Inici

L’Alcaldessa de Berga anirà demà al jutjat citada per no haver despenjat l’estelada del consistori

Cartell campanya Berga no la despenja
Ampliar en una finestra emergent Cartell campanya Berga no la despenja
Data de publicació: 04.04.16
Entitats i diferents organitzacions han convocat per demà a les 11 del matí una concentració de suport a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que està citada a declarar per no haver despenjat la bandera estelada del consistori berguedà.
Montserrat Venturós atendrà a la premsa i explicarà com s'encararà la denúncia: “Demà detallarem el què calgui, però la nostra resposta davant la citació judicial serà amb coherència amb el dret a la desobediència, l'opció de la CUP per defensar els drets civils i socials dels independentistes davant l'embat dels tribunals espanyols”, ha avançat.

A la concentració l’acompanyaran desenes de regidors i alcaldes de la CUP d'ajuntaments que han estat requerits per l'Audiència Nacional per haver aprovat la moció en suport a la declaració del 9N, així com també hi seran presents els diputats de la CUP-CC, Benet Salellas, Albert Botran, i Joan Garriga.

Igualment, també acompanyaran a l’alcaldessa representants de l'Assemblea Nacional Catalana, d’Òmnium Cultural i Súmate, i membres d’altres grups municipals de la corporació, entre d'altres organitzacions.

Aquesta citació judicial a Montse Venturós és en qualitat d’investigada per delicte electoral per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga en les passades eleccions autonòmiques del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre de 2015.

Acusada de presumpte delicte electoral, Montse Venturós haurà de personar-se demà al Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga, una acció que durà a terme sent conseqüent dels seus actes i d’acord amb la política netament independentista manifestada a través de les urnes per la ciutadania de Berga. En aquest sentit, el consistori recorda que la decisió de fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga responia també a la mateixa voluntat popular ja que es tracta d’un acord aprovat per Ple en data de 6 de setembre de 2012.

Concretament en aquest Ple es va aprovar la moció presentada per l’Assemblea Nacional de Catalunya de Berga (ANC Berga) en la que el consistori berguedà s’adheria a la campanya ‘Penja-la i no la despengis fins a la independència’, consistent en la col•locació de banderes estelades als balcons i edificis de Berga i en la col•locació de manera permanent de la bandera estelada en llocs públics i visibles de Berga, entre ells al pal central de la façana de l’edifici de l’Ajuntament de Berga.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga