Inici

L'Alcaldessa de Berga, Montse Venturós, detinguda per haver desobeït a l’ordre de comparèixer a declarar

Data de publicació: 04.11.16
A primera hora d'aquest matí l'Alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha estat detinguda per haver desobeït a l’ordre de comparèixer a declarar. La detenció s'ha practicat a casa seva per agents dels Mossos d'Esquadra, que l'han portat directament als jutjats de la ciutat per prendre-li declaració.

Aquesta acció s'ha dut a terme dies després que Venturós encapçalés un acte de desobediència i no acudís a declarar el passat 5 d’abril i 16 d’octubre per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga en les passades eleccions autonòmiques del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre de 2015, una decisió que responia a l'acord de Ple pres en data de 6 de setembre de 2012.

Concretament en aquest Ple es va aprovar la moció presentada per l’Assemblea Nacional de Catalunya de Berga (ANC Berga) en la que el consistori berguedà s’adheria a la campanya ‘Penja-la i no la despengis fins a la independència’, consistent en la col·locació de banderes estelades als balcons i edificis de Berga i en la col·locació de manera permanent de la bandera estelada en llocs públics i visibles de Berga, entre ells al pal central de la façana de l’edifici de l’Ajuntament de Berga.

Al llarg d'aquest matí desenes de persones s'han concentrat als jutjats de Berga per donar suport a l'Alcaldessa, que ha començat a declarar a quarts de 12 del migdia i n'ha sortit poc després de les 12 acompanyada de l'equip de govern, membres de l'oposició i representants d'entitats. En aquest moment Venturós ha fet atenció als mitjans per explicar que segons ella, aquesta detenció ha estat 'un insult i un atac democràtic al poble català', així com també ha manifestat el què ha declarat davant el jutge: 'S'està obeeint al mandat del poble i se seguirà lluitant per això. He reiterat que no es va retirar l'estelada i que ens mantindrem ferms en aquesta decisó', ha sentenciat.

En sortir del jutjat, Venturós ha anat a l'Ajuntament de Berga, on l'han rebut treballadors i treballadores de la casa per manifestar-li també el seu suport. En aquesta mateixa línia, a les 7 del vespre es farà una concentració a la plaça de Sant Pere i també se n'han convocat arreu del territori a la mateixa hora.

Des de l'Ajuntament de Berga s'agraeix el suport rebut.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga