Inici

La situació dels refugiats protagonitzarà l’edició 2017 de la Primavera Social, que comença avui a Berga

Aquest matí, en la presentació de la Primavera Social
Ampliar en una finestra emergent Aquest matí, en la presentació de la Primavera Social
Cartell Primavera Social 2017
Ampliar en una finestra emergent Cartell Primavera Social 2017
Data de publicació: 17.03.17
Aquest matí s’ha presentat la nova edició de la Primavera Social, el conjunt d’actes i activitats que donen visibilitat a problemàtiques socials diàries a més de fer difusió de valors com la solidaritat, la cooperació i el sentit crític. Sota el lema ‘Els drets humans no tenen fronteres’, la Primavera Social d’enguany està especialment centrada en la situació que han de viure les persones en cerca de refugi i s’uneix a l’exigència perquè el país sigui una veritable terra d’acollida. L’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal han organitzat aquestes jornades amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona i diverses entitats del Berguedà.

La programació ja es va iniciar divendres passat amb les ‘Jornades per a educadors i educadores sobre persones refugiades’, i segueix avui a l’escola Sant Joan, durant tots els divendres de març. D’altra banda, el dissabte 18 de març, el Grup Horitzó celebrarà els seus 35 anys amb una jornada de portes obertes al seu local al matí i una festa a la tarda al local dels Castellers de Berga.

L’acte més important d’aquesta edició tornarà a ser la Fira d’entitats socials i de cooperació de Berga i Comarca, que enguany arriba a la vuitena edició. Serà el 25 de març al passeig de la Indústria de Berga i comptarà amb la participació de diverses entitats que oferiran tant activitats puntuals com permanents al llarg del matí. Entreteniment i divulgació es donaran la mà mitjançant actuacions musicals i d’animació, xerrades i presentacions, entre d’altres.

La cultura també tindrà lloc a la agenda a través de l’obra teatral ‘Paradís Pintat’, de la companyia Pepa Planas, l’1 d’abril al Teatre Municipal, i la projecció del documental ‘Just People’ el 27 d’abril al Teatre Patronat. A més a més, entre el 27 de març i el 8 d’abril hi haurà una exposició a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet anomenada ‘Aquelles. Bombes sobre Kobane’.
La Primavera Social tornarà a sortir al carrer més enllà de la Fira amb activitats puntuals al llarg del mes d’abril, com els jocs infantils el dia 4, la campanya ‘Construïm la casa de tots’ el 22, la campanya de Sant Jordi ‘Cap nen sense un conte’ i la 4a caminada solidària del Taller Coloma el dia 30 d’abril. Finalment, també hi ha programades quatre xerrades entre març i abril: ‘De casa seva a casa nostra: l’odissea de les persones refugiades’, organitzada per l’Ajuntament de Berga i Creu Roja amb l’objectiu de conèixer amb més profunditat el camí que recorren les persones que fugen del seu país en cerca de refugi i quines són les característiques del programa d’acollida estatal que s’està desenvolupant a Berga. Altres xerrades seran ‘Les etapes del dol’, ‘Què podem fer per acabar la fam en el món? Depèn de tu’ i ‘Què són les emocions i com ens afecten’.

Per a més informació i horaris es pot consultar el programa a part.
Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga