Inici

L’Ajuntament de Berga trenca la quarta paret per a convertir-se en l’escenari de tres obres de microteatre

Cartell Píndoles de Microteatre 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 18.05.17
L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga aposta de nou pel teatre a través d’iniciatives innovadores en l’àmbit escènic. Després de la bona acollida que va tenir el projecte ‘Píndoles de microteatre’ que va fer que els espectadors i les espectadores poguessin veure tres obres de curta durada en espais poc habituals del Teatre Municipal durant el passat mes d’octubre, el públic berguedà tindrà una nova oportunitat el dissabte, 20 de maig, per a gaudir del microteatre.

En aquesta ocasió, les píndoles de microteatre - teatre fora del teatre - es portaran a terme en espais singulars de diversos edificis municipals com per exemple la casa consistorial, per a trencar l’anomenada quarta paret, que en l’argot de les arts escèniques fa referència a la separació imaginària existent entre els espectadors i l’escenari. Es tracta d’una proposta cada vegada més habitual que té l’objectiu d’apropar els actors i les actrius al públic, fent que aquest pugui gaudir de l’espectacle d’una manera més directa i propera.

La mostra forma part de la programació estable d’activitats culturals de la ciutat i comptarà amb tres píndoles d’uns 15 minuts de durada cadascuna, de manera que entre els tres espectacles la funció completa serà d’uns 70 minuts, aproximadament. El públic es distribuirà en grups i farà un recorregut per a veure els tres espectacles, podent gaudir de tres obres de gèneres diferents: un thriller, una obra de ciència ficció/humor negre i una comèdia. Posteriorment, hi haurà un breu col·loqui amb els intèrprets de les obres i els membres de l’associació a fi de compartir l’experiència, intercanviar inquietuds i conèixer més detalls sobre els muntatges, entre d’altres.

Una de les propostes que es podrà veure es titula ‘A les fosques’ d’Octavi Egea. La peça teatral està protagonitzada per l’Eva, una psiquiatra casada amb un polític que se’n va a passar el cap de setmana a una masia solitària d’alta muntanya. La masia és a les fosques a causa d’una avaria i l’Eva rep una trucada amenaçadora. Ens trobem davant d’una situació clàssica de “dona tancada en una casa a les fosques assetjada per un psicòpata”, però amb una diferència i és que en aquest cas, els espectadors estan tancats a la mateixa habitació i l’assassí es troba entre ells. El repartiment d’aquesta obra està format per: Ariadna Suñé, Santi Monreal, Josep Antoni Lej i Àngel Amazares.

Una segona píndola pertany al gènere de la comèdia negra, s’anomena ‘Hem perdut la flama’ i compta amb el guió i la direcció de Martí Gallén. Els actors Joan Martínez i Eloi Sánchez es posen en la pell de dos homes que lluiten per la seva supervivència dins d’un refugi inhòspit a la fi del món. Sense sol i sense lluna, sense llenya per fer foc i sense aliment, només els queda la música i la companyia mútua. El que no saben és que, si volen salvar-se, hauran d’emprendre un viatge sense retorn, un camí ple de renúncies per tal de recuperar “la flama” que han perdut.

Per últim, Sílvia Navarro signa la dramatúrgia i la direcció de la comèdia ‘Lleones’ protagonitzada per Adrià Díaz i Anna Massó. En aquest cas, la peça gira entorn de les entrevistes de feina que cada vegada són més dures, més personals i més ferotges. Role playings, qüestionaris impossibles, exercicis en grup... Una autèntica tortura, però l’Oscar necessita la feina i està convençut que pot aconseguir-la. Fins on estarà disposat a arribar? És realment el candidat ideal? Benvinguts a Hunting Global Industries. Benvinguts a recursos humans.

La mostra de ‘Píndoles de microteatre’ començarà a 2/4 de 10 del vespre i l’aforament serà limitat fins arribar a les 120 persones. El punt de trobada se situarà a la plaça de Sant Pere i caldrà ser-hi 15 minuts abans de l’hora d’inici de les representacions. El preu general de l’entrada serà de 10€ i inclourà l’accés a les tres obres del cicle. La proposta s’organitza des de l’Ajuntament de Berga i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga