Inici

L'Ajuntament de Berga condemna l'agressió homòfoba d'aquesta matinada a la ciutat

Façana 13marc
Data de publicació: 12.03.17
L’Ajuntament de Berga, davant l’agressió homòfoba que han patit dos joves la matinada d’aquest dissabte a la ciutat, condemna aquests fets que atempten contra el dret al propi cos i a la lliure expressió de la pròpia sexualitat i els considera intolerables i molt greus.
El Consistori no permetrà que pugui quedar impune aquesta violenta expressió d’odi vers les persones LGTBI a la nostra ciutat. Fets com aquest no haurien de produir-se, quelcom falla a nivell social, la llibertat és un bé comú que s’ha de salvaguardar i respectar per poder avançar socialment.

L’Ajuntament ha treballat sempre cap a una ciutat lliure d’homofòbia, comptant amb un Pla Contra l’Homofòbia des de l’any 2013, construint amb altres municipis des de fa més d’un any, la Xarxa de Municipis LGTBI per tal de desenvolupar polítiques municipals encarades a la defensa d’aquest col·lectiu i aconseguir una societat més igualitària, lliure d’LGTBIfòbia i de totes les vessants de la violència masclista. Per això, lamenta profundament aquest cas, i posa a disposició tots els mecanismes per a l’acompanyament i suport a les víctimes. L’Ajuntament estarà al costat de les víctimes i farà valdre totes les eines socials i també legals com ara la llei 11/2014 que garanteix els drets de les persones LGTBI.

L’Ajuntament també agraeix el suport popular que estan rebent les persones agredides i es suma a la concentració que hi ha convocada per demà dilluns 13 de març, a les 7 de la tarda a la Plaça Sant Pere.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga