Inici

Berga omple el cistell amb una oferta ben variada d'activitats dins la BergaBolet i el concurs de boletaires

Aquest matí, durant la presentació de la BergaBolet i el concurs de boletaires
Ampliar en una finestra emergent Aquest matí, durant la presentació de la BergaBolet i el concurs de boletaires
Data de publicació: 03.10.12
Una trentena de parades d’artesans i una dotzena de tallers de demostració, degustacions a mans dels productors berguedans, tallers per als infants, i moltes d’altres activitats ompliran aquest cap de setmana, 6 i 7 d’octubre, la ciutat amb la BergaBolet. Tot plegat, acompanyat del tradicional concurs de boletaires, que arribant enguany a la seva 56a edició, segueix sent un dels plats forts d’una data ben marcada al calendari boletaire.

Des de les 10 del matí i fins a les 8 del vespre, l’activitat no cessarà a l’espai firal del passeig de la Indústria, que enguany comptarà amb novetats com una exposició de maquetes cedida pel museu de Catalunya en Miniatura, en la que es podrà veure l’església de Sant Jaume de Frontanyà i la Vall de Boí. A més, aprofitant la fira i davant la bona resposta obtinguda en la primera edició de la ‘Shopping Night’, des de la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga s’ha apostat per una segona edició ja que a més, es considera una bona oportunitat fer-ho en el marc d’una fira com aquesta: “Activitats com la ‘Shopping Night’ ajuden a dinamitzar molt el comerç i es veu la fira com un bon moment per fer-ho”, han explicat des de la UBIC. En aquest sentit, també han destacat la col•laboració de la Big Band, de l’Escola Municipal de Música de Berga, que dissabte a la nit amenitzarà la ‘Shopping Night’, juntament amb dos punxadiscs. A banda, cada establiment oferirà les seves pròpies promocions.

De cara a diumenge, també des de les 10 del matí i fins a les 8 del vespre l’espai firal del passeig de la indústria oferirà activitats variades ( veure programa a part). A més a més, tant dissabte com diumenge al migdia es podrà gaudir de la mostra de productes agroalimentaris del Berguedà ‘Posa el Berguedà al teu plat’. Igualment, els dos dies a la tarda també hi haurà un tast de cuina del bolet a càrrec del Club dels Sabors, que integra restaurants de l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà i productors de l’Associació de Productors Agroalimentaris del Berguedà. Com a curiositats de la BergaBolet d’enguany, cal destacar que es podrà veure com es teixeix una barretina com fa cent anys o com es fan uns gegants, com s’elaboren cosmètics naturals, etc.

El mateix diumenge al matí, el pla de Puigventós acollirà un dels plats forts de la festa, el 56è concurs de boletaires ( veure programa a part), al qual s’espera que, com és habitual, hi hagi una bona afluència de gent i on es faran diferents actes; un d’ells, la investidura dels boletaires d’honor: Isabel Màrquez, xef del Restauran Sala; Toni Massanés, director de la Fundació Alícia; Nandu Jubany, xef de Can Jubany, i Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga