Inici

Berga mostra el seu rebuig contra la violència masclista amb una concentració a la plaça de St. Pere

Berga mostra el seu rebuig contra la violència masclista amb una concentració a la plaça de St. Pere
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 25.11.16
Una cinquantena de persones s’han reunit a la plaça de Sant Pere per a participar a la concentració convocada per l’Ajuntament de Berga amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra anualment el 25 de novembre.

L’acte ha començat a les 12 del migdia amb els parlaments de la regidora de l’àrea de Serveis a les Persones, Anna Alsina, que ha destacat la visualització del compromís contra la violència masclista, així com la importància de l’apoderament de les dones, la conscienciació dels homes de les situacions de discriminació i la implicació de les institucions en la lluita per a eradicar aquesta xacra social. Tot seguit s’ha procedit a la lectura del manifest institucional per part de la Montse, una dona que ha participat activament en el disseny dels materials emprats per a difondre les activitats d’aquests dies, així com per a la divulgació de la tasca impulsada pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Berga.

Enguany, el manifest ha posat en valor el paper històric i pioner dels moviments feministes i dels grups de dones que van “denunciar públicament la violència masclista i van crear grups de suport i d’acompanyament de solidaritat femenina”. Tanmateix, s’ha denunciat de forma especial la violència de tipus sexual, com a màxima expressió de la dominació patriarcal envers les dones. En aquest sentit, s’ha posat èmfasi en el qüestionament de les víctimes de les agressions i en la manca d’una resposta contundent per part de la societat i de les institucions en contra de les violències sexuals.

D’altra banda, també s’ha alertat de la falta de percepció dels joves de l’existència de desigualtats entre homes i dones i de la tolerància i la no identificació de determinades conductes d’abús i control com a formes d’exercir violència masclista.
Per tot això, s’ha reclamat la necessària cooperació entre les institucions, les administracions i els moviments feministes per a treballar a favor d’un model d’abordatge respectuós amb la llibertat i els drets de les dones per a acabar amb la violència sexista i les estructures de dominació patriarcal.

El consistori berguedà també ha volgut visualitzar el rebuig a la violència de gènere penjant a la façana de l’edifici un llençol blanc amb un llaç lila, símbol de la lluita de la violència contra les dones.
Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga