Inici

Berga mostra el seu rebuig unànime a qualsevol tipus de discriminació i convida a estimar lliurement

Concentració contra l'homofòbia
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 13.03.17
Mig miler de persones s’han concentrat aquesta tarda a la plaça de Sant Pere per a donar suport a les víctimes de l’agressió homòfoba que es va produir la matinada de diumenge davant d’un local d’oci nocturn de la ciutat. L’acte ha servit per a mostrar el rebuig unànime dels berguedans i berguedanes a qualsevol tipus de discriminació i ha comptat amb la participació d’associacions i administracions que han condemnat fermament els fets ocorreguts a la capital del Berguedà el passat cap de setmana.

Durant l’acte, els representants de les associacions LGTBI han denunciat la manca de contundència de les administracions a l’hora d’aplicar la Llei 11/2014 que ha de garantir els drets de les persones del col•lectiu LGTBI. En aquest sentit, han recordat la necessitat de denunciar les agressions per tal d’evitar que aquest tipus de casos es repeteixin. Les entitats i els representants de les administracions assistents a la concentració han fet una crida a la ciutadania a treballar conjuntament per a la construcció d’un país lliure d’homofòbia i per a eradicar aquesta xacra social d’una vegada per totes. Sota el lema “Estima com vulguis” els participants han instat a estimar lliurement i sense complexes a qui es vulgui i on es vulgui. Per últim, afectats per l’agressió han agraït les mostres de suport rebudes durant les darreres hores per part dels ciutadans a títol individual, així com de les associacions i les administracions i han convidat a tothom a seguir lluitant per a viure en una societat lliure de discriminacions.

L’acte ha comptat amb la participació d’Eugeni Rodríguez, de l’Observatori Contra l’Homofòbia; Marc Parareda, de l’Associació LGTB Tal Com Som; Luis Serrano de Violeta, Associació LGTB del Baix Llobregat, Joan Obiols en representació de l’Esquerra Independentista; Mireia Mata, Directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, David Font, president del Consell Comarcal del Berguedà; Montse Venturós, alcaldessa de Berga, els membres dels partits a l’oposició del consistori, així com els representants dels ajuntaments d’arreu de la comarca.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga