Inici

Berga presenta l'aplicació per a Iphone i Android 'La Patum i Berga'

D'esquerra a dreta, Marc Vilà, Judit Serra, Juli Gendrau, Marc Vallejo, i Salvador Vinyes
Ampliar en una finestra emergent D'esquerra a dreta, Marc Vilà, Judit Serra, Juli Gendrau, Marc Vallejo, i Salvador Vinyes
Data de publicació: 22.03.12
A finals d’abril, la capital Berguedana disposarà d’una aplicació gratuïta per a Iphone i Android que permetrà tenir Berga a l’abast d’un clic de manera fàcil i ràpida. Aquesta és una de les principals característiques de la nova aplicació ‘La Patum i Berga’, que oferirà a la ciutadania un ampli ventall d’opcions relacionades amb la ciutat i que s'oferirà en català, castellà i anglès.

L’aplicació, que ha estat creada per Marc Vallejo, desenvolupador d’aplicacions mòbils d’Ios; i per Albert Bres, desenvolupador d’Android, i el disseny gràfic de la qual ha anat a càrrec del dissenyador Salvador Vinyes, ara per ara es compon de dues seccions, una destinada a La Patum, i una altra centrada en la ciutat de Berga.

L’apartat destinat a la festa berguedana compta amb diferents subapartats, un dels quals permetrà seguir La Patum en viu durant els dies de la festa, a través d’unes eines que facilitaran a l’usuari saber el recorregut del passa carrers, per exemple, i el lloc per on passa aquest. Això serà possible gràcies a una altra aplicació especial per a un únic mòbil que portarà algú dels músics o de les comparses i que a través de GPS enviarà la senyal de la ubicació a una base de dades que connectarà amb la resta de mòbils i indicarà d’aquesta manera el punt on es troba el passa carrers.

A banda, durant la resta de dies de l’any, els usuaris podran consultar aspectes referents a la ciutat com pot ser l’agenda o telèfons d’interès, així com també referents a l’àmbit del comerç i l’hostaleria, dinamitzats per la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga (UBIC) i l’Associació de Turisme i Hostaleria, en col•laboració amb l’Ajuntament de Berga. D’aquesta manera, l’aplicació ‘La Patum i Berga’ esdevindrà una eina útil per als visitants però també per a la ciutadania.

Aquesta aplicació és el resultat d’una idea inicialment centrada en La Patum i que, de manera natural i com a conseqüència del lligam inevitable que hi ha entre la ciutat i la festa berguedana, ha acabat derivant en una aplicació de Berga i de La Patum, d’aquí el seu nom.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga