Inici

Berga torna a apostar pels 'Camins escolars', que s'iniciaran el 12 de setembre

Data de publicació: 05.09.12
Amb la finalitat de facilitar la conciliació entre la vida laboral i la familiar, i potenciar a la vegada els hàbits saludables entre els alumnes que en fan ús, tornen al setembre, coincidint amb l’inici del el curs escolar, els ‘Camins escolars’ de les escoles de Sant Joan i de Santa Eulàlia, destinats als alumnes de primària (de 6 a 12 anys).

Es tracta d’una iniciativa que es porta fent ja des de fa tres anys i que, a mans del monitoratge encarregat, també esdevé un espai que permet treballar l’educació ambiental, l’educació vial, l’autonomia de l’alumnat i l’educació en valors, entre d’altres. El servei és obert i les famílies s’hi poden acollir quan vulguin: aquells qui ho desitgin, poden anar caminant a l'escola a l'hora d'entrada i de sortida i els acompanya una persona adulta responsable durant tot el trajecte, de manera gratuïta. Els infants només s'han de desplaçar fins a la parada i esperar que passi la persona que els recull.

El projecte consisteix en uns recorreguts ja marcats prèviament que arriben a les respectives escoles. En el cas de l’escola de Sant Joan s’han marcat tres itineraris, i pel que fa a l’escola de Santa Eulàlia, n’hi ha dos. A cada recorregut, hi ha una monitora com a responsable de tot el trajecte, des del punt de sortida fins a l’arribada a l’escola, i al revés. L’Ajuntament de Berga, que juntament amb la col•laboració dels centres i l’AMPA porta a terme la gestió del servei, contracta 5 monitors (un per camí; 3 a Sant Joan, i 2 a Santa eulàlia), i la resta de monitors, que acostumen a ser un més per camí, van a càrrec de la respectiva AMPA de cada escola. En aquest sentit, des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Berga es destaca positivament l’esforç de les AMPA i del consistori per mantenir el servei malgrat els moments econòmics que s’estan vivint, i apostar per la infància i els valors que es poden treballar des dels ‘Camins escolars’.

El curs passat van utilitzar aquest servei una mitjana de més de 50 nens i nenes de cada escola, una xifra que sembla que tendeix a consolidar-se després d’un augment progressiu des dels inicis. Veient la bona acollida dels ‘Camins escolars’, des de l’Ajuntament de Berga també es va oferir fer-los a la resta d’escoles de Berga que encara no disposen d’aquest servei, però des de les AMPES es va valorar la proposta i de moment s’ha optat per no acollir-se al projecte.

Per poder utilitzar els ‘Camins escolars’ només cal donar l’autorització signada del pare, mare o responsable legal a la persona encarregada del trajecte. El servei és totalment flexible, no cal avisar prèviament ja que la monitora sempre passa a la mateixa hora per les diferents parades. Igualment, el servei es pot fer servir indistintament només de matí o només de tarda.

En cas que al llarg del curs s’hagi de suspendre temporalment el servei per causes climatològiques o altres causes de força major, es penjarà la informació a la web de l’Ajuntament de Berga (www.ajberga.cat) i a la de les AMPA de les escoles.


Clica aquí per veure els horaris i itineraris dels 'Camins escolars'

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga