Inici

Berga signa el decret per a comprometre’s amb el Referèndum de l’1 d’octubre

Foto decret referèndum balcó 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 07.09.17
L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha signat aquest matí un decret d’alcaldia en resposta a l’aprovació per part del Parlament de Catalunya de la Llei del Referèndum per l’Autodeterminació de Catalunya i al Decret de convocatòria signat pel Govern de la Generalitat per a la celebració de la consulta de l’1 d’octubre.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Berga mostra el seu ple suport al Referèndum i es compromet a complir les previsions que es concreten en la Llei aprovada el 6 de setembre pel Ple del Parlament de Catalunya. En aquest sentit, el consistori berguedà confirma la cessió dels locals de titularitat municipal que s’utilitzen com a centres de votació en els processos electorals habituals.

Segons ha declarat Venturós, “avui és un dia històric pel Principat de Catalunya i Berga es vol comprometre també, al costat del poble català amb el dret inalienable a l’autodeterminació dels pobles. Avui hem signat aquest decret per a mostrar el nostre més absolut suport a la convocatòria del referèndum del proper dia 1 d’octubre de 2017. I aquest ajuntament vol refermar el seu compromís per tal que es pugui fer efectiu aquest dret amb les màximes garanties possibles”.

Durant la sessió ordinària del Ple de la Corporació que es realitzarà aquest vespre a l’Ajuntament de Berga, es donarà compte de la resolució del decret signat per l’alcaldessa i es notificarà al Govern de la Generalitat de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (AMI) i a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Documentació

  • Decret 2017/585
     pdf  Arxiu PDF (622,19 Kb) - Data de publicació: 07.09.17

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga