Inici

Berga ha implementat actuacions de manteniment i millora al parc del Lledó durant l’últim any

Millores Parc del Lledó 1
Ampliar en una finestra emergent Imatge aèria del Parc del lledó. Foto: Josep Rota
Nou enllumenat Parc del Lledó
Ampliar en una finestra emergent Nou enllumenat Parc del Lledó. Foto: Aleix Serra
Data de publicació: 18.11.21

L’Ajuntament de Berga ha presentat aquest matí les actuacions que s’han dut a terme al parc del Lledó de Berga els últims 12 mesos. En bona part són actuacions incloses en les dues propostes més votades de la primera convocatòria del pressupost participatiu de 2020, a banda d’una intensificació de les tasques de manteniment. S’han fet actuacions extraordinàries de jardineria, neteja, manteniment i reposició de mobiliari (bancs i taules), s’ha traslladat el parc infantil i s’ha dotat el parc d’enllumenat públic. El regidor d’Urbanisme, Obres i Serveis, Aleix Serra, ha explicat que “el punt de partida de les actuacions de millora al parc del Lledó va ser el pressupost participatiu de 2020, en què les dues propostes guanyadores estaven relacionades amb la instal·lació d’il·luminació i l’arranjament general del parc”. Serra ha comentat que la pandèmia va endarrerir algunes de les actuacions previstes, les quals, van començar al final de 2020 i han tingut continuïtat durant el 2021. El regidor ha afegit que “les actuacions fetes en els últims mesos van més enllà de la partida econòmica prevista en els pressupostos participatius (30.000 €) i hem pogut incrementar aquesta inversió perquè els treballs s’han pogut fer a través de personal propi de l’ajuntament”.

Nou enllumenat al parc

L’actuació més destacada que ha suposat la principal inversió d’aquests últims mesos ha estat la instal·lació d’enllumenat al parc del Lledó, amb la incorporació de nous fanals i llums de paret a la pujada principal entre les fonts i l’escola de Sant Joan. L’antic enllumenat del parc, bàsicament lluminàries en alguns murs, fa anys que va quedar totalment en desús després de diverses accions vandàliques, de manera que ha calgut instal·lar una nova línia subterrània que travessa el parc de dalt a baix i que connecta amb l’amfiteatre i l’skatepark, espais que també tenen una nova il·luminació led. Una altra de les actuacions ha estat la instal·lació d’un quadre d’enllumenat fix a l’amfiteatre per facilitar l’organització d’activitats que requereixen electricitat. El nou enllumenat del parc funciona des de fa 3 setmanes, de manera que ara ja és possible transitar-hi quan es fa fosc o fer ús de l’amfiteatre i l’skatepark. Les llums s’apaguen a les 9 del vespre.

Trasllat del parc infantil

Una altra de les actuacions sol·licitades per la proposta guanyadora dels pressupostos participatius de 2020 va ser el trasllat del parc infantil, que es trobava en una de les terrasses interiors del parc. Actualment, el parc s’ha situat al replà que hi ha a l’entrada central pel carrer Santa Joaquima de Vedruna. D'aquesta manera el parc infantil és molt més visible, accessible pel veïnat i ja s’ha notat un notable increment del seu ús. El trasllat del parc es va fer a l’estiu, després de reparar i repintar els diversos jocs, que es podrien ampliar en el futur.

Actuacions de manteniment i millora

En els últims mesos també s’han fet actuacions extraordinàries de millora i manteniment en tots els àmbits del parc. Per exemple, l’octubre de l’any passat es van començar a reparar i pintar tots els elements de fusta (taules i bancs), i en alguns casos es van substituir. En referència a la jardineria, es van retirar alguns arbres morts i es van recuperar tasques de poda i de manteniment de tanques vegetals i parterres que els últims anys no s’havien pogut dur a terme. S’ha reforçat la neteja, es van substituir algunes de les reixes recol·lectores d’aigües pluvials, s’han hagut de fer diverses actuacions als desaigües de les fonts del passeig del Lledó i s’ha instal·lat una nova font a l’skatepark.

Feina feta per la brigada municipal

Gran part de les tasques extraordinàries que han dut a la recuperació i millora dels diversos espais del parc del Lledó les han realitzat efectius de la brigada municipal (jardiners, paletes, electricistes i pintors), que darrerament s’ha vist reforçada amb la incorporació de dos jardiners. També s’ha comptat amb personal contractat a través de plans d’ocupació. Tot i que algunes de les actuacions estaven previstes pels primers mesos del 2020, les restriccions de la pandèmia de la Covid-19 van endarrerir-les fins a finals d’any.

Un estiu d’activitats al parc

Un dels objectius de la millora de les condicions del parc és permetre que pugui acollir tota mena d’activitats al llarg de l’any, organitzades per l’Ajuntament, entitats o escoles. I així ha estat aquests últims mesos, ja que els espais del parc han estat idonis en el context de pandèmia. S’hi han dut a terme concerts, entre els quals el de La Patum per part de la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga o del festival d’estiu SonaB, espectacles teatrals, la representació dels balls típics de la comarca durant la festa d’Els Elois i diversos tallers, així com activitats escolars.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga