Inici

L’equip de govern de Berga treballarà el 12 d’octubre i fa extensiva la proposta als treballadors que s’hi vulguin sumar

Foto Ajuntament de Berga
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 11.10.17
Els membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Berga treballaran el 12 d’octubre com qualsevol altre dia feiner. Es tracta d’una mesura que els regidors i les regidores de la CUP han mantingut des de l’inici de la legislatura per a mostrar el seu rebuig al dia de la Hispanitat perquè consideren que aquesta festivitat no els representa.

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha explicat que la decisió de l’equip de govern respon a una qüestió de coherència, ja que, “el 12 d’octubre es commemora la colonització del continent americà per part de l’imperi espanyol i nosaltres no combreguem amb els principis d’una festa basada en un genocidi”.

D’altra banda, l’equip de govern ha traslladat la seva proposta al personal laboral de l’Ajuntament per tal que els treballadors i les treballadores decideixin si se sumen a la iniciativa de convertir el 12 d’octubre en un dia laborable. En aquest sentit, els funcionaris que treballin aquest dijous podran bescanviar-lo per qualsevol altre dia que escullin. Enguany, una quarantena de persones d’un total de 162 han expressat la seva voluntat de treballar demà. Es tracta d’una xifra superior a la de l’any passat, ja que al 2016 es van comptabilitzar 24 persones que van decidir ocupar el seu lloc de treball durant la jornada del 12 d’octubre. Venturós considera que “la xifra de persones que volen treballar demà no serà prou significativa fins que no hi hagi un posicionament institucional i de país unitari per a fer que el 12 d’octubre sigui un dia laborable”.

Així doncs, el funcionament de l’Ajuntament de Berga dependrà de l’assistència del personal del consistori i per tant, no es pot garantir que l’ens local funcioni amb normalitat. De fet, el servei de registre no estarà disponible i l’Oficina d’Atenció Ciutadana tampoc estarà oberta al públic.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga