Inici

Les obres del Concurs de Pintura Ràpida de Tardor s’exposen als locals d’Art Major per a dinamitzar el centre de Berga

Foto Art Major i Concurs Pintura Ràpida de Tardor 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 09.10.17
Els aparadors que formen part de la mostra rotativa ‘Art Major’ acullen des de la setmana passada les obres participants al Concurs de Pintura Ràpida de Tardor. El certamen, que es va fer el passat 30 de setembre coincidint amb la celebració de la mostra Berga Bolet, va comptar amb la participació de 17 artistes locals i forans que durant el matí es van instal·lar en els principals carrers i places del centre de Berga per a crear les seves obres.

El jurat format per dues persones vinculades al món de les arts visuals, Raquel Flores i Gustau Vidal, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, es va reunir a primera hora de la tarda per a avaluar les obres participants al certamen. Després del procés de deliberació, el jurat va comunicar la seva decisió i es va realitzar l’entrega de premis a la Sala Casino de Berga. En aquesta ocasió, l’artista Aida Mauri Crusat va obtenir el primer premi valorat en 500€, seguida de Joan Buchaca Fernández que va quedar en segona posició (400€), mentre que el tercer premi de 300€ va recaure en Josep Plaja López.

La regidora de Cultura, Mònica Garcia, va ser l’encarregada de lliurar els premis als tres finalistes. Durant l’acte va destacar l’augment del nombre de participants i va convidar als artistes a fer arribar al consistori els suggeriments necessaris per a fer créixer i millorar el certamen, que aquest any ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà i el suport de Pintures Peralba.

Totes les obres del Concurs de Pintura Ràpida de Tardor s’exposaran als locals que formen part del circuir expositiu del projecte ‘Art Major’ per a promoure de forma conjunta l’eix comercial del carrer Major i per a donar visibilitat a les propostes creatives dels artistes participants. La mostra es dividirà en dos períodes per a què tots els quadres puguin ser vistos pel públic. La primera tongada ja ocupa els aparadors de la zona i es podrà veure fins al 20 d’octubre, mentre que la resta d’obres s’exposaran fins al 7 de novembre al carrer dels Àngels, 5 i 11; a la placeta Ciutat, 1 i 10; i al carrer de la Ciutat, 17 i 28.

Els autors de les obres exposades són: Aida Mauri Crusat (1r. Premi), Joan Buchaca Fernàndez (2n Premi), Josep Plaja López (3r Premi), Enric Besora Bovet, Joan Calveras Subirana, Jordi Colillas Riu, Antoni Daria Martínez, Manel Doblas Pinto, Francesc Hernández Figueras, Robert Martí Ripoll, Joan Pérez Garbo, Joan Pons Duran, Pep Puig Busquets, Ramon Reig Costa, Antoni Subirana Verdaguer, Albert Sans Miret i Joan Vila Arimay.

Per a més informació sobre l’exposició podeu consultar el lloc web d’Art Major en aquest enllaç.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga