Inici

Berga omple la Festa Major d’hivern amb un ampli ventall de propostes culturals durant la festivitat de Santa Eulàlia

Cartell FM hivern 2018
Ampliar en una finestra emergent Programació de la Festa Major d'hivern de 2018
Data de publicació: 06.12.18
Aquest cap de setmana arrenca una nova edició de la Festa Major d’hivern, l’esdeveniment que s’emmarca en la celebració de la festivitat dedicada a Santa Eulàlia, patrona de la ciutat. Es tracta d’una celebració que ha anat guanyant pes en els últims anys, gràcies a la voluntat de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga de fer-la créixer a través de propostes vinculades a l’àmbit cultural. Enguany, la Festa Major d’hivern se celebrarà els dies 9 i 15 de desembre i inclourà una programació d’actes relacionats amb la música, l'animació infantil i la història.

Seguint el passos de Santa Eulàlia

Els actes de la Festa Major d’hivern començaran el diumenge, 9 de desembre, a les 12 del migdia amb una ruta guiada anomenada: ‘Un tomb per la vida de Santa Eulàlia’ a càrrec del dinamitzador cultural, Toni Gol. La proposta consistirà en un recorregut per diversos espais de la ciutat per conèixer la vida i l’obra de Santa Eulàlia de Mèrida, una nena que va morir després d’enfrontar-se i patir la repressió de les autoritats romanes que perseguien els cristians al segle IV. L’activitat serà gratuïta i el punt d’inici de la ruta serà a l’Oficina de Turisme de Berga, situada al carrer dels Àngels, 7.

Animació infantil, concert vermut i sardanes

Paral·lelament, la pAllAssA TRaFàLGAr oferirà l’espectacle familiar ‘Quedem a la Plaça!’. Es tracta d’una proposta basada en l’humor i la diversió que repassa els jocs que tradicionalment han omplert les places dels pobles i ciutats, transformant-los mitjançant la visió dels infants. En aquest muntatge també hi tenen cabuda la innovació, la tecnologia, la dansa i la tradicional historieta que farà volar la imaginació de la quitxalla. L’espectacle es farà a la Plaça del Forn, a les 12 del migdia, i en cas de pluja es traslladarà a la Sala Casino, situada a la Ronda de Queralt, número 15.

La Plaça del Forn també serà l’escenari de l’actuació de Zel Duet que començarà a la 1 del migdia. El duet musical format per la cantant, Carla Galiot, i el pianista, Quico Rodríguez, realitzarà un concert vermut interpretant un repertori de cançons de diversos estils musicals. El públic assistent podrà gaudir de temes coneguts amb pinzellades de boleros, melodies electròniques i poemes musicats, entre d’altres.

Posteriorment, serà el torn de la Cobla Pirineu que portarà a terme una audició de sardanes a la Plaça de Sant Joan, a partir de les 6 de la tarda.

L’EMMB i Sound de Secà tancaran la celebració

Les activitats de la Festa Major d’hivern es reprendran el cap de setmana següent. Concretament, el dissabte 15 de desembre a les 7 de la tarda, els membres de la Banda i la Jove Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga interpretaran el tradicional Concert d’Hivern. L’actuació es farà al Passeig de la Indústria i es completarà amb una xocolatada popular.

Finalment, el grup Sound de Secà tancarà la celebració amb un concert itinerant pel Carrer Major i les places adjacents, a partir de les 11 de la nit. Després de passar per la Fira Mediterrània de Manresa, el grup cerverí format per gairebé una vintena de percussionistes aterrarà a Berga amb una proposta titulada ‘Sabor’ que combinarà el ritme, el moviment, les melodies i la interacció amb el públic.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga