Inici

Berga posa en marxa la iniciativa ‘Àgora. La resistència’ per difondre el passat històric de la ciutat durant el confinament

Cartell Àgora la resistència
Ampliar en una finestra emergent Cartell - 'Àgora. La resistència'
Data de publicació: 25.03.20

‘Àgora. La resistència’. Aquest és el nom de l’últim projecte impulsat per l’àrea de Patrimoni Cultural i Museus de l’Ajuntament de Berga. Es tracta d’una iniciativa nascuda durant el període de confinament i que té la voluntat de continuar divulgant la història i el patrimoni de la ciutat mitjançant peces audiovisuals breus a través de les xarxes socials. La proposta forma part del projecte ‘Àgora Cultural Berga’ iniciat el març de 2017. Al llarg d’aquests dos anys s’ha portat a terme una sèrie de conferències periòdiques, exposicions i visites guiades sobre diversos elements del patrimoni cultural berguedà. La situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus ha aturat la programació estable del projecte i, per això, ‘Àgora Cultural Berga’ s’ha reconvertit temporalment en ‘Àgora. La resistència’.

Píndoles de coneixement

‘Àgora. La resistència’ comptarà amb una sèrie de col·laboradors i col·laboradores que explicaran històries i fets quotidians relacionats amb el passat de la ciutat que inclouen pandèmies i pestes, entre altres temàtiques. Es tracta de píndoles audiovisuals breus que es difondran a través de les xarxes socials Twitter, Instagram, Facebook i Youtube d’Àgora Cultural i l’Ajuntament de Berga. La iniciativa es complementarà amb un concurs de preguntes o quiz sobre el contingut dels vídeos. Aquest nou format de conferències es posarà en marxa properament i tindrà continuïtat durant el període de restricció de la mobilitat.Llistat de píndoles emeses:

1. Epidèmia de còlera de 1854 a Berga – Ivan Sànchez

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga