Inici

Les inscripcions d’última hora a la Fira de Maig milloren les xifres d’expositors d’anys anteriors

Cartell de la Fira de maig 2013
Ampliar en una finestra emergent Cartell de la Fira de maig 2013
Aquesta tarda, durant la presentació de la Fira, amb el nou mapa fet per Salvador Vinyes
Ampliar en una finestra emergent Aquesta tarda, durant la presentació de la Fira, amb el nou mapa fet per Salvador Vinyes
Data de publicació: 29.04.13
La capital berguedana ja ho té tot a punt per donar el tret de sortida a la Fira de maig, que es farà, com cada any, el dia 1 d’aquest mes. El recinte firal obrirà les seves portes a les 10 del matí, i s’hi podrà passejar al llarg de tot el dia fins a les 9 del vespre.

La Fira comptarà, com cada any, amb exhibicions gimnàstiques de diferents centres esportius, així com també es faran dues exhibicions a càrrec dels castellers de Berga ( veure programa de fira), i també s’hi podran trobar diferents expositors. En aquest sentit, enguany l’Ajuntament de Berga ha apostat per exposar un nou plànol de la ciutat elaborat pel dissenyador berguedà Salvador Vinyes en el qual s’hi representa el projecte de Pla de Mobilitat presentat fa uns mesos i on la població hi podrà veure les intervencions més destacades que ja s’han fet o es faran a la ciutat.

Un altre dels aspectes a destacar de la Fira d’enguany és el fet que ha donat fruit l’esforç de l’Ajuntament de Berga per promocionar la participació de les empreses. Així ho afirma el regidor de promoció econòmica, fires, mercats i esdeveniments, Jaume Vegas: “A darrera hora i malgrat la situació econòmica actual, moltes empreses s’han decidit a participar en el certamen, fet que ha donat peu a igualar i inclús superar el nombre d’expositors respecte anys anteriors. D’aquesta manera, algunes empreses mostren així la seva fidelització al certamen i per altra banda, també es consoliden les noves incorporacions que aposten per donar-se a conèixer i exposar els seus productes. En aquest sentit, el percentatge de nous expositors se situa al voltant del 60%”, explica. Vegas també destaca que en aquest augment hi ha jugat un paper important el Consell Comarcal a través del projecte ‘CooperaBerguedà’, que ha contribuït a sumar una bonificació extra destinada a nous emprenedors i cooperatives interessades en participar a la Fira, així com també hi ha contribuït el Consorci de Formació i Iniciatives (CFI Cercs-Berguedà), a través de bonificacions extres a nous emprenedors i empreses en la contractació d’estands, i també en l’organització de les ‘Jornades sobre l’Economia i la Sostenibilitat’ ( veure programa a part).

Davant les dades d’enguany, des de l’Ajuntament de Berga es confirma que aquesta Fira arriba a consolidar tots els sectors ja que han incrementat respecte l’any 2012: un 15% el nombre d’estands (de 38 a 44 estands), un 15% el nombre de concessionaris i la maquinària agrícola/industrial (de 27 a 32), i un 5% el nombre de marxants i artesans alimentaris (de 66 a 70). Es tracta d’unes dades que plasmen la voluntat dels organitzadors. Així ho ha explicat el tècnic de promoció econòmica del Consell Comarcal del Berguedà, Jordi Escudero, que ha posat èmfasi en la necessitat d’avançar cap a nous reptes i nous objectius en moments en què la dinamització d’esdeveniments econòmics cada cop és més difícil: “el que estem intentant és fer més però no gastar més. El ‘CooperaBerguedà’ representa la voluntat de fer bé i de portar a bon port uns objectius consensuats per tots els participants del Pla de Dinamització de l’economia cooperativa, i és que la cooperació està arrelant en molts àmbits; no només en els cooperatius, i ho està fent perquè hi ha una necessitat pura de cooperar per trobar millors horitzons per la nostra economia”, assegura. En aquesta línia, la directora de programes del CFI, Laura Seuba, també ha destacat la voluntat per part del CFI de donar una oportunitat als emprenedors: “Des del CFI estem col•laborant amb l’Ajuntament de Berga en la Fira en diferents àmbits perquè creiem que cal fer una aposta pels sectors emergents que donen suport a l’activitat comarcal”, explica.

Demà, Bergacomercial té previst allargar l’horari comercial fins a les 11 de la nit en diferents eixos de la ciutat, on es faran diverses activitats paral•leles com música, descomptes, entrega de vals, obsequis... dins l’anomenada ‘Music&Shopping Night’.

Per altra banda, els dies 4 i 5 de maig se celebrarà el ‘Dia del Nen’, amb atraccions a la plaça Cim d’Estela. Es poden passar a recollir els tiquets descompte a qualsevol botiga de la ciutat.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga