredores. Abans de l’inici de la prova, hi haurà una masterclass de zumba amb músiques i coreografies no sexistes, a càrrec del Centre Esportiu El Tossalet. Finalment, durant l’esdeveniment també hi haurà dues educadores de carrer que s’encarregaran de difondre la informació sobre la campanya.

 • Berga constitueix el Consell d’Infants 2018-2019 integrat per una trentena d’alumnes de primària de les escoles de la ciutat
  Data de publicació: 14.12.18
  Aquest divendres s’ha constituït el Consell d’Infants corresponent al curs 2018-2019 en un acte realitzat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Berga. Es tracta d’un òrgan sectorial de participació format per una treneta d’alumnes de 5è i 6è dels centres d’educació primària de la ciutat. L’objectiu d’aquest organisme és promoure la implicació dels nens i nenes a l’hora de fer propostes i suggeriments que puguin incidir en la millora del funcionament del municipi i garantir el dret dels infants com a ciutadans de reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar als òrgans municipals competents les seves propostes.

  Membres del Consell d’Infants

  El Consell d’Infants de Berga està compost habitualment per l’alcalde o alcaldessa de Berga, el regidor o regidora d’Educació, els tècnics i/o tècniques d’Educació del consistori i un representant de cadascuna de les aules de 5è i 6è de primària les escoles de la ciutat. Els joves consellers i conselleres escollits prèviament pels seus companys i companyes de classe seran els encarregats de representar-los en aquest òrgan durant el curs 2018-2019. Es tracta d’infants que tenen entre 10 i 12 anys i la seva funció serà recollir i traslladar la informació i els acords generats per l’ens.

  Desenvolupament de la primera trobada

  La primera trobada del Consell d’Infants ha estat conduïda pel regidor i la tècnica d’Educació, Eloi Escútia i Anna Freixa, que han donat la benvinguda a tots els consellers i conselleres que formaran part del consell durant l’actual curs lectiu. Tot seguit, els consellers i conselleres de segon any han exposat als nous membres els projectes treballats l’any passat. A continuació, els representants han exposat algunes idees o temes que creuen que caldria treballar com per exemple: millorar la seguretat viària per facilitar els desplaçaments dels vianants, incrementar la decoració nadalenca als carrers, marcar novament el carril bici del Passeig de la Indústria o senyalitzar el nom de les fonts de la ciutat, entre d’altres.

  Properament, les iniciatives seran valorades per l’alumnat dels centres escolars, es decidiran els projectes prioritaris i es determinarà el repartiment de tasques dels diferents grups de treball. Al llarg del curs es realitzaran noves trobades del Consell d’Infants per realitzar el seguiment i la materialització dels projectes escollits. La pròxima sessió del Consell d’Infants es realitzarà previsiblement al gener.
< Anterior  ...         10  11  12  13  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga