Inici

Berga constitueix el Consell d’Infants 2018-2019 integrat per una trentena d’alumnes de primària de les escoles de la ciutat

Consell d'infants del 14 de desembre del 2018
Ampliar en una finestra emergent Consell d'infants del 14 de desembre del 2018
Data de publicació: 14.12.18
Aquest divendres s’ha constituït el Consell d’Infants corresponent al curs 2018-2019 en un acte realitzat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Berga. Es tracta d’un òrgan sectorial de participació format per una treneta d’alumnes de 5è i 6è dels centres d’educació primària de la ciutat. L’objectiu d’aquest organisme és promoure la implicació dels nens i nenes a l’hora de fer propostes i suggeriments que puguin incidir en la millora del funcionament del municipi i garantir el dret dels infants com a ciutadans de reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar als òrgans municipals competents les seves propostes.

Membres del Consell d’Infants

El Consell d’Infants de Berga està compost habitualment per l’alcalde o alcaldessa de Berga, el regidor o regidora d’Educació, els tècnics i/o tècniques d’Educació del consistori i un representant de cadascuna de les aules de 5è i 6è de primària les escoles de la ciutat. Els joves consellers i conselleres escollits prèviament pels seus companys i companyes de classe seran els encarregats de representar-los en aquest òrgan durant el curs 2018-2019. Es tracta d’infants que tenen entre 10 i 12 anys i la seva funció serà recollir i traslladar la informació i els acords generats per l’ens.

Desenvolupament de la primera trobada

La primera trobada del Consell d’Infants ha estat conduïda pel regidor i la tècnica d’Educació, Eloi Escútia i Anna Freixa, que han donat la benvinguda a tots els consellers i conselleres que formaran part del consell durant l’actual curs lectiu. Tot seguit, els consellers i conselleres de segon any han exposat als nous membres els projectes treballats l’any passat. A continuació, els representants han exposat algunes idees o temes que creuen que caldria treballar com per exemple: millorar la seguretat viària per facilitar els desplaçaments dels vianants, incrementar la decoració nadalenca als carrers, marcar novament el carril bici del Passeig de la Indústria o senyalitzar el nom de les fonts de la ciutat, entre d’altres.

Properament, les iniciatives seran valorades per l’alumnat dels centres escolars, es decidiran els projectes prioritaris i es determinarà el repartiment de tasques dels diferents grups de treball. Al llarg del curs es realitzaran noves trobades del Consell d’Infants per realitzar el seguiment i la materialització dels projectes escollits. La pròxima sessió del Consell d’Infants es realitzarà previsiblement al gener.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga