Inici

A Berga acollim

A Berga les persones són benvingudes

Berga és, ha sigut i serà una ciutat d’acollida. Perquè de migracions n’hi ha hagut des que existeix la humanitat, i actualment ens trobem davant d’una conjuntura al Mediterrani que ha obligat als estats, per dignitat, a augmentar les places per a sol•licitants d’asil i persones refugiades. A Berga, a través de la Creu Roja, acollim a persones demandants d’asil que han entrat en el programa estatal. Aquest programa cobreix les necessitats bàsiques de les persones necessitades de protecció internacional —allotjament, manutenció i atenció psicosocial— durant un període que oscil•la entre sis i nou mesos, en funció dels casos i del moment. Volem que a Berga, les persones que acollim, a part de tenir les necessitats bàsiques cobertes també se sentin com a casa seva i que tots els berguedans i berguedanes puguin sortir beneficiats d’aquesta oportunitat que tenim com a ciutat.

És per això que s’està treballant en el Pla d’Acollida i Cohesió, obert a la participació de totes les persones que vulguin. És essencial, que per tal d’assolir una societat ben cohesionada, solidària i rica, existeixi una interacció i un seguit de relacions entre tots els que vivim a Berga.

Si ets una persona, o sou una entitat o associació que voleu participar d’aquest Pla d’Acollida i Cohesió aportant els recursos que es considerin, cal que ompliu els forumularis que trobareu a la dreta d’aquesta pàgina web i l’entregueu a la seu de la Creu Roja Berguedà o a l’Ajuntament de Berga. Els recursos poden ser des de serveis d’acompanyament a serveis de traducció, horaris d’activitats de l’entitat...

No es tracta de donar allò que ens sobra, sinó de compartir allò que tenim.

Igualment, l'Ajuntament de Berga ofereix aquest formulari per tal d'organitzar l'acollida de persones nouvingudes a la ciutat.

Si voleu col•laborar a garantir els drets de les persones que migren a causa dels conflictes bèl•lics, polítics i econòmics, empleneu el formulari següent.


Acollida de persones nouvingudes
Nom
Cognoms
NIF
Adreça
Població
Telèfon
email
Marqueu el recurs a aportar
comentaris
D’acord amb la Llei 15/99 de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, s’informa que les dades facilitades seran incloses en un fitxer automatitzat per al seu tractament informàtic. Així mateix s’informa de la possibilitat d’exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, en els termes inclosos a la legislació vigent, mitjançant escrit presentat en el Registre de l’Ajuntament.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga