Inici

Berga acomiada l’any amb una nova edició de la cursa de Sant Silvestre amb l’objectiu de superar el miler de participants

Presentació Sant Silvestre 2018
Ampliar en una finestra emergent Presentació de les curses de Sant Silvestre de 2018 al vall
Data de publicació: 18.12.18
Una de les formes més populars d’acabar l’any és corrent en alguna de les tradicionals curses de Sant Silvestre que se celebren els últims dies de desembre arreu del món. Es tracta d’una prova esportiva que té el seu origen en la cursa nocturna realitzada l’any 1925 a la ciutat brasilera de São Paulo i que estava inspirada en una altra prova celebrada a París, on els participants portaven torxes per córrer. A Berga, la cursa de Sant Silvestre es farà el dilluns, 31 de desembre. La prova organitzada pel Club Atlètic Berga i l’Ajuntament de Berga arriba a la 19a edició i inclourà la cursa de 5km i les curses infantils de 600, 300 i 150 metres. Una de les novetats d’aquest any serà la inclusió d’algunes accions vinculades a la campanya ‘Vull la nit!’ per a la promoció d’unes festes lliures de sexisme a Berga.

Les curses esportives

El Passeig de la Indústria serà l’epicentre de les curses de Sant Silvestre, ja que serà el punt d’inici i d’arribada de les proves. A les 5 de la tarda es disputaran les cuses infantils a la zona del vall, mentre que la prova de 5.000 metres començarà a 2/4 de 7 de la tarda i constarà d’un circuit urbà pels carrers de la ciutat. Per mantenir el caràcter popular i festiu de la prova, els organitzadors tornaran a apostar per dinamitzar la cursa amb música en directe a càrrec de la formació femenina ‘We are us’ i d’una banda masculina en diversos punts del recorregut. Segons ha explicat el president del Club Atlètic Berga, Joan Torrents, “l’objectiu és aconseguir que sigui una cursa divertida i familiar”. A més, es tornarà a premiar els corredors i corredores amb les millors disfresses individuals i col·lectives. Torrents també ha anunciat la col·locació d’un estand solidari per col·laborar amb la campanya ‘Riure omple de vida’ de l’oenagé Pallapupas que agrupa a pallassos professionals que es dediquen a la humanització dels processos hospitalaris amb humor.

Per la seva banda, el regidor d’Esports, Ivan Sànchez, ha valorat la feina feta pel club en els darrers anys per aconseguir que la cursa es converteixi en una de les més importants de la Catalunya Central i també ha fet una crida a la participació dels berguedans i berguedanes. En aquest sentit, Joan Torrents ha explicat que l’organització espera mantenir i, fins i tot, superar la xifra de participació assolida en les últimes edicions que ronda el miler d’atletes entre totes les curses. L’esdeveniment esportiu comportarà alteracions de trànsit en els trams que formen part del recorregut i que podeu consultar en aquest enllaç.

Inscripcions i recollida de dorsals

Les inscripcions per participar a la XIX Cursa de Sant Silvestre són obertes i es poden fer al portal web www.clubatleticberga.com i a les botigues Tandem Sports, Intersport Serra Martí, Rios Running i Costa Esports de Berga i Costa Esports Gironella. El preu de la inscripció serà de 5€ pels infants fins a 11 anys i de 12€ pels corredors i corredores de la cursa de 5 quilòmetres. A partir del 29 de desembre, el preu serà de 15€.

L’entrega dels dorsals es realitzarà a l’Hotel d’Entitats (antic Centre Cívic) el diumenge, 30 de desembre, de 10 a 14h i de 16 a 20h. En el cas de la cursa de 5km també es podrà recollir el dorsal el dilluns, 31 de desembre, de 10 a 18h mentre que els participants de les curses infantils també tindran la possibilitat d’obtenir el dorsal el mateix dia de la cursa, de 10 a 14h a l’Hotel d’Entitats i de 15 a 16h al Passeig de la Indústria.

Tots els participants de la competició rebran una bossa amb diversos obsequis i productes dels patrocinadors de la prova. Tanmateix, es proclamaran els guanyadors i guanyadores de les diferents categories mitjançant l’entrega d’un trofeu.

Una cursa lliure de sexisme

La campanya ‘Vull la nit!’ per a la promoció d’unes festes lliures de sexisme a Berga ha establert complicitats amb el Club Atlètic Berga per ser present a les curses de Sant Silvestre a través de diverses accions. Per exemple, el logotip de la campanya apareixerà al dorsal dels participants i s’incorporarà nou material de difusió del projecte a la bossa que s’entrega als corredors i corredores. Abans de l’inici de la prova, hi haurà una masterclass de zumba amb músiques i coreografies no sexistes, a càrrec del Centre Esportiu El Tossalet. Finalment, durant l’esdeveniment també hi haurà dues educadores de carrer que s’encarregaran de difondre la informació sobre la campanya.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga