Inici

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (10/01/22)

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (10/01/22)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 10.01.22
L’Ajuntament de Berga posa en coneixement de la ciutadania la informació sobre l’afectació de la pandèmia a la ciutat.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (10/01/22) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 350 casos positius diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 576 casos en els darrers 14 dies. Actualment, l’índex de risc de brot és de 4328.25 punts (Molt Alt), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat en els 1.33 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal

La situació a la residència Sant Bernabé s’ha mantingut estable en els darrers set dies. Les últimes proves diagnòstiques efectuades al personal de la residència municipal han obtingut un resultat negatiu. A hores d’ara, no hi ha casos de Covid-19 entre les persones treballadores del centre residencial.

En referència a les persones residents, no s’ha detectat simptomatologia relacionada amb la Covid-19 en els controls efectuats diàriament i tampoc s’ha produït cap aïllament de persones usuàries. En l’actualitat, no hi ha casos positius entre els usuaris i usuàries del centre.

El centre residencial compta amb 58 persones residents i aquesta setmana es preveu l’ingrés d’una nova usuària en plaça privada.

Situació epidemiològica al Berguedà

Del 31 de desembre al 6 de gener s’han registrat 732 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR i test d’antígens al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (www.dadescovid.cat) en data de 9 de gener de 2022, hi ha 11 persones del Berguedà que han estat ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 30.994 persones vacunades amb primera dosi, 27.624 amb segona dosi, 13.385 amb tercera dosi i 29.785 amb la pauta completa.

Mesures vigents per evitar contagis

El Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar la setmana passada la pròrroga de les restriccions adoptades per fer front a l’expansió de la sisena onada de la Covid-19 davant la irrupció de la variant òmicron. Les mesures establertes el passat 24 de desembre mantindran la seva vigència fins al 21 de gener. Les principals mesures adoptades durant el període esmentat són l’aplicació del confinament nocturn (de la 1 a les 6 h) als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència de 250 casos per cada 100.000 persones els últims 7 dies. Berga és un dels municipis afectats pel toc de queda a causa de l’alta incidència de casos positius registrats. Altres mesures establertes han estat la limitació a 10 persones en les trobades socials, el tancament de l’oci nocturn, la limitació dels aforaments en la restauració (50 % en espais interiors i 100 % en espais exteriors), la reducció de l’aforament al 70 % en el comerç, l’esport, la cultura, els parcs d’atraccions, els equipaments cívics i els actes religiosos. També es recomana el teletreball, sempre que sigui possible. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga