Inici

La Ruta Minera arriba a la 5a edició apostant per la promoció de l’esport, el turisme familiar i la inclusió social

Presentació Ruta Minera 2018
Ampliar en una finestra emergent Ivan Sànchez i Ramon Tarragó en la presentació de La Ruta Minera de 2018
Data de publicació: 06.07.18
La Ruta Minera, la marxa cicloturista que transcorre per gairebé una vintena de municipis de l’Alt Berguedà vinculats a la mineria, arriba a la seva cinquena edició. Enguany, la prova estrenarà la denominació de Gran Premi Diputació de Barcelona, el que suposarà una injecció econòmica d’uns 3.000 euros per part de l’ens provincial per afavorir la consolidació de l’esdeveniment esportiu que se celebrarà el 15 de juliol amb sortida i arribada des de la zona esportiva Toni Sabata de Berga.

La marxa organitzada pel Club Ciclista La Mineria i l’Ajuntament de Berga comptarà amb dues modalitats diferents. D’una banda, hi haurà la marxa llarga anomenada La Ruta Minera, de 154 quilòmetres i 3.800 metres de desnivell positiu acumulat. El recorregut d’aquesta categoria inclourà l’ascens a 5 ports, entre els que d’estaca el coll de Pradell, un dels més característics de la prova format per 15 km de longitud i un 7,5% de desnivell.

D’altra banda, la marxa curta serà La Pedraforca, una modalitat introduïda l’any passat que ha adoptat el nom del massís, ja que transcorre al voltant de l’emblemàtica muntanya berguedana. Aquesta marxa consta de 116 km i 2.800 metres de desnivell positiu i comparteix una part del recorregut amb la marxa tradicional, tot i que no inclou l’ascens al coll de Pradell. Es tracta d’un recorregut més assequible sense renunciar a l’exigència física de la marxa clàssica.

La Ruta Minera és una prova no competitiva que té l’objectiu de promoure l’esport, la natura i el turisme familiar. En aquest sentit, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, ha comentat que “La Ruta Minera és una exemple d’allò que pot oferir la comarca en l’àmbit esportiu, turístic i cultural”. Per la seva banda, Ramon Tarragó, membre de l’organització, ha destacat el caràcter inclusiu de La Ruta Minera gràcies a la participació del Génesis Cycling Team, una entitat barcelonina que promou la pràctica esportiva de persones amb discapacitat. Tarragó també ha aprofitat la presentació de la prova davant dels mitjans de comunicació per desvetllar alguns dels corredors que prendran part en la prova, com per exemple l’esportista berguedà Xavi Caballol i el ciclista d’elit amb una amplia trajectòria en els Jocs paralímpics i Mundials, Juanjo Méndez.

Per últim, els organitzadors de la marxa cicloturista preveuen la participació d’un 600 corredors, una xifra similar a la de les darreres edicions. Les inscripcions per formar part de l’esdeveniment esportiu es tancaran el proper diumenge, 8 de juliol, i tots els corredors s’emportaran una medalla de record. Per a més, informació, podeu consultar el lloc web oficial de la prova (www.larutaminera.org).


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga