Inici

La VI Fira del Joc i de Nadal de Berga augmenta les propostes de joc exterior

Roda de premsa presentació Fira del Joc i de Nadal
Ampliar en una finestra emergent Roda de premsa presentació Fira del Joc i de Nadal
Data de publicació: 26.11.18
‘Jugues o et plantes?’ Aquest és el lema de la Fira del Joc i de Nadal que per sisè any consecutiu es celebrarà el 6 de desembre a la Plaça de Viladomat i al Passeig de la Indústria de Berga. Es tracta d’una mostra organitzada per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga i la Companyia de Jocs ‘l’Anònima’ que es basa en la combinació de tres elements principals amb l’objectiu d’aconseguir que petits i grans es diverteixin plegats: el joc tradicional, la festivitat de Nadal i el carrer.

Es dobla el nombre de propostes de joc de carrer

Els espais consolidats en les darreres edicions: l’espai JOC, l’espai NADAL i l’espai BOTIGUES es mantindran en aquesta edició.

L’espai JOC l’ocuparan jocs tradicionals, de construcció, gegants, els jocs del Tintin o l’Scrabble, i el dinamitzaran trenta monitors i monitores. Els jocs de carrer passaran d’oferir quatre propostes de joc a oferir-ne nou, entre les quals: les bitlles, les rutlles, el bèlit o l’spiribol. A l’espai NADAL i també a l’espai BOTIGUES s’hi col•locaran una dotzena d’artesans, d’entitats berguedanes i de firaires especialitzats en la festivitat del Nadal i en el joc. Serà a la mateixa zona on s’ubicarà un espai reservat per als jocs de taula. Per tant, hi haurà recursos lúdics a dues de les tres carpes: a l’espai JOC i a l’espai BOTIGUES.

Paral•lelament, hi haurà nous concursos i campionats en el context de la fira i, enguany, s’ha programat una nova sessió de les ‘Tardes de Joc’: una jornada lúdica, gratuïta i oberta a tothom dedicada al joc de taula tradicional. L’activitat es farà el dissabte, 1 de desembre, al Casal Cívic de Berga, situat a la Plaça de Sant Joan, a les 5 de la tarda.

Alteracions de trànsit

Cal esmentar que durant tot el dijous, 6 de desembre, es prohibirà l’estacionament i la circulació de vehicles des de la Plaça de Viladomat fins al carrer de Lluís Millet. Tanmateix, els cotxes podran circular des de la Plaça de Viladomat fins al Passeig de la Indústria en direcció a la carretera de Ribes.

Inversió de l’Ajuntament de Berga

L’Ajuntament de Berga ha destinat 5.000€ a l’organització de La Fira del Joc i del Nadal d’aquest any. El certamen espera rebre entre 2.000 i 3.000 visitants que podran gaudir de l’ampli ventall de jocs i establiments des de les 10 del matí fins a les 2 del migdia, i des de les 4 fins a les 8 de la tarda.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga