Inici

La segona edició de la Fira Ambsense fomentarà el vincle entre professionals i col·lectius d’afectats per al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

Fira Ambsense 2017 (maig)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 28.03.17
L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga i l’Hospital Comarcal Sant Bernabé impulsen la segona edició de la Fira Ambsense, la mostra de coneixements i productes relacionats amb les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries, que es farà el dissabte, 27 de maig, coincidint amb la celebració del Dia Nacional del Celíac.

La Fira Ambsense va néixer el 2016 amb la voluntat de convertir-se en una plataforma estable de trobada per a facilitar l’intercanvi d’informació i d’aprenentatges entre diversos sectors: especialistes mèdics, institucions i col·lectius d’afectats, restauradors i productors especialitzats en productes aptes per a consumidors amb al·lèrgies o intoleràncies, persones afectades per aquest tipus de dolències i familiars d’aquestes. En aquest sentit, la doctora Eva Rodríguez especialitzada en malalties relacionades amb el sistema digestiu, ha destacat la importància de conèixer les diferències entre una al·lèrgia i una intolerància. En el primer cas, el sistema immunològic provoca una reacció adversa a un aliment que pot derivar en un xoc anafilàctic, mentre que en el segon cas, la ingesta de l’aliment pot provocar algunes dificultats durant el procés de digestió.

Enguany, la mostra es portarà a terme a l’encreuament del passeig de la Pau amb el carrer Gran Via i comparà amb gairebé una quinzena d’estands amb productes aptes per a persones amb al·lèrgies i intoleràncies a determinats aliments. A més, durant tota la jornada s’han programat activitats divulgatives i culinàries entorn a la temàtica de la fira. Una de les novetats d’aquesta edició serà una taula rodona sobre la moda de les dietes sense gluten. El debat comptarà amb la participació de Meritxell Bansell, dietista i nutricionista, Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, i Maurici Cot, emprenedor especialitzat en l’elaboració de productes de pastisseria lliures de gluten i lactosa. Un cop finalitzat el debat, s’habilitarà una zona per a què els ponents puguin atendre les consultes dels assistents de forma personalitzada. Tanmateix, es faran xerrades sobre les recomanacions que cal seguir per afrontar i controlar un xoc anafilàctic produït per alguns aliments, la celiaquia en l’etapa de l’adolescència i el paper dels metges respecte a la intolerància a la lactosa que afecta a un 30% de la població.

D’altra banda, es realitzaran tallers per a conèixer els aliments que poden produir al·lèrgies i intoleràncies i es donaran algunes pautes sobre les bones pràctiques que cal desenvolupar a la cuina. Per últim, la mostra inclourà activitats pels infants, com ara tallers de manualitats i pintura i tallers de cuina per aprendre a elaborar algunes receptes.

La Fira Ambsense té un cost d’uns 5.900 euros i compta amb la complicitat i el suport de diverses institucions com la Fundació Alícia, l’Associació Celíacs de Catalunya i Toleràncies, menjant amb il·lusió. El regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, ha reiterat l’objectiu de consolidar la fira, sent conscient que “caldrà fer-ho de mica en mica, ja que es tracta d’una mostra adreçada a un públic molt específic”.

Els expositors presents a la segona edició de la mostra són: La Llavor. Alimentació Ecològica (Berga), La Cuina (Berga), Llibreria Huch (Berga), El Kóm Intramuralla (Berga), Farmàcies Álvarez Saz (Berga), Xocomon (Casserres) GumiAnoles (Ullastrell), Formatges Montbrú (Moià), Maurici Cot, pastisseria i postres (Llinars del Vallès), AD+Gluten Free (Terrassa), Stevia Osona (Manlleu), Bosc i Casals. Embotits Artesanals (Sant Feliu Sasserra), Senslac (Barcelona) i Bye Bye Blat! (Girona).

Per a conèixer més detalls sobre la segona edició de la Fira Ambsense, podeu consultar el lloc web següent: http://ambsense.cat/

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga