Inici

Berga tanca l’exercici econòmic de 2016 i aconsegueix reduir el deute fins als 14,3 milions d’euros

Foto RdP Exercici de 2016 (2017)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 10.07.17
L’Ajuntament de Berga ha presentat aquest matí les xifres corresponents a la liquidació de l’exercici econòmic de 2016. El tancament del mateix posa de manifest un deute total de 14.368.868,62€, el que suposa un descens de 2.881.868,62€ respecte el 2015. Davant d’aquests números, el regidor de Planificació Pressupostària, Francesc Ribera, ha destacat que es tracta d’una “bona notícia perquè ens ha permès anar complint els objectius que ens havíem marcat i també ha fet possible alleugerir la llosa del deute tan elevat que arrossega la ciutat”. En aquest sentit, Ribera ha volgut fer esment al canvi de la metodologia de treball que s’ha dut a terme per a millorar la gestió i el control de la despesa de l’Ajuntament. Segons ha explicat en roda de premsa, el consistori ha posat en marxa un programari específic que permet quantificar els ingressos i les despeses mensuals del miler de partides pressupostàries de cadascuna de les àrees del consistori. Aquest sistema de treball, ha dit Ribera, és útil per a “preveure amb anel·lació les despeses, així com per a quadrar els comptes d’execució del pressupost”. Tot i això, el consistori també ha hagut de fer front a un augment de gairebé un milió i mig de d’euros del deute en diferit. Es tracta d’una sèrie de despeses sobrevingudes en relació a una sentència per interessos de demora de 359.137,48€ i a l’assumpció del préstec d’1.117.828,99€ d'Inbergatur amb l'Institut Català de Finances per a desencallar la legalització del Conservatori de Música dels Pirineus. Segons ha aclarit Ribera, “això ha estat possible gràcies a una pressió constant de l’estalvi”.

D’altra banda, l’Ajuntament de Berga també ha aconseguit reduir el deute a proveïdors. Concretament, dels 2.800.000€ de factures pendents anteriors al 2015, resten per pagar un total de 950.000€. A més, tal i com ha explicat el regidor de Planificació Pressupostària, el consistori ha elaborat un calendari de previsió de pagament de les factures pendents fins al maig de 2019.

Per últim, Francesc Ribera ha comentat que l’equip de govern està satisfet pels resultats obtinguts, però també ha recordat que cal mantenir la prudència a l’hora d’assolir l’objectiu de reduir el deute estructural de l’Ajuntament. No obstant, Ribera és conscient que serà difícil mantenir un descens tan important com el que s’ha aconseguit en l’exercici esmentat, però s’ha mostrat esperançat de poder continuar amb aquesta tendència.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga