Inici

El Mercat de Cooperatives Escolars promou l’emprenedoria entre l’alumnat de primāria i secundāria del Berguedā

Cartell Mercat de Cooperatives Escolars 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 19.05.17
Arriba una nova ediciķ del Mercat de Cooperatives Escolars que se celebrarā aquest dissabte, 20 de maig, a la plaįa Cim d’Estela de Berga des de les 10 del matí fins a la 1 del migdia. Es tracta d’una iniciativa en quč hi participaran més d’una vintena de centres educatius de primāria i secundāria d’arreu de la comarca del Berguedā, els quals, formen part de dos projectes per a fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat, el professorat i els centres.

D’una banda, les escoles de primāria participen en un programa anomenat ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’. Aquest projecte pretén impulsar la capacitat emprenedora dels alumnes de primāria a l’hora de gestionar la seva cooperativa. En aquest sentit, els estudiants han de realitzar les tasques relacionades amb la constituciķ de la cooperativa, la fabricaciķ del producte i la seva comercialitzaciķ en el mercat. Els beneficis que obtenen de la venda del producte els destinen a una entitat social del territori, a retornar el capital social que van utilitzar en el moment de crear la cooperativa i a finanįar una activitat d’oci pels membres d’aquesta.

D’altra banda, els alumnes de secundāria tenen el repte de crear i gestionar la seva cooperativa, així com d’establir relacions comercials amb cooperatives d’altres comunitats autōnomes o paīsos per tal d’importar i exportar productes. Tot aixō ho fan a través del programa ‘Empresa Jove Europea’, una iniciativa que té l’objectiu de potenciar l’autonomia, la iniciativa personal, l’esperit emprenedor i la cooperaciķ entre els alumnes i els professors.

Aquests dos projectes han comportat la creaciķ de 35 cooperatives i la implicaciķ d’un total de 521 alumnes de 16 escoles de primāria i 8 instituts de secundāria d’una dotzena de municipis del Berguedā.

La implementaciķ de la cultura emprenedora als centres educatius berguedans s’ha fet progressivament des de 2010, grācies a l’Agčncia de Desenvolupament del Berguedā i a la colˇlaboraciķ de l’Ajuntament de Berga i la Diputaciķ de Barcelona.

Documentaciķ


Ajuntament de Berga ˇ Plaįa de Sant Pere, 1 ˇ 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 ˇ Fax. 93 821 17 87 ˇ berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga