Inici

La Fira del Joc i de Nadal de Berga es consolida amb noves activitats per a promoure els jocs tradicionals i en família

Foto Presentació V Fira del Joc i de Nadal 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 30.11.17
Jugues o et plantes? Aquest és el lema de la Fira del Joc i de Nadal que per cinquè any consecutiu se celebrarà a Berga el dia 6 de desembre. Es tracta d’una mostra organitzada per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga i la Cia de Jocs l’Anònima que es basa en la combinació de tres elements principals per aconseguir que petits i grans es diverteixin plegats: el joc, el Nadal i el carrer. I és que com ha explicat Òscar Garcia, membre de la Cia de Jocs l’Anònima, l’objectiu de la fira és “compartir una jornada de jocs en família, un fet que s’ha anat produint des del primer dia i que esperem que es mantingui”. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, ha afirmat que “el consistori ha apostat per donar suport a la fira perquè considerem que es tracta d’un esdeveniment consolidat que forma part del costumari i també s’ha convertit en un dels últims esdeveniments de l’any més esperats a nivell de carrer”.

Enguany, la fira repetirà el mateix format que l’any passat i el recinte firal es distribuirà en tres zones: l’espai JOC, l’espai NADAL i l’espai BOTIGUES. Precisament, una de les novetats d’aquest any consistirà en l’ampliació de l’Espai JOC. Segons ha explicat Garcia, “a banda dels jocs de taula, tradicionals i de construcció que hi haurà a la carpa de la plaça Viladomat, també s’utilitzarà el lateral de la calçada per instal·lar-hi altres jocs que necessiten més espai i que volem que tinguin presència a la fira”. Per exemple, hi haurà jocs pintats al paviment, rutlles o cèrcols, entre d’altres.

A més, l’espai comptarà amb 29 monitors que s’encarregaran de dinamitzar i dirigir totes les activitats. D’altra banda, al passeig de la Indústria hi haurà l’Espai NADAL amb gairebé una quinzena de parades d’artesans i d’entitats locals que oferiran productes relacionats amb la festivitat del Nadal. Per últim, també hi haurà una carpa dedicada al comerç especialitzat en l’àmbit del joc, on els visitants podran trobar tota mena de jocs.

Cal esmentar que es prohibirà l’estacionament i la circulació de vehicles des de la plaça Viladomat fins al carrer de Lluís Millet. Segons ha apuntat el regidor Francesc Ribera, “es tracta d’una mesura que s’ha anat aplicant a totes les fires que s’han fet al passeig de la Indústria per tal d’acostar el recinte firal als comerços i establiments de la zona”.

L’Ajuntament de Berga ha destinat 4.500€ a l’organització de La Fira del Joc i de Nadal. El certament espera rebre uns 3.000 visitants que podran gaudir d'un l’ampli ventall de jocs de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 a 8 de la tarda.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga