Inici

Berga promou unes jornades formatives per a combatre la discriminació d’orientació i d’identitat sexual en l’àmbit educatiu

Cartell Formació LGTBI Berga 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 24.05.17
En el marc del Dia Internacional contra l’homofòbia celebrat el passat 17 de maig, l’Ajuntament de Berga ha organitzat un cicle de formació anomenat “Com desmuntem l’armari? Bricolatges educatius LGTBIQ+” per a donar resposta als objectius del Pla Local contra l’homofòbia i la transfòbia aplicat a la ciutat. Es tracta d’unes jornades adreçades a educadors i educadores de tots els àmbits. Per això, s’oferirà informació útil i recursos que els ajudin a combatre les discriminacions per raó d’orientació i d’identitat sexual, així com per a sensibilitzar i poder educar adequadament en el fet LGTBI.

Durant la formació també es presentarà la Guia educativa per treballar la diversitat afectiva, sexual i de gènere, la qual, ha estat elaborada pel sindicat d’ensenyament basc Steilas i que la Intersindical Alternativa de Catalunya ha adaptat a l’àmbit català. Es tracta d’un material pràctic que ofereix una sèrie d’eines al professorat per tal d’incorporar la diversitat de gènere i afectiva sexual al dia a dia de l’educació. Aquest manual també els facilitarà les tasques de prevenció i la resposta més adient a l’hora d’afrontar casos de bullying per motius d’identitat de gènere i/o d’orientació sexual.

La formació es portarà a terme a l’Hotel d’entitats de Berga (antic Centre Cívic) el proper divendres, 26 de maig, de 17 a 21h i el dissabte, 27 de maig, de 10 a 14h i de 15:30 a 19:30h.

Per a participar en aquestes jornades caldrà inscriure’s prèviament a través del Centre de Recursos Pedagògics (crp-bergueda@xtec.cat) i a esberla@esberla.cat. Aquesta formació està reconeguda pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga