Inici

Berga celebra la festivitat de Sant Marc amb una xocolatada popular a Queralt

Imatge Festa de Sant Marc 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 21.04.17
Berga tornarà a enfilar el camí cap a Queralt per a renovar el vot de poble durant la festivitat de Sant Marc. L’any 1687, els berguedans i les berguedanes van recórrer a la Mare de Déu de Queralt i la van baixar en processó per a demanar-li ajuda i protecció davant de la plaga de llagosta que estava patint la ciutat. En agraïment, el poble va prometre pujar cada any al santuari de Queralt el dia de Sant Marc i així es continua fent, ara ja com a costum popular, cada 25 d’abril.

Enguany, la festa començarà a les 9 del matí amb la trobada a les Tres Creus i la pujada al santuari en comitiva. Tot seguit se celebrarà la missa i després, es realitzarà el tradicional repartiment de coca i xocolata entre els assistents. En aquesta ocasió, els xocolaters i xocolateres d’honor encarregats de repartir l’esmorzar a la plaça de l’església seran: Dolors Tous, regidora d’ERC a l’Ajuntament de Berga; Martí Tort, ex treballador de la Brigada Municipal de l’Ajuntament de Berga; Mercè Plana i David Tristany, col·laboradors en els actes d’organització del centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt.

Durant la celebració de la diada de Sant Marc es repartiran 450 coques i s’empraran 70 quilos de cacau en pols per a l’elaboració de la xocolata desfeta.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga